نامه شیرین عبادی به کمیساریای عالی حقوق بشر در مورد نسرین ستوده / نامه ایرانیان مالزی برای آزادی ساجده کیانوش راد، ریحانه طباطبایی و نازنین خسروانی / نامه جمعی از معلمان در مورد بازداشت زهرا حاتمی / برگزاری دادگاه کاوه کرمانشاهی

22 دی 1389

نامه سرگشاده شیرین عبادی به کمیساریای عالی حقوق بشر / تغییر برای برابری

تغییر برای برابری: شیرین عبادی, برنده جایزه صلح نوبل و مدافع حقوق بشر در نامه ای سرگشاده به ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار رسیدگی وی به وضعیت نسرین ستوده, وکیل مدافع و فعال حقوق بشر, پس از صدور حکم سنگین 11 سال زندان و 20 سال ممنوعیت از کار برای وی شد. متن نامه به شرح زیر است:

خانم پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد،

پیرو مکاتبات قبلی به اطلاع می رساند همکار ارجمند من، خانم نسرین ستوده وکیل سر شناس ایرانی که سال ها از قربانیان نقض حقوق بشر به رایگان دفاع کرده است، در تاریخ ۱۳ شهریور ماه سال ۱۳۸۹ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر دستگیر شد.

مامور وزارت اطلاعات که مسئول بازجوئی از وی بود ، در روزها ی اولیه بازداشت، پیشنهاد می کند که خانم ستوده در یک مصاحبه تلوزیونی به جرائم مورد ادعای دادستان اعتراف کرده و درخواست عفو کند، چون خانم ستوده حا ضر به چنین کاری نمی شود ا و را در تمامی مدت در سلول انفرادی ومحروم از کلیه حقوق قانونی یک زندانی نگه می دارند.

خانم ستوده دارای دو فرزند سه و یازده ساله است که بر خلاف قانون حتی یک بار نیز نتوانسته با فرزندانش ملاقات حضوری داشته باشد و به همین علت و در اعتراض به وضعیت غیر قانونی خود تا کنون سه بار اعتصاب غذا کرده است که هر سه بار نیز تا حد مرگ پیش رفته و در بیمارستان بستری شده است و بعد از چند روز مجددا اعتصاب غذای خود را شروع کرده – اعتصاب غذای خانم ستوده خشم مامورین قضایی و امنیتی را بر انگیخت و آنها به جای تمکین به قانون ، پرونده دیگری برای او تشکیل می دهند و این بار اتهام وی عدم رعایت حجاب رسمی در فیلم سخنرانی است که سه سال قبل در ایتالیا نشان داده اند.

در نهایت روز ۱۹ دی ماه سال ۱۳۸۹ رسما اعلام می شود که به علت اقدام علیه امنیت ملی ، تبانی و تبلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر جمعا به ۱۱ سال حبس و ۲۰ سال محرومیت از شغل وکالت و خروج از کشور محکوم شده است .

سرکار خانم پیلای،

در روزهائی که نمایندگان شما با آقای محمد جواد لاریجانی و سایر مقامات دولتی ایران درباره وضعیت حقوق بشر مذاکره می کردند ، یکی از سرشناس ترین مدافعین حقوق بشر در سلول انفرادی و محروم از کلیه حقوق قانونی خود بود . نتیجه مذاکرات با دولت ایران نیز نه تنها منجر به صدور چنین حکم غیر عادلانه ای شد، بلکه مامورین حکومتی که از استقامت خانم ستوده خشمگین شدند ، همسر ایشان – آقای رضا خندان – و وکیل وی – خانم نسیم غنوی – را به عنوان متهم به دادسرای انقلاب احضا ر کر دند و به خیال خود می خواهند سرنوشت خانم ستوده درس عبرتی شود برای کسانی که در مقابل اعمال خلاف قانون بازجویان امنیتی مقاومت می کنند.

