مدرسه فمینیستی: فردا 24 آبان ماه، ساعت 10 صبح قرار است دادگاه نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال جنبش زنان برگزار شود. به همین مناسبت، مروری داشته ایم بر اخبار و وقایعی که از زمان بازداشت نسرین ستوده بر وی و خانواده اش گذشته است:
نسرین ستوده کیست ؟
نسرین ستوده حقوقدان، وکیل دادگستری ، فعال اجتماعی و نامی آشنا برای تمام فعالان زن به هنگام گرفتاری در زندان است. او در سال 1342 در تهران متولد شد، بعد از اخذ مدرک کارشناسی حقوق بین الملل از دانشگاه شهید بهشتی، در سال 1370 فعالیت مطبوعاتی خود را با نشریه “دریچه گفتگو” آغاز می کند و هم چنین مقالاتی را در روزنامه های جامعه، توس، صبح امروز و مجله آبان منتشر می کند. در سال 1373 ازدواج می کند و هم اکنون دارای دو فرزند است ، سال 1374 موفق به قبولی در آزمون وکالت شد اما نزدیک به 8 سال طول کشید تا توانست پروانه وکالتش را دریافت کند. او عضو کانون مدافعان حقوق بشر، کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز علیه زنان، و انجمن حمایت از کودکان بوده و وکالت پروندههای بسیاری از فعالان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان، کودکان قربانی کودک آزاری و کودکان در معرض اعدام را به طور رایگان برعهده داشتهاست.
نسرین ستوده هنگام همکاری با انجمن حمایت از کودکان دو سال عضو هیئت مدیریه این انجمن بود و نیز از فعالان جنبش زنان و یکی از حقوقدان کمپین یک میلیون امضا است. ستوده وکالت بسیاری از پروندههای فعالان جنبش زنان و کنشگران جامه مدنی را برعهده داشته است.
در سال ۲۰۰۸ کمیته بینالمللی حقوق بشر ایتالیا که سازمانی غیر دولتی در زمینه حقوق بشر است، نخستین جایزه خود را به نسرین ستوده اهدا کرد. مراسم اهدای این جایزه ۱۰ دسامبر (۲۰ آذر)، روز تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر و روز جهانی حقوق بشر در شهر میرانو در ایتالیا برگزار شدکه به دلیل ممانعت از خروج وی، ایشان پیام ویدئوئی برای آن مراسم ارسال نمود و همسر خانم ستوده به نمایندگی از ایشان،جایزه فوق را دریافت نمود.
بازداشت
احضار نسرین ستوده و تفتیش منزل و دفتر وی: اگر بازداشت شوم شرایط عادلانه و برابر با بسیاری از موکلانم که بی گناه در زندان هستند پیدا میکنم
8 شهریور 1389:نسرین ستوده، از تفتیش منزل و محل کارش خبر داد و اعلام کرد براساس برگه اخطاریه ای که به او داده اند باید ظرف 3 روز به اتهام “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام” خود را به دادسرای اوین معرفی کند او ضمن رد اتهامات به احتمال بازداشت خودش اشاره می کند و می گوید: حدود 5 ماه پیش تلفنی به موبایل همسر من شد که به او گفته بودند به همسرت بگو پایش را از پرونده عبادی بیرون بکشد و الا برای او بد تمام خواهد شد. الان هم حتما میخواهند بگویند که دارند تهدیدشان را عملی می کنند. هیچ اشکالی ندارد؛ من هم منتظر بودم و بدیهی است که اگر بازداشت شوم شرایط عادلانه و برابر با بسیاری از موکلانم که بی گناه در زندان هستند پیدا میکنم و از این بابت وجدان آسوده ای خواهم یافت.
وضعیت نامشخص نسرین ستوده پس از مراجعه به دادسرای اوین
13 شهریور 1389: بر اساس برگه احضاریه ای که نسرین ستوده در روز ششم شهریور ماه در یافت کرده بود ، در این روز وی به همراه وکیل اش، نسیم غنوی به دادسرای اوین مراجعه کردند. وکیل وی اجازه حضور در جلسه بازپرسی را نداشته است. پس از ساعتها انتظار احتمال می رود که بازپرس پرونده قرار بازداشت او را صادر کرده است.
نسیم غنوی در مراجعه به دادسرای اوین: نسرین ستوده بازداشت شده است
14 شهریور -1389: وکیل نسرین ستوده پس از مراجعه به دادسرای امنیت در صبح یکشنبه ۱۴ شهریور، خبر بازداشت خانم ستوده را دریافت کرده است. به نسیم غنوی اجازه دیدار با بازپرس را ندادهاند و گفتهاند که هرگاه لازم باشد، خود با وی تماس خواهند گرفت.
اعتراضات نسبت به بازداشت نسرین ستوده
اعتراض سازمان گزارشگران بدون مرز و کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران
17 شهریور 1389 : در پی بازداشت نسرین ستوده، وکیل دادگستری در روز ۱۳ شهریور، سازمان گزارشگران بدون مرز و کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران نسبت به آن واکنش نشان دادند.وبازداشت نسرین ستوده، وکیل مدافع گروهی از زندانیان سیاسی ایران را محکوم کردند.گزارشگران بدون مرز، که سازمانی مدافع حقوق روزنامهنگاران در سطح جهان است طی اطلاعیهای درباره این دستگیری ضمن محکوم کردن آن نوشت: «به ویژه از سال گذشته نسرین ستوده سخنگوی قربانیان بیعدالتی رژیمی است که سعی داشت حتا در زندان صدای معترضان را خاموش کند.»
این سازمان در ادامه آورده است: «با دستگیری نسرین ستوده سیاست سرکوب گامی دیگر در به سکوت وادار کردن معترضان برداشته است. مدافعان حقوق بشر و همه انجمنهای وکلا در سراسر جهان باید برای آزادی این وکیل شجاع اقدام کنند.»
از سوی دیگر کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران نیز روز یکشنبه ۱۴ شهریورماه اطلاعیهای در این رابطه منتشر کرد.
این کمپین خواهان آزادی فوری نسرین ستوده شد و نوشت: «نسرین ستوده یکی از وکلای حقوق بشر سرشناس ایران است که همواره به دلیل تلاشهایش برای دفاع از افراد زیر ۱۸ سال که با مجازات اعدام روبرو شدهاند و همچنین دفاع از زندانیان عقیدتی با احترام روبرو بوده است.» در ادامه این بیانیه آمده است: «نسرین ستوده باید هرچه زودتر به آغوش خانوادهاش و به انجام فعالیتهای حرفهایش بازگردانده شود و مقامات ایرانی میباید به حملات واضح غیر قانونی خود علیه وکلای حقوق بشر خاتمه دهند.»
