بنا به گزارشات رسیده شیوا نظرآهاری، فعال جنبش زنان و حقوق بشر، نیز طی چند روز گذشته بازداشت شده است و هیچ خبری از مکان بازداشت او در دست نیست.
مادر شیوا که از ناپدید شدن دخترش بسیار نگران است گفته است: در حالی هیچ خبری به ما نمی دهند که خودشان ساعت 2 بعد از نیمه شب روز یکشنبه، 24 خرداد به خانه ما ریختند و به من گفتند اگر شیوا خودش را معرفی کند، دو سه سوال از او داریم و قرار نیست بازداشتش کنیم. همانها ساعت 1 بعد از ظهر یکشنبه به شرکتی که شیوا تازه در آن مشغول به کار شده بود ریختند و شیوا را دستگیر کردند.
مادر شیوا درباره فعالیتهای وی گفت: شیوا روزهای انتخابات، مطالبات زنان را بین مردم پخش می کرد و کلا در زمینه حقوق بشر و کودکان کار کار می کرد. او هیچ جرمی مرتکب نشده، مگر اینکه کار حقوق بشری جرم باشد.بنا به گزارشات رسیده نیروهای امنیتی روز گذشته با ورود به دفتر روزنامه فرهیختگان رضا تاجیک روزنامه نگار و فعال مدنی را بازداشت و به محل نامعلومی منتقل کرده اند.
همچنین نیروهای امنیتی در چند روز گذشته ه با ورود به منزل مسعود باستانی و مهسا امرابادی زوج روزنامه نگار،اقدام به بازداشت مهسا امرابادی خبرنگار روزنامه اعتماد ملی کرده اند این در حالی است که مسعود باستانی در منزل حضور نداشته است.
همچنین براساس خبرهای رسیده، کیوان صمیمی مدیر مسئول مجله نامه نیز بازداشت شده است و اطلاعی از وضعیت وی در دست نیست.
این درحالی است که کمپین کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران نسبت به «پاکسازی افرادی که گرایش اصلاحات دارند» هشدار داده است.
بنا به بیانیه کمپین بین المللی حقوق بشر، افراد بازداشت شده دربرگیرنده شخصیتهای سیاسی، روشنفکران، رهبران جامعه مدنی، فعالان حقوق بشر، وروزنامه نگان و همچنین تعداد بسیارزیادی از شهروندانی هستند که بعد از انتخابات روز جمعه گذشته، ۲۲ خرداد ماه، در تظاهرات خیابانی بازداشت شدهاند اما اسامی آنها مشخص نیست.
به گفته ارون رادز؛ سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران «نیروهای اطلاعاتی و امنیتی از فرصت اعتراضات عمومی استفاده میکنند تا یک پاک سازی وسیع از افرادی که گرایشهای اصلاح طلبانه دارند، به جریان بیندازند.»
بر اساس گزارشهایی که تا کنون از سوی رسانهها اعلام شدهاست طی چهار روز گذشته بیش از ۵۰۰ نفر از فعالان سیاسی، دانشجویان، روزنامهنگاران و فعالان حقوق بشر بازداشت شدهاند.
در ادامه بازداشت فعالان سیاسی و اجتماعی، روز گذشته نیروهای امنیتی محمد علی ابطحی، سعید حجاریان، بهزاد نبوی، عبدالفتاح سلطانی، محمد عطریانفر، محسن امینزاده و محمد توسلی را بازداشت کردند.
گزارشهای رسیده از شهر تبریز نیز از بازداشت بیش از ۱۰۰ نفر از شخصیتهای برجسته مدنی این شهر خبر میدهد
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران درمورد وضعیت سلامتی و امنیت جانی سعید حجاریان که قبلا در سال ۲۰۰۰ میلادی، توسط تندروها مورد سوء قصد قرار گرفته بود، ابراز نگرانی کرد.
دکتر تقی کیمیا اسدی، یکی از پزشکان معالج آقای حجاریان به کمپین بین المللی حقوق بشر گفتهاست که «سعید حجاریان بسختی حرکت میکند و بازداشت زندگی او را به خطر میاندازد.»
