مدرسه فمینیستی: به گزارش سایت ایران امروز «نجمی علوی، مبارز جنبش زنان ایران، دختر ابولحسن علوی، از مبارزان نهضت مشروطه و خواهربزرگ علوی نویسنده نامدار ایران، روز جمعه ۲۶ دسامبر ۲۰۰۸ در سن ۸۸ سالگی در لندن درگذشت. نجمی علوی یکی از پایه گذاران جنبش زنان ایران و عضو هیئت تحریریه مجله زنان بنام “بیداری ما” در اوایل دهه بیست در ایران می باشد. او ۶۲ سال از زندگی خود را در مهاجرت گذراند.»
نجمی علوی از پایه گذاران «تشکیلات زنان» در سال 1322 بود. پس از تاسیس حزب توده ایران، زنان در ابتدا از عضویت در آن محروم بودند، اما پس از مدتی زنان گرد هم آمدند و سازمانی را به نام «تشکیلات زنان» به راه انداختند. او عضو هیئت تحریریه مجله «بیداری ما» ارگان «تشکیلات زنان»بود. نجمی علوی خود در مورد نشریه «بیداری ما» می گوید: «خط حرکت ما جنبه سیاسی _ تشکیلاتی در رابطه با حزب توده و آن طوری که بعدها در تشکیلات زنان وابسته به حزب توده وجود داشت نبود… در آ« موقع هیچ کدام از زنان فعال در بیداری ما عضو حزب توده نبودند. البته خط سیاسی _ فکری حزب توده برای ما جاذبه داشت چون سیاست کلی حزب توده و مسایلی که در رابطه با حقوق نان مطرح می کرد نه تنها مغایرتی با مطالبات زنان مترقی نداشت بلکه آن ها را مورد تایید قرار می داد…»
خواست تشکیلات زنان عبارت بود از «تساوی کامل حقوق زن و مرد، بهبود وضع مادی زنان زحمتکش، دستمزد متساوی در مقابل کار متساوی با مردان، بیمه اجتماعی و مبارزه با فحشا» و برای زنان کلاس های پیکار با بی سوادی تاسیس می کرد.
از نجمی علوی 3 جلد کتاب به یادگار مانده است که آخرین آن به نام «ما هم در این خانه حقی داریم» در آخرین ماه حیات او در ایران به چاپ چهارم رسیده است.
+ There are no comments
Add yours