تماس تلفنی نسرین ستوده از زندان اوین
17 شهریور 1389 : نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر، چهارشنبه طی یک تماس تلفنی با خانوادهاش از سلامت خود خبر داد. ستوده در این تماس تلفنی مختصر، از سلامتی خود خبر داده و به احوالپرسی کوتاهی با همسر و فرزند ده سالهاش اکتفا کرده است.
سازمان عفو بینالملل از جمهوریاسلامیایران خواست نسرین ستوده را آزاد کند
20 شهریور 1389 : سازمان عفو بینالملل خواستار آزادی نسرین ستوده، وکیل پروندههای حقوق بشری از زندان شد.
این سازمان در مورد هرگونه بدرفتاری با خانم ستوده یا شکنجه او در زندان، ابراز نگرانی کرده است.
عفو بینالملل از مدافعان حقوق بشر خواسته در نامههایی به رهبر جمهوریاسلامی، رئیس قوه قضائیه ایران و دبیر شورای حقوق بشر قوه قضائیه، خواستار آزادی فوری نسرین ستوده شوند.
جشن تولد سه سالگی نیما، فرزند نسرین ستوده در نبود مادر
20 شهریور 1389: به مناسبت سالروز تولد نیما، فرزند سه ساله نسرین ستوده، جمعی از فعالان کمپین یک میلیون امضاء دیداری با خانواده وی داشتند و هدف خود را از این دیدار اینگونه ابراز داشتند: این بار ما بر آن شدیم تا انیس تنهایی کودکان نسرین باشیم، و حق دوستی را، گرچه اندک ادا کنیم، و گردهم آمدیم تا جشن کوچکی برای سه سالگی نیما بگیریم. با اشک هایی که پنهانشان می کردیم و خنده هایی که شادمانه سر می دادیم. گرد هم آمدیم تا مهراوه 12 ساله را که مهربانی و متانتش نشان از نسرین دارد، و این روزها می کوشد تا جای خالی مادر را برای برادر کوجک خود پر کند، تسلی بخشیم. گرد هم آمدیم تا به همسر فداکار نسرین بگوییم که تا چه حد خود را وامدار نسرین می دانیم، در دفاع بی دریغش از هر چه انسانی است.
وکیل و همسر نسرین ستوده : به شدت نگرانیم
21 شهریور 1389 : وکیل و خانواده نسرین ستوده از بلاتکلیفی و بی خبری از این حقوقدان سخن گفته و از وضعیت او ابراز نگرانی کردند.
نسیم غنوی خاطر نشان می کند که تمام پی گیری های او تاکنون بی نتیجه بوده است و رضا خندان، همسروی نیز از وضعیت بلاتکلیف این وکیل دادگستری ، به شدت ابراز نگرانی کرد و خبرداد که سه روز قبل خانم ستوده در تماسی با خانواده اش از آنها خواسته است با رسانه ها مصاحبه نکنند. همسر خانم ستوده با اشاره به اینکه بعد از این تلفن هیچ خبری از همسرش ندارد می افزاید:” هم ما و هم خانم ستوده بلاتکلیف هستیم. نمیدانیم در چه شرایطی است. تصور من این است که برنامه دراز مدتی برای همسرم دارند در حالیکه خانم ستوده یک وکیل دادگستری است که غیر از کار شخصی اش برای گذران زندگی، پرونده های فعالان مدنی، سیاسی، مطبوعاتی، اقلیت های مذهبی و زیر 18 ساله ها را به صورت رایگان می پذیرفت. مصاحبه هایی هم که انجام میداد عمدتا در رابطه با پرونده های موکلینش بود؛او نه عضو حزب و دسته سیاسی بود و نه فعالیت دیگری داشت.”
نامه شیرین عبادی به رئیس کانون بین المللی وکلا در باره بازداشت نسرین ستوده و وضعیت محمد اولیائی فرد
22 شهریور 1389 : شیرین عبادی طی نامه ای به رئیس بین المللی وکلا خواستار اعتراض ان کانون به دستگیری وکلای در بند درایران شد در این نامه امده است. خانم ستوده وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر به علت دفاع از موکلین خود و هم چنین فعالیتهات حقوق بشری اش با صدور قرار بازداشت، زندانی شد و تا این تاریخ در سلول انفرادی بسر می برد و بر خلاف قوانین ایران، حق دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده از جمله فرزند سه ساله اش از وی دریغ شده است و طبق اخبار واصله از زندان، تحت فشار و تهدید است که علیه خود اعترافات غیر واقعی نماید.هم چنین آفای محمد اولیائی فرد، وکیل دیگری که از مدافعین شناخته شده حقوق بشر است و سالها برای لغو مجازات اعدام نوجوانان فعالیت میکرده نیز به یک سال حبس محکوم شده و هم اکنون در شرایط نامناسبی دوران محکومیت خود را سپری میکند.
خواهشمندم به هر طریق ممکن نسبت به دستگیری همکاران در بند خود اعتراض کرده و توجه دولت جمهوری اسلامی ایران را به لزوم استقلال و آزادی بیان وکلاء جهت اجرای عدالت جلب نموده و از امکانات بین المللی خود برای آزادی وکلای زندانی در ایران استفاده نمائید.
تهدید وکیل و همسر نسرین ستوده به بازداشت
22 شهریور 1389 : همسر نسرین ستوده و وکیل وی از سوی وزارت اطلاعات تهدید شدهاند که در صورت مصاحبه با رسانهها بازداشت خواهند شد..
رضا خندان میگوید: «دیروز (۲۱ شهریور( از طرف وزارت اطلاعات با خانم غنوی تماس گرفته و گفتهاند حکم جلب شما و آقای خندان صادر شده و اگر مصاحبه کنید، شما دو نفر دستگیر خواهید شد. امروز هم که ایشان برای پیگیری پرونده نسرین به دادسرا رفتند، این گفته را تایید کردهاند و در آنجا هم همین را به ایشان گفتهاند».
نسرین ستوده همچنین به دخترش گفته که مدت طولانی در بازداشت خواهد بود.