به گفته وی، آقای حجاریان از داروهای ویژهای استفاده میکند و قطع ناگهانی این داروها وی را با یک وضعیت «خطر جدی» مواجه میکند.
کمپین بین المللی حقوق بشر همچنین از بازداشت تعدادی از اعضای ستاد مهدی کروبی خبر دادهاست. باقر اسکویی در تهران و امیر مردانی در تبریز از جمله این بازداشت شدگان هستند.
بازداشت صد فعال مدنی در تبریز
گزارشهای رسیده از شهر تبریز نیز از بازداشت بیش از ۱۰۰ نفر از شخصیتهای برجسته مدنی این شهر خبر میدهد.
جلیل شربیانلو، غفار فرزادی، مجید جابری، رحیم جابری، رحیم یاوری، عباس پورازهری، لعیا فرزادی، خانم شبتی، خانم شاملو، دکتر غفارزاده، دکتر سلطانی آزاد، دکتر پناهی، دکتر سیف لو، دکتر دادی زاده، مهدی یاربهرامی، منصور غفاری، حجت الله امیری، امیر حسین جهانی، روح الله رحمانی پور، یعقوب زاده، و مهدی خدادادی اسامی هستند که تاکنون به رسانهها اعلام شدهاست.
بنا به گزارش کمپین حقوق بشر، تعداد بسیاری از فعالان سیاسی و اجتماعی نیز در شهرهای مختلف کشور ناپدید شدهاند. پیام حیدر قزوینی، نسیم ریاحی، مجتبی رجبی، و عطا رشیدی از جمله فعالان استان قزوین هستند که اطلاعی از وضعیت آنها در دست نیست.
خبرنامه امیرکبیر نیز از بازداشت ۱۵۰ دانشجو در دانشگاه مازنداران خبر دادهاست.
مصطفی تاجزاده، محمد عطریانفر، جهانبخش خانجانی، عبدالله رمضانزاده، احمد زیدآبادی، کیوان صمیمی، رضا تاجیک، مسعود باستانی، مهسا امرآبادی، سمیه توحیدلو، عماد بهاور، احمد افجهای، علی مهرداد، سعید زراعتکار، روحالله شفیعی، مجتبی خندان، محمدرضا احمدینیا، علی پورخیری، شاهین نوربخش، علی تقیپور، محمد شکوهی، اشکان مجللی و میثم ورقچهر، مهدی عبایی، امیر اقتنایی، سعید اللهبداشتی، حسین مجاهد، شیوا نظر آهاری، حمید لطفی، مهدیه مینوی، مجتبی شایسته، فرهاد نصرالله پور، رضا لطفی، علیرضا کیانی از جمله افرادی هستند که طی چهار روز گذشته بازداشت شدهاند.
منصور موسوی، وحید صرفی، امیر افضلی، حمید متولیزاده ادبیات، کاظم رحیمی، سامان کامکار، مرتضی رزمخواه، نیما رحیمی، محمدرضا حرآبادی، سینا چگینی، حسام کمانگر، سیاوش غلامی، خلیل کرمی، مسلم صالحی، سامان صاحب جلال، حامد روشنی، محمدرضا خداوردی و میلاد چگینی نیز از جمله دانشجویانی هستند که در حمله به کوی دانشگاه دستگیر شدهاند.
طی دو روز گذشته نزدیک به ۲۰۰ دانشجو در تهران بازداشت شدهاند. یکی از مقامهای دانشگاه تهران در گفتگو با خبرگزاری مهر از آزادی ۸۰ تن از دانشجویان بازداشت شده در کوی دانشگاه خبر دادهاست.
محمدرضا خاتمی، محسن میردامادی، زهرا مجردی، محسن صفاییفراهانی، زهره آغاجری، سعید شریعتی، رضا علیجانی، هدی صابر و تقی رحمانی که روز شنبه دستگیر شده بودند پس از یک روز بازداشت آزاد شدند.
دستگیری این افراد همزمان با گسترش ناآرامیها در ایران صورت میگیرد. فضای سیاسی- اجتماعی ایران با اعلام پیروزی محمود احمدینژاد در انتخابات، متشنج است.
+ There are no comments
Add yours