کمیسر عالی حقوق بشر،

آزادی خانم نسرین ستوده فقط در صورت برگزاری یک دادرسی عادلانه امکان پذیر است و دستیابی به این حق مسلم جز با حمایت های بین المللی امکان پذیر نیست. بنا بر این خواهشمندم همانگونه که قبلا نیز قول داده بودید برای امکان برخورداری همکار ایرانی خود از یک داد رسی عادلانه، هر اقدامی را که لازم است به عمل آورید و این نامه نیز در پرونده دولت ایران ضبط شود.

◀️  مدافع حقوق بشر و برنده جایزه نوبل صلح ۲۰۰۳

نامه ایرانیان سبز مالزی برای آزادی ساجده کیانوش راد، ریحانه طباطبایی و نازنین خسروانی / جرس

جرس: در پی ادامه بازداشت ساجده کیانوش راد، ریحانه طباطبایی و نازنین خسروانی، از فعالان و جوانانِ اصلاح طلب، گروهی از ایرانیان مقیم مالزی خواستار برخورد عادلانه و آزادی آنها شدند.

به گزارش منابع خبری جرس، این فعالان مقیم مالزی همزمان خواستار اجرای اصول قانون اساسی در کشور شدند.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

ماه هاست هر خبری که میرسد اسارت عزیزی و یا پایمال شدن ارزشی را فریاد میزند و هر روز زندان اوین میزبان عزیزی ست. عزیزانی که شاید بزرگترین اتهامشان دلسوزی برای حفظ عزت ملت و تلاش جهت حفظ سلامت بنیان های انقلاب و سرفرازی کشور عزیزمان ایران و جلوگیری از بدعت ها در دین باشد.

ما جمعی از هم فکران، دوستان و همراهان ساجده کیانوش راد، ریحانه طباطبایی و نازنین خسروانی، دختران فیروزه ای ایران زمین، که این روزها در انفرادی های اوین مشق بردباری می کنند خواستار اجرای قانون اساسی و برخورد عادلانه بر اساس شرایط و آزادی هرچه سریعتر دوستانمان هستیم. عزیزانی که با توجه به شناختمان از آنان می دانیم جز در چهارچوب قانون و با نیت خیر هیچ گامی برنداشته اند و اساسا جز فعالیت در رسانه های قانونی کشور در کارنامه خود هیچ ندارند.

لذا در این بیانیه و همچون گذشته با تاکید بر اصول و آرمان های انقلاب اسلامی و رسیدن به جامعه ای آزاد در چهارچوب قانون اساسی از مسئولان مربوطه در دستگاه قضایی درخواست پیگیری و آزادی فوری این عزیزان را داریم تا هرچه زودتر بتوانند در هوای تازه ی آزادی نفس بکشند.

گفتنی است ساجده کیانوش راد، ریحانه طباطبایی و نازنین خسروانی، سه فعال اصلاح طلب هستند، که طی ماههای گذشته بازداشت شده اند.

نامه جمعی از معلمان ایثارگر دراعتراض به بازداشت طولانی زهرا حاتمی معلم دربند / کلمه
کلمه: جمعی از معلمان ایثارگر آموزش و پروش تهران در یادداشتی با اشاره به بازداشت طولانی مدت توام با انفرادی و فشار های سنگین بر خانم زهرا حاتمی نوشتند: ما شاهد فضاهای امنیتی و محدودیت های سلیقه ای بر معلمان این مرز و بوم هستیم و از این جو عمومی بدتر، هفته هاست از همکار مومن، متعهد و انقلابی مان خانم زهرا حاتمی خبری جز فشار و بی عدالتی که بر او می رود، نداریم. او با سابقه نیکی که در خدمت به فرزندان این سرزمین دارد حقش نیست اینک تحت فشار اعتراف گیری های کذب و بیهوده در سلول های انفرادی و در حین بازجویی ناله سر دهد.

به گزارش کلمه، متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ای امام، با تو فریاد انقلاب را سر دادیم، با تو خروشیدیم، با تو اشک ریختیم و با پیام تو، هم سنگر تعلیم و هم سنگر مبارزه را در جبهه ها خالی نگذاشتیم تا درس رشادت و ایستادگی را به شاگردانمان بیاموزیم.