نامه رضا خندان به به ریاست قوه قضائیه
23 شهریور 1389: رضا خندان، همسر نسرین ستوده، طی نامه ای به ریاست قوه قضائیه ضمن شرح رنج ها و گرفتاری هایی که برای خانواده در طی تفتیش و بازداشت همسرش ایجاد شده، خواهان آزادی هر چه سریع تر همسرش شده است. او در نامه اش می نویسد: ایشان یکی از وکلا و حقوقدانان برجسته این کشور هستند و در صحبت هایشان هیچگاه نجابت کلام را نادیده نگرفتند، چه برسد به نجابت کردار. قوه قضائیه باید به داشتن چنین وکلایی که به نوعی همکار در امر قضا هستند، و به حسب وظیفه از حقوق موکلان شان، دادخواهی می کنند، بر خود ببالد و نه اینکه او را بازداشت کند. پرونده سازی و بازداشت یک وکیل، به اتهامات واهی، راه را برای انجام عمل غیرقانونی دیگر باز می کند. همسر من به عنوان یکی از وکلای مستقل و مدافع حق در این مملکت همیشه پایبند به قانون بوده و انتظار قانونی برخورد کردن با وی از سوی مراجع قضایی، انتظار زیادی نیست. از این روست که از جنابعالی تقاضا دارم با استناد به همین قوانین و مقررات موجود و با توجه به آن که ایشان هرگز «فرار نخواهند کرد»، دستور قرار بازداشت ایشان را تبدیل کرده و پیش از برگزاری یک محکمه عادلانه و علنی و با حضور هیئت منصفه، ایشان را آزاد کنید.
احضار رضا خندان، همسر نسرین ستوده
23 شهریور 1389 : عصر روز 22 شهریورماه، رضا خندان احضاریه رسمی «جهت پاره ای از توضیحات» دریافت کرده است که باید روز شنبه به دادسرای ویژه اوین مراجعه کند. این درحالی است که رضا خندان در نبود همسرش، مسئولیت دو فرزند خردسالش را به تنهایی برعهده دارد و به دلیل ضبط برخی از وسایل و ابزارهای مربوط به شغل اش در زمان تفتیش خانه شان، با مشکلات متعدد کاری نیز مواجه شده است.
دفاعیه 38 نفر از موکلان از وکیل شان : ستوده شایسته تقدیر است نه تهدید و بازداشت
25 شهریور 1389 : سی و هشت نفر از موکلان نسرین ستوده طی بیانیه ای خواستار آزادی وکیل دربند خود می شوند در این بیانیه امده است :نه تنها ما ،که دیوارهای دادگاه های انقلاب در بسیاری از شهرهای ایران از یاد نخواهند برد زن کوچک اندامی که راهروهای دادگاه را بارها و بارها بی وقفه می پیمود تا شاید بتواند حقی از حقوق موکلان خود را بستاند. ما جمعی از موکلان و دوستداران نسرین ستوده که نه تنها موکل او، که همگام او در جنبش زنان یا دیگری فعالیت های حقوق بشری بوده ایم، در دفاع از وکیل مان به بازداشت و نقض حقوق این مدافع حقوق بشر اعتراض داریم و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط او هستیم.
دومین تماس تلفنی نسرین ستوده با خانواده اش
26 شهریور 1389 : نسرین ستوده، ، برای دومین بار با خانواده خود تماس گرفت. رضا خندان همسر نسرین ستوده وضعیت روحی همسرش را در این تماس تلفنی، خوب توصیف کرد و افزود که نسرین ستوده در تماس تلفنی اش خبر داده است که در طی بازداشت اش، در اعتراض به برخی از رفتارهای غیرقانونی نسبت به خود، دو شکایت نامه از بازپرس و کارشناس پرونده تنظیم کرده است. این درحالی است که از سوی دیگر پدر نسرین ستوده در بیمارستان بسر می برد و با مرگ دست و پنجه نرم می کند و نگرانی خانواده برای او نیز بر فشارهای خانواده نسرین ستوده افزوده است.
بیانیه گروهی از فعالان مدنی : دفاع از حقوق بشر جرم نیست: نسرین ستوده وکیل مقاوم حقوق زنان و بشر را آزاد کنید!
3 مهر 1389 : گروهی از فعالان مدنی با انتشار بیانیه ای خواستاز ازادی نسرین ستوده می شوند در این بیانیه امده است :با گسترش فشار بر مدافعان حقوق بشر دایره فعالیت های مدافعان و وکلا روز به روز تنگ تر می شود.. این بار وکیل شجاع حقوق زنان و حقوق بشر، نسرین ستوده به بند شده است تا وخامت دفاع از فعالان مدنی و سیاسی به عریانی بازنمایی شود؛ تا برترس و وحشت برای ادامه فعالیت های مدنی و سیاسی بیفزاید؛ و تا دفاع از حقوق زنان و دفاع از حقوق شهروندان هم جرم شناخته شود؛ تا موکل و وکیل را در جایگاه متهمان امنیت ملی بنشانند.
این فعال جنبش زنان از جمله وکلای حق طلبی است که نه تنها زندگی حرفه ای خود را صرف دفاع از حقوق شهروندی و آموزش آن به وکلای خود کرده اند که دفاع از حقوق بشر بخشی از زندگی شان شده است.
مطالبه اصلی ستوده در دادسراها و دادگاه ها، تضمین حقوق موکلانش بوده و عجبا که تاوان طلب کردن قانون، آن هم به اتکای اندک ماده های قانون حقوق شهروندی، بازداشت و زندان است! ما امضا کنندگان این بیانیه ضمن این که خواستار آزادی بی قید و شرط نسرین ستوده و دیگر وکلای مدافع حقوق بشر هستیم ادامه بازداشت آنها را امری غیرقانونی می دانیم.
نسرین ستوده از شرکت در مراسم ختم پدرش محروم شد
4 مهر 1389: در پی درگذشت پدر بیمار نسرین ستوده و با وجود پیگیریهای خانوادهی وی برای شرکت در مراسم ختم پدرش ،و با وجود تامین وثیقهی اعلام شده و پیگیریهای حقوقی، مسئولان امنیتی و قضایی مرتبط با پرونده، از دادن مرخصی به وی پرهیز کردند.
نامه همسر نسرین ستوده به دادستان تهران: 14 روزدر بی خبری مطلق
7 مهر 1389 : رضا خندان با ارسال نامه ای به دادستان تهران ضمن اشاره به اینکه چهارده روز است که در بی خبری مطلق به سر میبرند و کوچکترین امکانی نیز برای برقراری ارتباط و گرفتن خبر وجود ندارد، خواهان کسب اطلاع از وضعیت همسرش می شود
بیانیه مشترک شیرین عبادی و هشت سازمان برجسته حقوق بشر: نسرین ستوده را آزاد کنید
10 مهر 1389 : برنده جایزه صلح نوبل و وکیل مدافع ایرانی شیرین عبادی، سازمان عفو بین الملل، دیده بان حقوق بشر، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، کمیسیون بین المللی قضات، فدراسیون بین المللی حقوق بشر، لیگ ایرانی دفاع ازحقوق بشر، اتحادیهء بین المللی وکلا، و سازمان جهانی علیه شکنجه امروزضمن محکوم کردن ادامهء بازداشت یا محاکمه ی احتمالی وکیل حقوق بشر، نسرین ستوده، خواستار آزادی سریع و بی قید و شرط وی شدند.
