مردمک: امروز 27 آذرماه، وزارت آموزش و پروش دستورالعملی را به واحدهای آموزشی ابلاغ کرد که براساس آن «آشنایی با اسلحه، میدان تیر و نظام جمع» از درس آمادگی دفاعی دختران حذف شد و به جای آن، عضویت در بسیج دانشآموزی و میزان فعالیت دانشآموز در فراگیری درس به عنوان «بخش عملی» این درس تعیین شد.
براساس ابلاغیه آموزش و پرورش، از آنجایی که برنامههای نظامی شامل آشنایی با اسلحه، میدان تیر و نظام جمع در اولین سال تدریس درس آمادگی دفاعی به دانشآموزان دختر سوم راهنمایی پیشبینینشده، «مشارکت فعال دانشآموزان در فرایند آموزش درس، یادگیری مهارتهای عملی پیشبینی شده در دروس مانند مهارتهای عملی بخش زلزله مشارکت در تدوین محتوای مطالب درس هشتم و فعالیت در بسیج دانشآموزی مدرسه به عنوان معیار هشت نمره عملی درس توسط دبیران مربوطه لحاظ خواهد شد».
طی ماهها گذشته خبرهایی در مورد برنامههای جدید آموزش و پرورش و ارگانهای شبهنظامی در ایران برای مشارکت بیشتر دانشآموزان در گروههایی مانند بسیج منتشر شد.
از جمله در 22 آذر ماه، علی فضلی، جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین اعلام کرده بود که اجرای طرح آمادگی دفاعی بهصورت «داوطلبانه» با حضور 600 هزار دانشآموز در مناطق عملیاتی جنگ ایران و عراق برگزار میشود.
آقای فضلی با اشاره به اینکه این طرح «ملی» با هماهنگی بسیج مستضعفین، آموزش و پروش و سپاههای استانی انجام میشود گفت که تاکنون طی دو هفته گذشته مراحل مقدماتی آن آغاز شده و بیش از 30 هزار دانشآموز به همراه معلمانی که آنها را سرپرستی و هدایت میکنند، در این طرح شرکت کردهاند.
تغییر کتابهای درسی
در چند سال گذشته، همواره بر تغییر کتابهای درسی نیز تاکید شده و دولت محمود احمدینژاد تصمیماتی درباره «اصلاح» کتب درسی اتخاذ کرده است. حتی چند بار گزارشها و خبرهایی درباره تفکیک کتابهای درسی دختران و پسران دانشآموز منتشر شد، اما وزیر آموزش و پرورش آنها را تکذیب کرد.
در خردادماه گذشته، محیالدین بهرام محمدیان، معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش با اعلام خبر بازنگری کتابهای درسی مدارس، گفت که در صورت تصویب شورای عالی آموزش و پرورش، «حکمت و فلسفه اسلامی» به برنامه درسی دانشآموزان مقطع ابتدایی افزوده خواهد شد.
18 آبان ماه گذشته نیز حمیدرضا حاجبابایی، وزیر آموزش و پرورش از آموزش «مهارتهای زندگی» و «راهکارهای ازدواج سالم» به دانشآموزان دختر در کتابهای درسی خبر داد و گفت که «ازدواج بهموقع» دانشآموزان دختر، آنها را از آسیبهای اجتماعی محافظت میکند.
پیش از این نیز بارها مسئولان آموزش و پرورش از بازنگری کتب درسی و به ویژه «غنی کردن» دروس علوم انسانی با محوریت «تفکر، تعقل، عقلانیت، حکمت و اخلاق» خبر داده بودند.
همچنین معاونت پژوهشی وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده بود که با «الهام از رهنمودهای رهبری»، کتب درسی را تغییر خواهند داد.
+ There are no comments
Add yours