جنبش یک میلیون امضا: (روایتی از درون)/ نوشین احمدی خراسانی
نسرین ستوده: حکم حبس برای فعالان حقوق زنان خلاف اصل آزادی عقیده و بیان است
جمعي از فعالان زن استان گيلان به لايحه‌ي حمايت از خانواده اعتراض کردند
دو سالگی کمپین در رشت
دومین سالرزو کمپین یک میلیون امضاء
اصفهان ، میزبان جمعی از فعالین حقوق زنان
اضافه شدن امضای دکتر نادیه العلی به کمپین
فیلترینگ مجدد سایت مدرسه فمینیسیتی و دیگر سایت های کمپین
دومین کارگاه « آموزش مقابله با خشونت خانگی»
آغاز به كار وبلاگ كمپيني ها در ايلام
فیلترینگ گسترده رسانه های کمپین یک میلیون امضاء
راه اندازی وبلاگ زنان شهرستان آمل، رسانه ای دیگر در کمپین
وبلاگ جمعی از داوطلبان کمپین یک میلیون امضاء در زابل راه اندازی شد
برگزاری اولین کارگاه خانواده برابر و سومین کارگاه کمپین در یزد
برگزاری پنجمین کارگاه آموزشی کمپین در کرج
راه اندازی وبلاگ فعالان کمپین یک میلیون امضا در کرج
آغاز به کار وبلاگ کمپین در مشهد، قبرس و کویت


      اخبار کمپین....  
 

اضافه شدن امضای دکتر نادیه العلی به کمپین


كمپين كاليفرنيا

خانم دکتر نادیه العلی ریس مرکز مطالعات جنسیت در مدرسه مطالعات شرق شناسی و آفریقای دانشگاه لندن است. تحقیقات وی در مورد نظریه های جنسیتیَ، مبارزات فمینیست، زنان و جنسیت در خاورمیانه، مهاجرت و مبارزه در خارج از کشور، جنگ و درگیری و بازسازی پس از جنگ است. کتابهای او شامل زنان عراقی: داستانهای ناگفته از ۱۹۴۸ تا به حال ، سکولاریزم، جنسیت و دولت در خاورمیانه، جنسیت نوشتن-نوشتن جنسیت است. مقالات متعددی نیز از وی به چاپ رسیده و جدیدترین کتابش با نام «آزادی، چه نوع آزادی ،زنان و اشغال عراق» در دست چاپ است.

دکتر العلی که سخنران میزگرد خاورمیانه در نوزدهمین همایش بنیاد پژوهشهای زنان در برکلی کالیفرنیا بود، در سخنرانی خود به بررسی سیر تاریخی تحولات سیاسی از زمان روی کار آمدن حزب بعث در عراق و تاثیر آن بر روی زنان این کشور پرداخت. به گفته وی، زنان همواره متاثر از هرگونه تغییر در کشور عراق بودند. چه تغییرات مثبتی که در دوره هایی از تاریخ به نفع زنان و ورود آنان به بازار کار و تحصیلات عالی منجر شد و چه زمانی که مذهب گرایی نیمه دوم دولت صدام دوباره آنها را به خانه ماندن و وظایف سنتی سوق داد. دکتر العلی در سخنرانی خویش ذکر کرد

«جنگ با ایران و سپس با کویت و تحریمهای گسترده پس از آن و قبل از سقوط رژیم صدام، اثر مستقیم بر روی سیستم خانواده و زنان عراقی داشت. به طوری که از سویی زنان تشویق به داشتن بچه های بیشتر میشدند و از سویی با فقر و گرسنگی دست و پنجه نرم میکردند. به گفته خانم العلی با وجود این که زنان عراقی در زمان دیکتاتوری صدام شرایط بدی را تحمل کردند و علی الخصوص به خاطر جنگ و سپس تحریم های بین المللی ضربه خورند ولی از زمان اشغال عراق توسط سربازان امریکایی، وضعیت زنان عراقی به مراتب بدتر از دوران صدام شده است و حقوق بسیاری از دست داده اند. بلافاصله بعد از اشغال عراق یکی از اولین اتفاقاتی که افتاد این بود که زنان به زور وادار به پوشیدن حجاب شدند. برای مثال در بعضی مناطق در خیابان ها به زنان اعلامیه هایی داده شد که آنان را تهدید به پوشیدن حجاب می کرد. زنان شاغل تهدید شدند که به سر کار نروند و در دانشگاه بغداد اعلامیه هایی به دانشجویان داده شد که پسران و دختران باید جدا بنشینند و این در عراق بی سابقه است. زنان قربانی آدم ربایی ها، خشونت های خیابانی و همینطور خشونت های قومی و خانوادگی می باشند. با وجود این که مردان هم بیشترین عاملان خشونت و هم بیشترین قربانیان خشونت را تشکیل می دهند ولی زنان قربانیان خشونت های خاص جنسیتی هستند. زنان توسط سربازان در ایست های بازرسی و در زمان تفتیش خانه ها و گاهی در زندان ها مورد آزار و تعرض جنسی قرار می گیرند. قتل های ناموسی نیز رو به افزایش هستند و گاهی حتی بعضی زنانی که دستگیر می شوند بعد از آزادی در صورتی که خانواده هایشان فکر کنند که این زنان از لحاظ جنسی در زندان مورد تعرض واقع شده اند اقدام به قتل آنان می کنند.».

در پایان سخنرانی ایشان، جزوه حقوقی کمپین توسط اعضای گروه در کالیفرنیا به ایشان اهدا شد و خانم العلی پس از شنیدن




بازگشت به سایت مدرسه فمینیستی

    تماس با ما    درباره ما    مدرسه فمینیستی    اخبار کمپین    اسناد کمپین    مقالات کمپین    پرونده هاي مدافعان حقوق برابر    کمپین یک میلیون امضا چیست؟