این گروه هشدار می دهد که دستگیری نسرین ستوده، جدیدترین اقدامی است که در راستای بازداشتن ایرانیان، مخصوصا آنهایی که منتقد مقامات هستند، انجام می پذیرد تا از دسترسی آنان به خدمات دفاعی مناسب و شایسته که حقی اساسی ومتضمن محاکمه ای منصفانه می باشد، جلوگیری کنند.
اعتصاب غذا
«نسرین ستوده احتمالا در اعتصاب غذاست»
12 مهر 1389 : با گذشت حدود دو هفته از آخرین تماس تلفنی نسرین ستوده، وکیل مدافع گروهی از زندانیان سیاسی و فعال حقوق بشری بازداشتی در زندان اوین، اخبار نگرانکنندهای در خصوص وضع جسمی وی شنیده میشود.
این فعال حقوق بشری در آخرین تماس تلفنی خود تاکید کرده بود چنانچه اجازه تماس تلفنی منظم (هر چهار روز یکبار) به وی داده نشود، اعتصاب غذا خواهد کرد و بنا به شواهد و قرائن، احتمال اینکه وی در اعتصاب غذا به سر می برد، قوی بوده و تا کنون از وضعیت روحی و جسمی وی نیز خبری در دست نمی باشد.
تماس تلفنی 3 ثانیه ای نسرین ستوده و تایید اعتصاب غذای او
14 مهر 1389 : نسرین ستوده، وکیل دادگستری که از ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ در زندان اوین به سر میبرد، روز چهارشنبه، ۱۴مهرماه ۱۳۸۹ حوالی ساعت ساعت ۳ بعد از ظهر توانسته است از زندان اوین با همسرش تماس تلفنی بگیرد. در این تماس تلفنی که چند ثانیه بیشتر طول نکشیده، نسرین ستوده خبر داده که در اعتصاب غذا بهسر میبرد. به گفته رضا خندان، همسر نسرین ستوده او در این تماس تلفنی کلمه «تهدید» را بهزبان آورده و میخواسته توضیح دهد که در زندان به چهچیزی تهدید شده که مسئولان زندان تماس تلفنی را قطع کردهاند. رضا خندان درباره این تماس کوتاه تلفنی میگوید: «فقط توانست سه ثانیه با من صحبت کند. یک جمله گفت. گفت من از سوم مهرماه در اعتصاب غذا هستم و کلمه «تهدید» را هم گفت. میخواست بگوید که به چه چیزی تهدیدش کردهاند که تلفن را قطع کردند. بسیار مضطرب و عصبانی بود.
90 فعال سیاسی، حقوق دان و کنشگر مدنی: نسرین ستوده، وکیل انساندوست و ملی را آزاد کنید
15 مهر 1389 : جمعی از فعالان سیاسی و کنشگران مدنی و حقوقدانان، با امضای بیانیهای نسبت به وضعیت نسرین ستوده اظهار نگرانی کردند و خواستار آزادی این وکیل و فعال حقوق بشر شدند.
در این نامه که به امضای ۹۰ فعال سیاسی و مدنی رسیده، آمده است: بازداشت خانم ستوده، که از شناختهشدهترین مدافعان حقوق بشر در ایران و از وکلای وطندوست محسوب میشود، جز یأس و تأسف از تداوم کنشهای غیرقانونی، خردگریز و ضدملی در کشور، نمیافزاید.
روزه سیاسی شبنم مددزاده در اعلام حمایت از وکیل دربندش، نسرین ستوده
16 مهر 1389: شبنم مددزاده، دانشجوی زندانی و عضو انجمن اسلامی دانشگاه تربیت معلم، با انتشار نامهای از زندان رجایی شهر ضمن همدردی با دو وکیل دربندش؛ محمد اولیایی فرد و نسرین ستوده اعلام کرده است که در حمایت از اعتصاب غذای نسرین ستوده، روزه سیاسی خواهد گرفت.
عطر مریم و یاد نسرین در سالروز جهانی کودک
16 مهر 1389: همزمان با روزجهانی کودک و در پی خبر اعتصاب نسرین ستوده ، برخی از وکلای همکار او در کانون مدافعان حقوق بشر و موکلان او در جنبش زنان و مادران کمپین و مادران پارک لاله به منزل او ورفته و با همسرو فرزندان نسرین ستوده دیدار کردند.
نسیم غنوی: بازپرس در مورد پرونده نسرین ستوده اعلام نظر کرده است
17 مهرماه 1389: نسیم غنوی؛ وکیل نسرین ستوده برای پیگیری پرونده موکل اش به دادسرای اوین مراجعه کرد.
نسیم غنوی که دیروز توانسته با بازپرس شعبه 3 دادسرای اوین که مسئول پرونده نسرین ستوده است دیدار داشته باشد، خبر داد که بازپرس شعبه 3، به وی گفته است که در مورد قرار مجرمیت و نیز در مورد تبدیل قرار بازداشت نسرین ستوده؛ اظهار نظر کتبی کرده است و آن را برای اعلام نظر دادستان، فرستاده است. نسیم غنوی در مورد این که این اظهارنظر بازپرس می تواند نشانه چه روندی در پرونده نسرین باشد اظهار داشت: «معمولا وقتی بازپرس اظهارنظرش را می کند و آن را برای تایید به دادستان می فرستد، نشان می دهد که احتمالا قرار است پرونده برای تشکیل دادگاه فرستاده شود. چون اگر قرار بود بازپرس اعلام نظرش بر عدم مجرمیت موکل ام باشد، احتمالا این روند به شکل دیگری انجام می شد، بنابراین احتمالا روند پرونده به سمت تکمیل شدن برای برگزاری دادگاه است». این وکیل دادگستری سپس افزود: « باید تا هفته دیگر صبر کنیم و ببینیم نظر بازپرس چه بوده است، چون ایشان محتوای اظهارنظرشان را، قبل از بررسی و اظهار نظر دادستان ، به ما اعلام نمی کنند».
واسلاو هاول خواستار آزادی نسرین ستوده شد
21 مهر 1389: واسلاو هاول، رئیسجمهور پیشین چک در یک همایش بینالمللی در پراگ ضمن پشتیبانی از نسرین ستوده، خواستار آزادی فوری این وکیل ایرانی از زندان شد. سخنان هاول از سوی چهرههای سرشناس حاضر در این همایش مورد پشتیبانی قرار گرفت.
