ایسنا : رییس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تغییر الگوی گسترش ایدز در کشور نگرانکننده است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیج فارس، عباس صداقت در نشستی با خبرنگاران، به اشاره به همایش نشست مدیران گروه تخصصی بیماران و کارشناسان ایدز سراسر کشور در بندرعباس اظهار کرد: در این نشست هم از جنبه اجرایی به بحثهای مربوط به کنترل اچ آی وی پرداخته میشود و هم آخرین یافتههای علمی در بخش مطالعات و گروههای پرخطر به بحث گذاشته میشود.
وی با بیان اینکه برنامه کاهش آسیب با آموزش همگانی و اطلاعرسانی بسیار تاثیر گذار است، اضافه کرد: باید بحرانها در جوانان و نوجوانان مدیریت شود و در رفتارهای پرخطر همچون اعتیاد و ارتباط جنسی مداخله کنیم تا بتوان موج سوم ایدز قابل پیشگیری باشد.
رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با هشدار نسبت به رسیدن موج سوم انتقال ایدز بیان کرد: اگر تا 5 سال آینده مداخلات در این زمینه صورت نگیرد، باید منتظر رسیدن موج سوم انتقال ایدز از ارتباط جنسی غیرایمن باشیم.
وی گفت: مدیران و کارشناسان ایدز دانشگاههای علوم پزشکی حاضر در این همایش، مروری بر مسأله کنترل ایدز و وضعیت آن در جهان، منطقه و ایران داشتهاند.
صداقت تصریح کرد: در این همایش همچنین از جنبههای اجرایی و علمی به مسأله کنترل ویروس اچ آی وی پرداخته شد و بحثهای بسیاری در مورد دسترسی بخش درمان به گروههای پرخطر مطرح در بین استادان رد و بدل شد.
وی ادامه داد: تاکنون دو برنامه استراتژیک کنترل ایذر در کشور اجرایی شده است که اجرای رسمی برنامه سوم استراتژیک کنترل ایدز از سال 90 آغاز و تا 93 ادامه خواهد داشت که این برنامه دارای 10 استراتژی و 91 هدف است و وظیفه تمام سازمانها و ارگانهای دولتی در این برنامه برای کنترل ویروس اچ آی وی کاملاً مشخص است.
رییس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت با بیان اینکه هیچ کجا بهتر از مدرسه نمیتواند این مهارتها را آموزش داد و در فرد تقویت کرد، عنوان کرد: تمام ارگانها باید بپذیرند که بیماری ایدز صرفاً یک بیماری نبوده بلکه یک معضل اجتماعی است که توقف گسترش آن در گرو آگاهسازی اقشار مختلف جامعه و آموزش مستمر است.
صداقت درباره نقش رسانهها در آگاهسازی جامعه نسبت به بیماری ایدز، خاطرنشان کرد: از رسانهها نیز انتظار میرود با توجه به دسترسی آنها به عموم مردم، با یک برنامه و هدف مشخص، وزارت بهداشت را بیش از گذشته در کنترل بیماری ایدز از طریق اطلاعرسانی یاری کنند.
وی با اشاره به برنامه اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت در مورد افزایش تعداد مراکز مشاوره و بیماریهای رفتاری، خاطرنشان کرد: این اداره سال گذشته در راستای کنترل ویروس اچ آی وی اقدام به تاسیس پنج مرکز مشاوره و کاهش آسیب ویژه زنان آسیب پذیر کرد که خوشبختانه با توجه به نتایج خوبی که از این مراکز حاصل شد، تعداد آنها تا پایان سال جاری 15 تا 18 مرکز اضافه خواهد شد.
صداقت در پایان گفت: جوانان و نوجوانان ما باید از سنین پایه یاد بگیرند که چگونه هیجانات خاص خود را کنترل کنند تا گرفتار برخی معضلات و بیماریها نشوند که این یادگیری باید از طریق آموزش و پرورش و تقویت اعتقادات دینی و مذهبی افراد صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست دکتر عبدالحسین مدنی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رییس مرکز بهداشت هرمزگان گفت: ایدزچالش بزرگی برای هزاره سوم است و امروز در دنیایی زندگی میکنیم که بیش از 40 میلیون تن در دنیا به عفونت HIV آلوده شدهاند.
وی افزود: با توجه به اهمیت وجلوگیری از انتقال این بیماری در جهان باید اطلاعرسانی و آموزشهای لازم را بیش از پیش انجام شود.
به گفته وی، پیشگیری مقدماتی از اقداماتی ضروری است که باید با آگاهسازی این بیماری نسبت به انتقال آن اقدام شود.
مدنی بیان کرد: با اقدامات پیشگیرانه در کنار درمان باید نسبت به این بیماری نگرش مثبتی در جامعه ایجاد کرد که همکاری بین بخشی از ضروریات است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از فعالیت 4 مرکز بیماریهای رفتاری در هرمزگان خبرداد و افزود: چهار مرکز بیماریهای رفتاری قشم، کیش، بندرعباس و میناب در حال فعالیت هستند و مرکز رودان نیز به زودی به بهرهبرداری میرسد.
مدنی در پایان آموزش و اطلاعرسانی را از برنامههای ارزنده پیشگیری از ایدز در حوزه بهداشت دانست و اظهار کرد: اقدامات پیشگیرانه و آگاهی رسانی را باید جدی گرفت و با در دسترس قرار دادن خدمات بتوان از انتشار و انتقال این بیماری جلوگیری کرد.
به گزارش ایسنا، همایش کشوری ایدز که با حضور مدیران و کارشناسان ایدز دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور از روز شنبه بیستم آذرماه در شهر بندرعباس برپا شده بود.
+ There are no comments
Add yours