سالی پربار، پرسفر و پرمدال
شیرزنان-سوسن صادقی: روزهای پایانی سال 86 را می گذرانیم. سالی که ورزش زنان، شادیها و غمها، پیروزیها و شکستها و اتفاقات جالب بسیاری را تجربه کرد. سال 86 سال پرکاری برای اکثر فدراسیونها بود. آنهاییکه در تلاش برای کسب سهمیه المپیک بودند و این اتفاق بالاخره برای دختران ایران هم افتاد. در این سال مهمترین و تاریخی ترین اتفاق، المپیکی شدن سارا خوش جمال فکری در رشته تکواندو بود. او در رقابتهای قهرمانی اسیا و محل کسب سهمیه المپیک در ویتنام خوش درخشید و برای نخستین بار در تاریخ ورزش زنان ایران توانست به بازیهای المپیک 2008 پکن راه یابد و اثبات کند که دختر ایرانی نیز می تواند به المپیک راه یابد.
او می تواند در تمام عرصه ها موفق باشد، به شرطی که به او بها داده شود، امکانات مهیا شود، تبعیض جنسیتی نباشد و میادین مختلف را تجربه کند. فدراسیون تکواندو، این بها و امکانات را به دختران ایران داد و سارا نیز ثابت کرد که می توان موفق بود. سارا حتی در رقابتهای ازاد هلند، نشان نقره کسب کرد که شایستگی خود را بیشتر ثابت کند. خبر المپیکی شدن وی مهمترین رویداد سال ورزش بانوان ایران بود. به جز وی، دو ورزشکار دیگر هم المپیکی شدن اما نه برای بازیهای رسمی المپیک بلکه برای بازیهای غیر رسمی پکن. سانشو کاران دختر ایران در رقابتهای جهانی در چین درخشیدند. این بار رقابتهای جهانی سطح بسیار بالاتری داشت چرا که همه می خواستند هر طور شده در بازیهای غیررسمی بزرگترین رویداد ورزشی یعنی المپیک حضور داشته باشند. راضیه طهماسبی – زهرا کریمی – فرزانه دهقان و خدیجه زینال زاده در رقابتهای جهانی نشانهای نقره و برنز بدست اوردند و زهرا کریمی و فرزانه دهقان توانستند المپیکی شوند.
فوتبال رشته ای که همه به دنبال آنند و زن و مرد نمی شناسد. تیم ملی فوتبال نوپای زنان ایران برای دومین بار در رقابتهای فوتبال غرب اسیا توانست نایب قهرمان شود. تیم فوتبال ایران در سال 86 مهمترین رویدادش را تجربه کرد. تیم ملی توانست برای نخستین بار در رقابتهای جام ملتهای اسیا حضور یابد. تیم ملی ایران در نخستین حضور خود ابتدا به مصاف تیم هند رفت اما نتوانست پیروز میدان باشد و 3 بر 1 شکست خورد. هرچند این شکست مانع آن نشد که تیم جوان و کم تجربه ایران از پا بنشیند. بنابراین توانست در دیدار برگشت در تهران، تیم ملی هند را با نتیجه 5 بر 4 شکست دهد و به مرحله دوم رقابتهای جام ملتهای اسیا راه یابد. تیم ایران در گروه دوم با تیم های ویتنام، چین تایپه و میانمار همگروه است و در فروردین سال 87 به جنگ با همگروهان خود خواهد رفت که امیدواریم در سال جدید شگفتی ساز شود.