بیانیه کمیسیون و شاخه زنان جبهه مشارکت: اعتراض به بی عدالتی و اعمال غیرانسانی نسبت به زنان بازداشتی
22 مهر 1389: کمیسیون و شاخه زنان جبهه مشارکت، با انتشار بیانیهای ادامه بازداشت غیرقانونی زنان را محکوم کرده و نسبت به وضعیت بد بند زنان زندانها معترض شده است و در بخشی از این بیانیه آمده است: این روزها نمی توان نسبت به طولانی شدن دوره بازجویی نسرین ستوده، وکیل غیرتمند تعدادی از دستگیرشدگان بعد از انتخابات و اعتصاب غذای او در اعتراض به وضعیت بد و شرایط غیرقانونی و غیرحقوقی اش، بی اعتنا بود و ابراز نگرانی نکرد.
بیانیه 4 تن از زندانیان سیاسی رجایی شهر: خانم ستوده در کنارمان بمانید
23 مهر 1389 : چهار تن از زندانیان سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج شامل منصور اسانلو ،رسول بداغی ،عیسی سحر خیز و حشمت اله طبرزدی ضمن حمایت از خواسته های بحق نسرین ستوده که برای بدست آوردن آن دست به اعتصاب غذا زده است خواهان پایان اعتصاب ایشان شدند. قسمتهایی از متن این بیانیه به قرار زیر است:
ما امضا کنندگان این بیانیه مطلع شده ایم که بانو نسرین ستوده روزهاست در اعتصاب غذا به سر میبرند. ما زندانیان سبز رجایی شهر خطاب به بانو نسرین ستوده اعلام میکنیم که ایران در راه ازادی خواهی به مبارزی همچون شما نیاز دارند و ارمان خواهان راه ازادی ایران هم برای خشت روی خشت گذاشتن ازادی در ایران به راه نگاه میکنند و به همراهانشان. اینکه شما اینچنین با رشادت در این روزها فریاد خود را از سد ترس و ارعاب مسئولان گذر دادید برای همه ما باعث افتخار است.
در اینجا ضمن اعلام حمایت از شما و بیان همدردی با خانواده شما که در این مدت بابت وضعیت جسمانی شما نگران شده اند از شما وکیل و مبارز دربند میخواهیم تا اعتصاب غذایشان را بشکنید تا بیش از این نگرانی خانواده شما و اسیب به جسم و روانتان تشدید نشود.
نگرانی ها ادامه دارد: وکیل نسرین ستوده امروز موفق به دیدار بازپرس نشد
24 مهر 1389 : امروز 24 مهرماه، نسیم غنوی، وکیل نسرین ستوده برای پیگیری وضعیت موکل اش به شعبه سه دادسرای اوین مراجعه کرد، اما باز هم دست خالی بازگشت.نسیم غنوی گفت، امروز صبح به دادسرا مراجعه کردم اما به دلیل جلسه ای که داشتند موفق به دیدار بازپرس نشدم و دوباره بعد از ظهر مراجعه کردم که باز هم نتوانستم ایشان را ملاقات کنم.
نسیم غنوی در مورد این که برای پیگیری پرونده نسرین ستوده چه مشکلاتی وجود دارد، گفت: متاسفانه هفته پیش به من اطلاع دادند که بازپرس اعلام نظرش را در مورد پرونده کرده است و قرار بود امروز دوباره مراجعه کنم که پس از اظهار نظر دادستانی، بتوانیم حداقل از وضعیت پرونده نسرین ستوده اطلاع موثقی کسب کنیم، ولی متاسفانه امروز موفق به دیدار با بازپرس نشدم.
صدور کیفرخواست برای نسرین ستوده با 3 اتهام، و دیدار همسر وی با رئیس کل دادگستری تهران
25 مهر 1389 : وکیل نسرین ستوده موفق به دیدار بازپرس پرونده موکل اش شد. بازپرس شعبه سه دادسرای اوین در این دیدار اطلاع داد که برای نسرین ستوده کیفرخواست صادر شده و پرونده اش به دادگاه ارسال شده است.
رضا خندان همسر نسرین ستوده در مصاحبه با سایت مدرسه فمینیستی افزود که : کیفرخواست نسرین ستوده شامل 3 اتهام: اقدام علیه امنیت ملی، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت و همکاری با کانون مدافعان حقوق بشر است.
رضا خندان در ادامه گفت : همچنین بازپرس شعبه سه دادسرای اوین به نسیم غنوی، وکیل نسرین ستوده، گفته است که وی قرار فک بازداشت برای نسرین ستوده صادر کرده است اما دادستان (و یا معاون وی) با آن مخالفت کرده اند. این دومین بار است که دادستان (و یا معاون وی) با اعلام نظرهای بازپرس مخالفت می کند، دفعه پیش در جریان آزادی موقت نسرین ستوده برای شرکت در مراسم ختم پدرش، بازپرس با این آزادی موقت موافقت کرده بود اما دادستان با آن مخالفت کرد و در نهایت نسرین ستوده نتوانست در مراسم ختم پدرش حضور بیابد.
دیدار رضا خندان، همسر نسرین ستوده با رییس کل دادگستری استان تهران
25 مهر 1389: رضا خندان، همسر نسرین ستوده، به دادگستری استان تهران مراجعه کرد. رضا خندان در مورد این دیدار گفت: من هفته پیش نامه ای خطاب به آقای علیرضا آوایی در مورد وضعیت پرونده همسرم نوشته بودم که امروز برای پیگیری نامه ام به دفتر ایشان مراجعه کردم و توانستم آقای آوایی را ملاقات کنم.
رضا خندان سپس افزود: « من در آنجا وضعیت همسرم را شفاهی نیز توضیح دادم و ایشان در زیر نامه من خطاب به سرپرست دادسرای اوین نامه ای نوشتند که من این نامه را به دادسرای اوین بردم، اما متاسفانه نتوانستم معاون دادستان را ملاقات کنم و حتا نامه را از من نگرفتند.» رضا خندان گفت: حالا دوباره باید مراجعه کنم و معلوم نیست چه موقع بالاخره این نامه مرا، دریافت می کنند.
زهرا رهنورد خطاب به صادق لاریجانی: نسرین ستوده و همه زنان زندانی را آزاد کنید
25 مهر 1389: زهرا رهنورد، نویسنده و استاد دانشگاه تهران، در یک نامه سرگشاده خطاب به صادق آملی لاریجانی از وی خواسته است که ضمن توجه به آزادی همه زندانیان سیاسی به ویژه زندانیان حوادث پس از انتخابات، دستور آزادی نسرین ستوده و همه زندانیان سیاسی زن را فوری صادر کند.
بیانیه اعتراضی بیش از 900 تن از کنشگران جنبش زنان و فعالان مدنی: از به خطر افتادن سلامتی نسرین ستوده بیمناکیم
25 مهر 1389 : بیش از 900 نفر از کنشگران جنبش زنان، فعالان حقوق بشر و موکلان نسرین ستوده در بیانیه ای نگرانی خود را نسبت به ادامه بازداشت نسرین ستوده در شرایطی که در اعتصاب غذا به سر می برد ابراز داشته، مقامات قضایی را مسئول حفظ سلامت وی دانسته و خواستار آزادی بدون قید و شرط وی شده اند.
30 تن از اعضای زنان سوسیال دموکرات سوئد خواستار آزادی نسرین ستوده شدند
26 مهر 1389 :در سالروز 90 سالگی انجمن زنان سوسیال دموکرات سوئد، اعضای حاضر این سازمان خواستار آزادی نسرین ستوده فعال حقوق زنان و حقوق بشر شدند.
در این بزرگداشت ضمن بیان شرح فعالیت های مبارزاتی این سازمان در سوئد، گزارشی از فعالیت های مبارزاتی جنبش زنان ایران نیز ارائه شدو از مبارزات آنان تقدیر شد. در ادامه این بزرگداشت 30 تن از اعضای حاضر این سازمان اعتراض و نگرانی شان را نسبت به ادامه بازداشت نسرین ستوده وکبل مدافع حقوق زنان وحقوق بشر اعلام کردند و خواستار آزادی وی شدند.
درخواست ها برای پایان بخشیدن به اعتصاب غذا
درخواست پنج شخصیت ملی – مذهبی از نسرین ستوده: جان پرمهر شما ارزشمند است؛ به اعتصاب غذا خاتمه دهید
26 مهر 1389 : جمعی از شخصیت های ملی مذهبی همچون حبیبالله پیمان، عزتالله سحابی، حسین شاهحسینی، اعظم طالقانی، نظامالدین قهاری، طی نامه ای از نسرین ستوده درخواست کرده اند که به اعتصاب اش پایان دهد. اعتصاب اش را کرده بودند. در این نامه امده است
جان پرشور و وجود پرمهر شما برای فرزندان خردسالتان و نیز برای تمامی شهروندان ایرانزمین، عزیزتر و ارزشمندتر از آن است که بهدلیل رفتارهای غیرانسانی و غیرقانونی، خدشهدار گردد و تحلیل رود.
نامهی شیرین عبادی به نسرین ستوده:اعتصاب را بشکن، ما به تو نیازمندیم
26 مهر 1389 : شیرین عبادی، درپی نگرانیهای شنیده شده درباره وخامت وضعیت جسمی و شرایط نسرین ستوده در زندان با توجه به اعلام اعتصاب غذا از سوی این وکیل دربند، با انتشار بیانیهای از این وکیل مقاوم درخواست کرده است تا اعتصاب غذای خود را بشکند.
در این نامه شیرین عبادی خطاب به همکارش نوشته است : «به تو نیازمندیم، اعتصاب غذای خود را بشکن، زیرا بیپناهان هنوز به پناهی مطمئن و کوهی استوار چون نسرین ستوده نیازمندند.»
زهرا رهنورد خطاب به نسرین ستوده: به خاطر موکلانت، به خاطر وطن، اعتصابت را بشکن!
27 مهر 1389 : زهرا رهنورد در سخنانی در جمع خانوادههای زندانیان سیاسی از نسرین ستوده خواست اعتصابش را بشکند. زهرا رهنورد خطاب به نسرین ستوده ، گفت: نسرین عزیز! شخصیت علمی، شجاع و حقطلبانهی شما از شاخصههای زن ایرانی ست. شما با مقاومت خود در برابر زورگویان و اقتدارطلبان، دِین خود را به ارزشهای متعالی ادا کرده و سرافرازی خود را نشان دادهاید. در این میان، اقتدارطلبان نیز طعم تلخ ذلت و خواری خود را در مقابل یک زن حقطلب به خوبی چشیدهاند.
فراخوان کمیته دفاع از حقوق مردم ایران (کودیر) برای آزادی و نجات جان نسرین ستوده و زندانیان سیاسی
27 مهر 1389: در تداوم واکنش ها به ادامه بازداشت نسرین ستوده، وکیل مدافع و فعال حقوق بشری زندانی در ایران – که طبق آخرین اخبار در اعتصاب غذا و وضعیت وخیم جسمانی به سر می برد- تشکل «کمیتهٔ دفاع از حقوق مردم ایران» موسوم به «کودیر»، با انتشار اطلاعیه و فراخوانی، خواستار اقدامی عملی برای آزادی ستوده شد.
درخواست جمعی از خانوادههای زندانیان سیاسی از نسرین ستوده برای شکستن اعتصاب غذا
29 مهر 1389 : جمعی از خانوادههای زندانیان سیاسی با انتشار نامهای خطاب به نسرین ستوده از وی خواستهاند که به خاطر خانواده و کودکاناش اعتصاب غذای خود را بشکند.
، در این نامه آمده است: می دانیم که پس از سالها امانتداری حقوق مردم و در بند شدن، این لب فرو بستن شایسته چنین حق نارسیای است، اما تو را میخوانیم تا آنچنان که کودکانت را غذا می دادی، لب باز کنی ، و باز هم امید موکلان در بندت و کودکان منتظرت و خانواده بزرگ زندانیان سیاسی باشی.
رضا خندان: کسی نیست بگوید چرا همسر من هنوز ممنوع الملاقات و ممنوع التلفن است؟
29 مهر 1389 : رضا خندان، همسر نسرین ستوده، امروز پنچ شنبه 29 مهرماه، در پی این همه «بی خبری» از وضعیت همسرش، ناگزیر به سالن ملاقات زندان اوین مراجعه کرد تا شاید با تقاضای ملاقات همسرش موافقت کنند، اما مثل همیشه جواب شنید که نسرین ستوده ممنوع الملاقات است.
رضا خندان در ادامه با اندوه فراوان می گوید: هیچ کس در این مملکت پیدا نمی شود که بگوید چرا همسر من ممنوع الملاقات و ممنوع التلفن است؟ مگر نه این که پرونده اش تکمیل شده و مراحل بازپرسی به اتمام رسیده، پس چرا نباید نه تلفنی بزند و بعد هم ممنوع الملاقات باشد؟
نامه جمعی از فعالان جنبش زنان و موکلان نسرین ستوده به او برای پایان دادن به اعتصاب غذایش: به خاطر ایمان مشترک مان به «دفاع از زندگی»
30 مهرماه 1389: جمعی از فعالان جنبش زنان و موکلان نسرین ستوده، در خانه وی گردهم آمدند تا در حضور خانواده نسرین، از وی درخواست کنند اعتصاب غذایش را بشکند.