ای امام، پا به پای تو با نسلی از تو برخاسته ، به نسل های پی در پی نجوا کردیم که:

درخت تو گر بار دانش بگیرد

به زیر آوری چرخ نیلوفری را

… و به جای «فهمیده» های بسیاری در کلاس، گلدان لاله گذاشتیم … و خون دلها خوردیم.

ای امام، ما با هزاران امید و آرزو به پای آرمان های انقلابی که تو رهبر آن بودی، ماندیم، اگر چه این روزها می شنویم که دیگر به شما، رشادت ها، گذشت ها و فریادهایتان نیازی نیست. از ما سکوت می خواهند، فقط سکوت … اما چشمان تو را می بینیم که همچنان نگران ماست. تو که ریشه مایی، ما ترا خواستیم تا گوشت و پوست کودکان و جوانانمان به دست دژخیمان و بداندیشان نیفتد. ولی اینک عرصه بر ما بسیار تنگ است، که:

چو عضوی به درد آورد روزگار

دگر عضوها را نماند قرار

ما شاهد فضاهای امنیتی و محدودیت های سلیقه ای بر معلمان این مرز و بوم هستیم و از این جو عمومی بدتر، هفته هاست از همکار مومن، متعهد و انقلابی مان خانم زهرا حاتمی خبری جز فشار و بی عدالتی که بر او می رود، نداریم. او با سابقه نیکی که در خدمت به فرزندان این سرزمین دارد حقش نیست اینک تحت فشار اعتراف گیری های کذب و بیهوده در سلول های انفرادی و در حین بازجویی ناله سر دهد.

ما تعدادی از معلمان ایثارگر که جزء لاینفک فرزندان این انقلابیم و آن را به راحتی به دست نیاوردیم که به راحتی از دست بدهیم، از وجدان های بیدار می خواهیم بر این ناله ها شهادت دهند و از مسئولینی که خدا را ناظر بر اعمال خویش می بینند درخواست می کنیم برای این معلم آگاه اگر عفو عندالقدره مقدور نیست، رحم عندالقدره به کار گیرند.

دانم سر آرد غصه را

رنگین برآرد قصه را

این آه خون افشان که من

هر صبح و شام می زنم

دادگاه کاوه کرمانشاهی برگزار شد

تغییر برای برابری- صبح امروز دومین و آخرین جلسه‌ی دادگاه رسیدگی به اتهامات کاوه قاسمی کرمانشاهی، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر در شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب کرمانشاه به ریاست قاضی مرادی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه منشی دادگاه اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی» را برای اخذ آخرین دفاع قرائت و نماینده دادستان نیز مواردی را در رابطه با اتهامات انتصابی عنوان نمود.

در ادامه مصطفی احمدیان به عنوان وکیل متهم ضمن رد اتهامات فوق به دفاع از موکل خود پرداخت. در پایان جلسه‌ی دادگاه نیز کاوه کرمانشاهی در جایگاه متهم توضیحاتی را در رابطه با زمینه‌ی فعالیت‌های خود که منجر به بازداشت و طرح اتهامات این‌چنینی علیه وی شده است بیان کرد.

انتشار اخبار و گزارش‌ها و انجام مصاحبه با رسانه‌های بیگانه در جهت تبلیغ علیه نظام، تشکیل سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به قصد برهم زدن امنیت ملی و همچنین دیدار با خانواده زندانیان و جان‌باختگان سیاسی از جمله اتهامات این فعال کُرد می‌باشد.

کاوه کرمانشاهی 14 بهمن سال گذشته در کرمانشاه بازداشت و پس از گذراندن 110 روز حبس موقت در بازداشتگاه اداره اطلاعات که 80 روز آن در سلول انفرادی بود، دوم خرداد ماه سال جاری با قرار وثیقه‌ی 100 میلیون تومانی آزاد شد.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours