دویچه وله (میترا شجاعی): کنگره اسلامی امریکا جایزه “حامی حقوق بشر پشت میلههای زندان” را به شیوا نظرآهاری عضو زندانی کمیته گزارشگران حقوق بشر اهدا کرد. خانم کریمان، مادر شیوا از این بنیاد تشکر میکند که فرزندش را شایسته این جایزه دانستهاند.
شیوا نظرآهاری کنشگر حقوق کودکان و زنان که ۹ ماه است در زندان به سر میبرد، از طرف یک سازمان غیردولتی در امریکا برنده جایزه سالانه «حامی حقوق بشر پشت میلههای زندان” اعلام شد.
زینب السواجی، دبیر اجرایی کنگره اسلامی امریکا، اهداکننده این جایزه، گفته است: «شیوا نمونهای از یک حامی شجاع حقوق بشر و زنی نمونه در منطقه خاورمیانه است».
کنگره اسلامی امریکا یک نهاد مدنی است که پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر و به منظور ترویج روحیه تساهل و تسامح بین مسلمانان و غیرمسلمانان تاسیس شد.
دبیر اجرایی این کنگره با اشاره به نزدیکی سالگرد حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر، به دستگیری شیوا در این روز اشاره کرد و گفت شیوا تنها برای شرکت در مراسم یادبود قربانیان ۱۱ سپتامبر و روشن کردن شمع برای آنان، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی دستگیر شد.
شهرزاد کریمان مادر شیوا نظرآهاری در مورد اولین دستگیری دخترش چنین میگوید: «دختر من اولین بار در سالگرد ۱۱ سپتامبر بازداشت شد. آن سال خیلی به ما سخت گذشت. چون تا مدتی که شیوا در زندان بود، هیچ خبری از او نداشتیم. تنها یک افسر پلیس ۱۱۰ خبر کوتاهی به من داد و گفت که اینها بازداشت شدهاند و منتظر باشید که خودشان با شما تماس بگیرند. در آن یک ماه، به من و پدرش و تمام خانواده خیلی سخت گذشت. چون اصلاً نمیدانستیم که این بچه کجاست».
به گفتهی خانم کریمان، شیوا تنها به این جرم که در آن روز خاص شمع همراه داشته به پرداخت ۲۰۰ هزار تومان جریمه محکوم شده است.
شیوا نظرآهاری برای دومین بار در تاریخ ۲۴ خرداد ماه سال ۸۸در محل کارش بازداشت شد. او پس از سپری کردن ۱۰۲ روز بازداشت، در اول مهرماه با تودیع وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. خانم نظرآهاری مدت ۳۳ روز از این مدت را در سلول انفرادی سپری کرد.
او برای سومین بار در سال گذشته در تاریخ ۲۹ آذرماه در حالی که عازم شرکت در مراسم خاکسپاری آیتالله منتظری بود، بازداشت شد و از آن زمان تا کنون بدون داشتن مرخصی و بدون توضیح مسئولین در خصوص دلیل نگهداری وی، همچنان در زندان به سر میبرد.
بیم و امید در بارهی حکم دادگاه
دادگاه این فعال حقوق بشر قرار است روز شنبه ۱۳ شهریور ماه برگزار شود. مادر وی میگوید حتی اگر اجازه حضور در دادگاه را به او ندهند تنها برای در آغوش کشیدن دخترش در محل تشکیل دادگاه حاضر خواهد شد: «من که حتماً میروم. اما نمیدانم اجازه خواهم داشت در صحن دادگاه حضور پیدا کنم یا نه. ولی اگر اجازه هم ندهند که دخترم را در سالن دادگاه ببینم حتما میروم چون الان مدتی است که ما ملاقات حضوری نداشتهایم و ملاقاتها همیشه از پشت کابین است، اگر اجازه داشته باشم، لااقل آنجا چند لحظهای بغلاش کنم و از این دلتنگی خلاص شوم، خیلی خوشحال میشوم».
محمد شریف وکیل مدافع شیوا قبلا اعلام کرده بود که اتهام محاربه به وی تفهیم شده است. به همین سبب، فعالان حقوق بشر و سازمانهای بینالمللی، کمپینی را برای آزادی شیوا نظرآهاری و تبرئه او از این اتهام به راه انداختهاند.
خانم کریمان میگوید نمیداند فردا در دادگاه دخترش چه پیش میآید اما اظهار امیدواری میکند که قاضی تنها از روی عدل قضاوت کند: «من به گفتههای وکیل شیوا، دکتر شریف، استناد میکنم که پرونده را خواندهاند و خانواده را هم در جریان پرونده گذاشتهاند؛ ایشان میگویند که دادگاه باید حتماً شیوا را تبرئه کند. چون هیچ سند و مدرکی دال بر اینکه شیوا کاری غیرقانونی انجام داده باشد، وجود ندارد. ولی اینکه دادگاه چطوری پیش برود را هیچکس نمیداند. چون همه میدانند که دادگاههای ایران روندی عادی را طی نمیکند. واقعاً خبر ندارم که حکمها چگونه است، ولی امیدوارم فردا قضاوت قاضی عادلانه باشد و از روی عدل قضاوت کند، نه اینکه دستور داشته باشد تا حکمی صادر کند».
تحریریه: فرید وحیدی
+ There are no comments
Add yours