در این نشست مینو مرتاضی، فرزانه طاهری، فیروزه صابر، پروین بختیارنژاد، هاله سحابی، طلعت تقی نیا، ناهید کشاورز، فخری شادفر، فرخنده احتسابیان، شیرین بهرامی راد، باربد گلشیری، اکرم مصباح، پرستو الهیاری، فرشته جمشیدی، نسرین طائبیان، رزا قراچورلو، صادقه شیردل، اعظم اکبرزاده، سونیا ترکمان ،سوسن شعبانی، نوشین احمدی خراسانی و… حضور داشتند که هر یک سخنان کوتاهی را در وضعیت نسرین ستوده مطرح کردند و سرانجام نامه سرگشاده این جمع خطاب به نسرین ستوده قرائت شد. در این نامه آمده است : «ما امروز اینجا، در آشیانه پُر مهرت که دو جوجه خردسال را در آن به ناز پرورانده ای ، گرد هم آمده ایم، تا بگوییم نه به خاطر خودت که به خاطر رنج ما، لب هایت را بگشا و اعتصاب غذایت را بشکن.
آری ما اینجا گرد هم آمده ایم که در عین ابراز احترام به تصمیمی که از قرار تنها راه گشاده پیش روی تو بوده است، بگوییم می دانیم ایمان ات به اجرای قانون انسانی و برابر، چون کوه، استوار است اما، ما یاران ات در جنبش زنان تحمل قطره قطره تحلیل رفتن تن رنجورت را نداریم… آری نسرین جان به خاطر هر چیز کوچک و هر چیز پاک، لب هایت را بگشای تا چهره و لبان یارانت در جنبش زنان به لبخندی گشوده شود.»
ملاقات همسر نسرین ستوده با رئیس دادگاه پس از 50 روز بی خبری : حقوق ما چه می شود؟
2 آبان 1389 : حدود 50 روز از بازداشت نسرین ستوده و 30 روز از زمانی که او به همسرش گفت در اعتصاب غذاست می گذرد اما همچنان امکان دیدار یا تماس نسرین با خانواده اش ناممکن بوده است. همسر نسرین ستوده از ملاقات با رئیس دادگاه انقلاب خبر داد و این که پرونده نسرین به شعبه 26 دادگاه انقلاب ارسال شده است.
نامه انجمن حمایت از حقوق کودکان به مقام عالی قضایی: نسرین ستوده را آزاد کنید
2 آبان 1389 : سایت انجمن حمایت از حقوق کودکان: نسرین ستوده ، وکیل پایه یک دادگستری ، مادر دو کودک که سالها عضو داوطلب انجمن حمایت از حقوق کودکان به عنوان وکیل پرونده های کودک آزاری و کودکان محروم فعالیت داشته است حدود یک ماه و نیم در زندان به سر می برد و این در حالی است که فرزندان این وکیل بلندپایه تا به حال موفق به دیدار مادر خود نشده اند . انجمن حمایت از حقوق کودکان در نامه ای به آیت الله شاهرودی خواستار آزادی وی شده است.
اشرف منتظری، دخترآیت الله منتظری از نسرین ستوده خواست اعتصاب غذایش را بشکند
2 آبان 1389 : اشرف منتظری طی نامه ای به نسرین ستوده نوشت: خانم نسرین ستوده، حقوق دان و وکیل تعدادی از زندانیان سیاسی، که حدود یک ماه از بازداشت ایشان میگذرد، اعتصاب غذا کرده است. از اتهام و محتوای پروندۀ ایشان خبر کامل و دقیقی ندارم، اما آنچه مسلم است این که نامبرده در انجام مسئولیت وکالت دفاع از موکلین سیاسی خود، به طور شفاف و مطابق با آنچه مسئولیت شرعی، قانونی و ملی بوده است دریغ نکرده و در پاسخ به سوالات رسانه ها، نظریات خود را ابراز داشته است.
من به عنوان یک خواهر همدرد از ایشان می خواهم که هر چه زودتر، اعتصاب غذای خود را پایان دهند و آرزو دارم مسئولان زندان، موجبات نارضایتی بیشتر خانواده های زندانیان سیاسی را فراهم ننمایند و به وظایف شرعی، قانونی و اخلاقی خود بیشتر توجه کنند.
پس از یک ماه بی خبری، سرانجام خواهر نسرین ستوده در زندان اوین با وی ملاقات کرد
4 آبان 1389 : پس از یک ماه، بی خبری کامل از نسرین ستوده، سرانجام گیتی ستوده، توانست با خواهرش نسرین ستوده در زندان اوین ملاقات کند.
به گفته رضا خندان، همسر نسرین ستوده، ظهر امروز، در پی تماس تلفنی از دادسرای اوین، خواهر نسرین ستوده به زندان اوین مراجعه کرد و توانست حدود نیم ساعت با نسرین ستوده ملاقات داشته باشد.
گیتی ستوده پس از دیدار خواهرش گفت که حال عمومی نسرین ستوده خوب بود، هر چند او به خاطر اعتصاب غذا، لاغر شده بود. وی از روز جمعه اعتصاب غذایش را شکسته است. گیتی ستوده گفته است که روحیه خواهرش خوب بوده؛ هر چند به لحاظ جسمانی ضعیف شده است.
طی نامه ای به عفو بین الملل: دهها تن از کنشگران ایرانی خواستار رسیدگی به وضعیت نسرین ستوده شدند
5 آبان 1389: گروهی از روشنفکران، فعالین جنبش زنان استادان دانشگاه و همچنین کنشگران حقوق بشری، با ارسال نامه ای به سازمان عفو بین الملل، خواستار اقدام عملی آن سازمان در اعتراض به ادامه بازداشت و نقض مستمر حقوق انسانی نسرین ستوده، وکیل مدافع زندانی در ایران شدند.
مادران کمپین، نامه درخواست خود برای رسیدگی به وضعیت نسرین ستوده را تحویل ستاد حقوق بشر قوه قضائیه دادند
7 آبان 1389: جمعی از مادران کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز، نامه درخواست خود برای پیگیری وضعیت نسرین ستوده، حقوقدان و عضو کمپین یک میلیون امضا، را به دفتر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تحویل دادند. این مادران در عین حال که خواستار رسیدگی به حقوق سایر زندانیان هم هستند، در نامه ای خطاب به محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، خواستار برخورداری نسرین ستوده از حقوق اولیه خود در دوران بازداشت شده اند و همچنین این خواسته را مطرح کرده اند که نسرین ستوده را به دلیل دفاع از حق و عدالت مجازات نکنند.