والیبال رشته محبوب زنان ایران است که می تواند در سالهای اتی حرفی برای گفتن داشته باشد
قایقرانی یکی دیگر از رشته هایی است که بانوان ایران در رقابتهای جهانی و آسیایی این رشته بسیار موفق ظاهر شدند و آنها نیز توانایی خود را خوب به اثبات رساندند تا آنجاکه احمد دنیامالی رییس فدراسیون قایقرانی گفت بیشترین سرمایه گذاری را بر روی بانوان انجام خواهد داد. تیم ملی نوپای رویینگ زنان ایران در رقابتهای بین المللی سنگاپور که در خرداد ماه برگزار شد، سه نشان طلا و نقره بدست اورد. مینا امینی در قسمت انفرادی نشان طلا گرفت. شادی فرج پور و نسیم بن یعقوب در قسمت دو نفره صاحب نشان طلا شدند. هما حسینی و بهاره علیمرادی نیز نشان نقره گرفتند. در رقابتهای جهانی ابهای ارام در رومانی نیز که خرداد ماه برگزار شد، ارزو معتمدی- سیما عروجی- الهه خوارزمی و سونیا نوریزاد در کایاک مسافتهای 1000 و 500 متر صاحب 5 نشان برنز شدند تا بار دیگر توانایی زنان ایران را با پوشش اسلامی به رخ بکشند. در رقابتهای قهرمانی اسیا در کره جنوبی در شهریورماه و در سطح بالایی برگزار شد (به دلیل حضور اسیاییهای مدعی) عروجی و معتمدی در بخش جوانان در کایاک 1000 متر دو نفره صاحب نشان با ارزش طلا شدند. بقیه هم برنز گرفتند تا خبراز موفقیت چشمگیر دهند.
در رشته اسکی روی چمن، فاطمه مهدویان تنها ملی پوش ایرانی در رقابتهای جام جهانی اسکی در اتریش در مکان پنجم جای گرفت که مقامی در خور توجه است.
در بازی های داخل سالن اسیا در ماکائو شادی پریدر در رشته کلاسیک انفرادی صاحب نشان نقره شد. در رشته دوومیدانی این رقابتها، لیلا ابراهیمی در حین مسابقه در ماده 1500 متر مصدوم شد و مدتها از میادین ورزشی دور ماند. اما دیگر دوندگان ما یعنی مینا پورسیفی- زهرا نبی زاده – مریم طوسی و زهره فرجام اگرچه مقامی بهتر از پنجمی بدست نیاوردند اما خوب ظاهر شدند. تیم ملی فوتسال هم در این رقابتها خوب پیش رفته بود که بی تجربگی تیم موجب شد صاحب عنوانی نشود.
تیم هندبال زنان جوان ایران نیز نخستین بازی رسمی برون مرزی خود را تجربه کردند. انها در رقابتهای جوانان اسیا شرکت کردند و توانستند در مکان هفتمی جای بگیرند.
تشکیل تیم ملی والیبال زنان با پوشش اسلامی از دیگر رویدادهای مهم سال بود. این تیم بعد از 28 سال در رقابتهای والیبال قهرمانی اسیا در تایلند شرکت کرد و در جایگاه یازدهم قرار گرفت که مهم، اولین حضور آنان در عرصه بین المللی بود. والیبال رشته محبوب زنان ایران است که با شناسایی استعدادها و پرورش انان، تیم ایران می تواند در سالهای اتی حرفی برای گفتن داشته باشد.
تیم ملی دوچرخه سواری زنان در این رقابتها نشان داد که احتیاج به توجه بیشتر دارد
تشکیل تیم ملی بسکتبال بانوان هم مانند تیم ملی والیبال خبر خوشی بود که در سال 86 شنیدیم. این تیم خود را برای رقابتهای غرب اسیا آماده میکند و امیدواریم در سال 87 خبرهای خوش بهتری از این تیم نوپا بشنویم.
تشکیل تیم ملی دوچرخه سواری زنان و اعزام تیم به رقابتهای قهرمانی اسیا در تایلند امید را در دل دوستداران این رشته زنده کرد. تیم ایران در این رقابتها عنوانی بدست نیاورد و نشان داد که در رده میانی است و احتیاج به توجه بیشتری دارد.
در سال گذشته یک اتفاق دیگر هم افتاد. همه میدانیم که به خاطر شئونات اسلامی، زنان مانند مردان در هر جا نمی توانند ورزش کنند و نیازمند امکانات خاص هستند. در این سال ساخت مکانهای ورزشی برای بانوان در سراسر کشور اغاز شد ازجمله مهمترین انها اغاز ساخت نخستین ورزشگاه 40 هزارنفری بانوان در ازادی است.
ورزش بانوان ایران در سال 86 حضور در میادین رسمی را در برخی رشته ها تجربه کرد و امیدواریم این اتفاق خرسند در سال دیگر در این رشته ها و دیگر رشته ها ادامه یابد و سال 87 سالی پربارتر برای ورزش بانوان ایران باشد تا زنان ایران خود را برای بازیهای گوانگجو 2010 آماده کنند.
+ There are no comments
Add yours