صفحه اصلی   

        کلوپ نسوان   

        کافه مونث   

        مشق هفته   

        روزنامه دیواری   

        کتابهای اینترنتی مدرسه    

        صفحه فیس بوک مدرسه   

        کانال یوتیوپ مدرسه   

        همگرایی جنبش زنان در انتخابات   

        لایحه ضد خانواده   

        کمپین یک میلیون امضا   

        8 مارس    

        22 خرداد    

        مبصر کلاس   

        دردسر جنسیت   

        چالش ماه   

        اخبار   

        English    

  اینترنت مدرسه فمینیستی

 

      بخش های پیشین سایت....     مهمان مدرسه....  
 

محدودیت رشته مطالعات زنان در تداوم پروژه به حاشیه راندن زنان / مژگان مدرس علوم

28 خرداد 1389

جرس: حسين نادري‌منش معاون آموزشي وزارت علوم با اشاره به اينكه در برخي از رشته‌هاي علوم انساني نيازمند تجديدنظر و بازنگري هستيم می گوید: "در رشته مطالعات زنان بايد بازنگري‌هايي صورت بگيرد چرا كه ما در متون اسلامي آموزه‌هاي زيادي درباره زنان داريم كه مي‌توان از آن استفاده كرد."

ترس از ديدگاه‌هاي فمنيستي

نادری منش در پاسخ به اين سئوال كه وقتي دانشگاه‌ها اقدام به "حذف" يا محدود كردن رشته‌هايي از قبيل مطالعات فرهنگي و مطالعات زنان كرده‌اند، آيا وزارت علوم قصد جلوگيري از اين اقدام را دارد يا نه؟،‌ گفت: "دانشگاه‌ها با توجه به قوانيني كه وجود دارد مي‌توانند رشته‌اي را از محدوده درسي خود حذف كنند و اين امر به خود دانشگاه‌ها مربوط مي‌شود و نحوه تصميم‌گيري آنها. و اگر دانشگاهي اين رشته را حذف كرده است بايد ببينيم بر چه اساس بوده است اما رويكرد اصلي ما بازنگري در دروس علوم انساني است."

اظهارات معاون آموزشي وزارت علوم مبنی براستقلال و اختیار دانشگاهها درخصوص رشته مطالعات زنان در حالی بیان می گردد که نوبخت از نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم در اینگونه اقدامات خبر می دهد.

منيره نوبخت رئيس شوراي فرهنگي اجتماعي زنان از راه‌اندازي رشته مطالعات زنان در چندين مركز حوزوي در قم خبر داده و گفته: "ايجاد تغيير در رشته مطالعات زنان در راستاي بحث اساسي و مهم تحول در علوم انساني در شوراي عالي انقلاب فرهنگي و شوراي فرهنگي اجتماعي زنان مطرح شده است و اعضاي شورا عالي انقلاب فرهنگي ، پيشنهاداتي را براي تغيير در دروس عنوان كرده‌اند."

نوبخت در پاسخ به اين سئوال كه "ترس" از ترويج ديدگاه‌هاي فمنيستي در جامعه به عنوان دليلي براي تغيير در رشته مطالعات زنان در كشور در نظر گرفته شده است يا خير،‌ گفت: "خير، زيرا وزارت علوم در طول دولت نهم رشته مطالعات زنان را مورد بازنگري قرار داده و اصلاحات لازم صورت گرفته است و زمينه راه‌اندازي رشته مطالعات زنان در چندين مركز حوزوي در قم، فراهم شده است."

مطالعات زنان یک حوزه بین رشته​ای دانشگاهی در زمینه علوم انسانی و علوم اجتماعی است که به مسائل زنان، فمینیسم، جنسیت و تبعیض​های جنسیتی پرداخته و شامل مباحثی از قبیل نظریه​های فمینیستی، نظریه فراهنجار، تاریخ جنبش زنان، ادبیات زنان، تاریخ اجتماعی، مسائل مربوط به بهداشت و سلامت زنان، حقوق زنان و خانواده و زنان و توسعه می گردد.

از جمله مسائل مطرح در مطالعات زنان، توجه به تجربه​های زنان در نظریه​پردازی و تحقیق​های عملی و از بین بردن کلیشه​های جنسیتی و تصحیح تصورات تعصب​آمیز کلی درباره زنان می باشد.

موسسه مطالعات و تحقیقات زنان در سال 1365 با فعالیت گروهی از زنان فعال در حوزه مسایل زنان تحت عنوان "مرکز مطالعات و تحقیقات مسایل زنان" شروع به کار کرد و در سال1373 از وزارت علوم موافقت اصولی تشکیل یک گروه پژوهشی را اخذ نمود. بعد از توسعه کار در سال 1375 تحت عنوان موسسه مطالعات و تحقیقات زنان از وزارت کشور مجوز دریافت نمود.

گفتنی است، دوره کارشناسی ارشد مطالعات زنان نخستین بار در سال 1380 در دانشگاه الزهرا، دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه تربیت مدرس تأسیس شد. پیش از آن نیز دوره کارشناسی این رشته در برخی دانشگاههای دولتی و آزاد تاسیس شده بود.

تلاش بر




    English    فیس بوک     تماس با ما    درباره ما    اخبار    بخش های پیشین سایت    5 شهریور: سالگرد اعلان عمومی کمپین یک میلیون امضاء    8 مارس : روز جهانی زن    22 خرداد : روز همبستگی زنان ایران    ائتلاف علیه لایحه حمایت از خانواده    دانشگاه و زنان    دردسر جنسیت    زنان زندانی    مهمان مدرسه    همگرایی جنبش زنان در انتخابات    چالش ما(ه)    روزنامه دیواری    مبصر کلاس    مشق هفته    ویدئو - گزارش ها    کافه مونث    کتاب های اینترنتی مدرسه    کلوپ نسوان