وکلا خواستار آزادی بی قید و شرط نسرین ستوده شدند
8 آبان 1389 : قسمتی از بیانیه وکلا در حمایت از نسرین ستوده : گویا بازداشت و نگهداری وکلای آزاده و مستقل دادگستری سنتی شده افتخار آفرین برای برخی قضات ، که هر از گاهی ستاره ای از ستارگان آسمان وکالت به بنده کشیده شده و بی آنکه از کمترین حقوق مسلم و قانونی یک متهم بر خوردار باشند در بازداشت نگهداری می شوند . این بار نوبت همکار آزاده و مدافع حقوق زنان ، کودکان ، دانشجویان ، کارگران ، معلمان و در یک کلام مدافع حقوق بشری ما خانم نسرین ستوده است ؛ وی پیرو دریافت احضاریه ای از ناحیه دادیار اظهار نظر مستقر در زندان اوین در تاریخ 13/6/89 به دادسرای مستقر در زندان اوین مراجعه و دیگر بازنگشت !!!
ما جمعی از وکلای دادگستری بازداشت و نگهداری نسرین ستوده را محکوم می نمائیم و
ضمن اعتراض به بازداشت غیر قانونی نسرین ستوده و محرومیت ایشان از ملاقات با وکلای مدافع و خانواده خود خواهان آزادی سریع و بی قید و شرط ایشان هستیم .
احمد منتظری طی تماس با خانواده نسرین ستوده، از آنها دلجویی کرد
8 آبان 1389: احمد منتظری طی تماس با همسر نسرین ستوده، وکیل مدافع زندانی، آخرین وضعیت این فعال حقوق بشری را پیگیری کرده و از خانواده وی دلجویی بعمل آورد. بنا به این گزارش، فرزند ارشد مرحوم آیت الله العظمی منتظری، در تماس تلفنی خود با رضا خندان، آخرین وضعیت پرونده و اوضاعِ آن فعال مدنی بازداشتی که اخیرا اعتصاب غذای طولانی مدت خود را شکسته، جویا گردید.
رضا خندان: نسرین ستوده تلفن کرد و گفت برای ملاقات اش به زندان برویم، اما وقتی مراجعه کردیم اجازه ندادند
9 آبان 1389 : ظهر امروز، 9 آبان ماه نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال جنبش زنان، در طی تماس تلفنی با همسرش، به وی اطلاع داد که ماموران گفته اند امروز او می تواند به همراه دو فرزندش برای ملاقات به زندان اوین مراجعه کند. اما ساعت 5 و نیم بعد از ظهر، هنگامی که رضا خندان و دو فرزندش و نیز مادر و خواهر نسرین ستوده برای ملاقات وی به زندان مراجعه کردند، ماموران گفتند که فقط دو فرزند خردسال نسرین ستوده می توانند به ملاقات مادرشان بروند و رضا خندان و بقیه خویشاوندان حق ملاقات ندارد. اما دو فرزند نسرین ستوده، مهراوه و نیما که هنوز کوچک تر از آن هستند که به عنوان افراد بزرگسال به تنهایی به ملاقات بروند، از رفتن با ماموران زندان بدون همراهی پدرشان امتناع کردند.
24 آبان دادگاه نسرین ستوده برگزار می شود
11 آبان 1389 : تاریخ برگزاری دادگاه رسیدگی به پرونده نسرین ستوده روز 24 آبان ماه اعلام شد. رضا خندان، همسر نسرین ستوده می گوید که طی چند روز گذشته وکلای نسرین ستوده، برای خواندن پرونده وی به دادگاه مراجعه کرده اند و به آن ها از سوی دادگاه ابلاغ شده که قرار است 24 آبان ماه دادگاه نسرین ستوده در شعبه 26 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی برگزار شود.
دیدار دادستان تهران با نسرین ستوده، محمد اولیایی فرد و محمد امین هادوی در زندان
12 آبان 1389 : دادستان تهران با حضور در زندان اوین، با ۱٧ نفر از زندانیان از جمله نسرین ستوده، محمد اولیاییفرد و محمدامین هادوی ملاقات کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دادسرای عمومی تهران، در این دیدارها، زندانیان مسائل و خواستههای خود را به طور مستقیم با دادستان در میان گذاشتند و عباس جعفری دولت آبادی نیز حسب مورد با اعطای مرخصی، تمدید مرخصی و ملاقات زندانیان با اعضای خانواده موافقت کرد.
اعتصاب غذای خشک
نسرین ستوده دست به اعتصاب خشک زده است
13 آبان 1389 : رضا خندان همسر نسرین ستوده گفت که روز چهارشنبه خانم ستوده با منزل تماس گرفته و میخواهد که خواهر و فرزندانش به ملاقات او بروند.
پنجشنبه ۱۳ آبان دو فرزند ۱۰ و ۳ ساله وی به همراه خواهرش و نیز مادر همسرش برای ملاقات به زندان اوین میروند. از ورود همسر خانم ستوده به زندان جلوگیری میشود.
آقای خندان گفت که پس از ساعاتی فرزندان و خواهر خانم ستوده و مادر آقای خندان در حالی که بسیار برآشفته و ناراحت بودند از زندان خارج میشوند. به گفتهی وی کودکان خردسال خانم ستوده مدام گریه میکردند و میگفتند صورت مادرشان سیاه شده بود.
به گفتهی خانم گیتی ستوده خواهر نسرین، وی در اعتراض به روند رسیدگی به پروندهاش و نیز شرایط ناگواری که در زندان دارد از روز یکشنبه ۱۰ آبان دست به اعتصاب غذای خشک زده است.
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران: کمیساریای عالی حقوق بشر باید فورا برای نجات جان نسرین ستوده اقدام کند
14 آبان 1389: در واکنش به از سرگیری اعتصاب غذا توسط نسرین ستوده، وکیل مدافع زندانی، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۱٣ آبان ماه خاطرنشان کرد “کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، ناوی پیلای، باید بلافاصله از مقامات ایرانی بخواهد تا سلامتی جسمی وکیل حقوق بشر، نسرین ستوده، که در حال حاضر در زندان به سر می برد را تضمین و وی را آزاد کنند.”
انتشار ویدئو گزارش «نسرین ستوده در اعتصاب غذا»
15 آبان 1389: انتشار ویدئو گزارش «نسرین ستوده در اعتصاب غذا» توسط نوشین احمدی خراسانی. در این ویدئو گزارش خانواده نسرین ستوده به شرح وضعیت نسرین ستوده در زندان می پردازند.
http://www.youtube.com/user/feministschool#p/u/0/R6k8tJqrCb0
نسرین بصیری: خاطرات منتشر نشدۀ نسرین ستوده
15 آبان 1389: بهار امسال به در خواست مجلۀ اشپیگل با چند هنرمند و وکیل دعاوی و یک مغازه دار در ایران صحبت کردم و از ایشان خواستم تا خاطرات روزانۀ شان را یاد داشت کنند و برایمان بفرستند. بر اساس روش معمولی رسانه ها تن
+ There are no comments
Add yours