حدود یک ماه به انتخابات هشتمین دوره مجلس باقی است و هنوز ابهامات زیادی در خصوص موضع گیری جریان های مختلف سیاسی وجود دارد. اخبار رایج این روزها حکایت از رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان توسط هئیت های اجرایی و نظارت دارد. این رد صلاحیت ها، واکنش های مختلفی در پی داشته است.
سلطانی فر، مسوول ستاد اجرایی انتخابات حزب اعتماد ملی با بیان اینکه بیش از 70 درصد کاندیداهای این حزب ردصلاحیت شده اند، گفته است؛ 62 درصد کاندیداهای ما در مرحله اول بررسی صلاحیت (هیات های اجرایی) ردصلاحیت شده اند که این میزان در مرحله دوم (هیات های نظارت) به 70 درصد رسیده است. به گفته سلطانی فر این حزب با توجه به نتایج فعلی بررسی صلاحیت ها در هیات های اجرایی و نظارت در حدود 160 حوزه انتخابیه، کاندیدایی ندارد.
برخی از زنان اصلاح طلب نیز در این مدت موضع گیری های جالب توجهی داشته اند. زهرا شجاعی، رئیس مجمع زنان اصلاحطلب گفته است: انتخابات زمانی معنا پیدا میکند که گرایش و سلیقه و نیز تفکر مورد حمایت در صحنه انتخابات باشد، در صورتی که هر یک از این عوامل ضعیف و یا به طور کلی منتفی باشد، انتخابات معنا و مفهومی پیدا نخواهد کرد. از همین رو اصلاحطلبان تنها در انتخاباتی رقابتی، آزاد و سالم شرکت میکنند. همچنین، فخرالسادات محتشمی پور، رییس شورای مرکزی شاخه زنان جبهه مشارکت، ردصلاحیت ها را پروسه ای از پیش تعیین شده دانست که در هیات های نظارت به پایان رسید.
از سوی دیگر، موضع گیری افراد وابسته به جریان اصول گرا حکایت از مخالفت آنان با مطرح شدن مسائل زنان در انتخابات دارد. به گزارش خبرگزاری فارس، شهابالدین صدر دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان در نشست مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه های کشور گفت: یکی از تئوریسینهای جریان دوم خرداد در خصوص اقدامات این جبهه در صورت پیروزی در انتخابات مجلس هشتم، گفته است که اگر در انتخابات پیروز شوند دولت را از صدر تا ذیل عوض کرده، در منطقه آرامش ایجاد میکنند و سوم اینکه کشف حجاب خواهند کرد!
همچنین، علیرضا افشار، رییس ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران در مشهد سخن می گفت با اشاره به این که حوزه زنان از گذشته یکی از محورهای مهم عملیات روانی غرب علیه ایران است، گفت: در جوامع غربی مساله فمنیسم حاکم است، اما دین اسلام معتقد به برابری و مکمل بودن زن و مرد بوده و دفاع از جایگاه و حقوق زن به صورت معقول در اسلام صورت میگیرد. افشار، تصویب کنوانسیون نقش و حقوق زنان در مجلس ششم را تماما ضد موازین اسلامی عنوان و تصریح کرد: ما باید مواظب فریبکاری و تبلیغات فمنیسم باشیم چرا که اینها تیشه به ریشه سعادت زنان در جامعه ما میزنند.
خبر جالب دیگر مربوط به تسری طرح «امنیت اجتماعی» به حوزه انتخابات است. به گزارش سایت آفتاب، سردار سرتیپ احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی از اجرای طرح ویژه امنیت و آرامش برای برگزاری انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی خبر داد. در این طرح نیروی انتظامی با حضور در همه شعب اخذ رای در سراسر کشور، از صندوقها حفاظت خواهد کرد و امنیت انتخاباتی بی نظیری را به نمایش خواهد گذاشت.
البته نیروهای نظامی موضع گیری های جدی تری نیز در قبال انتخابات داشته اند. فرمانده کل سپاه در دیداری با بسیجیان، حمایت از اصولگرایان تکلیف الهی دانسته است. به گزارش روزنامه اعتماد، سردار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفتن دو قوه مجریه و مقننه در دست اصولگرایان را «انقلاب در انقلاب» نامید و اظهار امیدواری کرد که قوه قضائیه نیز اصولگرایی را دنبال کند.
به تازگی اخباری مبنی بر تائید صلاحیت تعداد محدودی از اصلاح طلبان توسط شورای نگهبان شنیده می شود. به گزارش ایسنا، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، گفته است: با بررسی مجدد شکایت عدهای از ردصلاحیتشدگان، تعداد 280 نفر از این افراد که در بررسی قبلی صلاحیتشان تأیید نشده و یا مشمول عدم احراز هیئتهای نظارت قرار گرفته بودند، در شورای نگهبان تأیید صلاحیت شدند.
خبرگزاری فارس، لیستی از اسامی 273 نامزد تائید صلاحیت شده منتشر کرد. در این لیست نام افرادی چون نجفقلی حبیبی، مرتضی حاجی، ابراهیم اصغر زاده، مصطفی کواکبیان، علی اشراقی و سهیلا جلودارزاده آمده است. علی اشراقی، نوه امام راحل، از جمله افراد رد صلاحیت شده ای است که واکنش های گسترده را در پی داشت. بطوریکه، همسر امام نیز به این مسئله اعتراض داشت. به گزارش سایت بهارستان، خانم ثقفی، مادربزرگ علی اشراقی قصد دارد با وجود کهولت و بیماری، شخصا موضوع رد صلاحیت علی اشراقی را پیگیری کند.
آخرین خبرها حکایت از ادامه تلاش برخی چهره های اصلاح طلبان برای چانه زنی با مقامات بالا دارد. پس از جلسه مشترک خاتمی، رفسنجانی و کروبی، آنها قرار گذاشتند که با رهبر و همچنین مسئولین قوه قضائیه دیدار داشته باشند. تاکنون هاشمی رفسنجانی با رهبر نظام دیدار داشته است، همچنین مهدی کروبی نیز با احمد جنتی گفتگوهایی انجام داده است. به گزارش ایسنا، کروبی پس از این دیدار اعلام داشته که: کارهای خوبی در حال انجام شدن است.
مسئله سهمیه زنان در لیست های انتخاباتی
در کنار اخبار رد صلاحیت ها، مخالفت با مطالبات زنان و حضور نیروهای نظامی در انتخابات؛ زنان وابسته به جناح های اصلاح طلب و اصول گرا هنوز در تلاش هستند تا مردان هم حزبی خود را به اختصاص دادن سهمیه ی 30 درصدی در لیست نامزدهای احزاب متقاعد کنند. در این میان زنان اصلاح طلب موفق تر بوده اند. برخی اخبار از توافق ضمنی تعدادی از احزاب اصلاح طلب برای دادن سهمیه ی 30 درصدی به زنان حکایت دارد. این در حالی است که اکثریت قریب به اتفاق کاندیداهای زن این جناح، رد صلاحیت شده اند. البته، پس از انتشار اخباری بر این مبنا که تعداد محدودی از اصلاح طلبان توسط شورای نگهبان تائید صلاحیت شده اند، زهرا شجاعی دبیرکل مجمع زنان اصلاحطلب گفت: ما هم این اخبار را شنیدهایم، اما هنوز به طور رسمی خبری نداشتهایم، به هر حال اگر حداقل 10 نفر از زنان را در تهران تایید صلاحیت کنند ما هم در این زمینه تصمیمگیری میکنیم.
در مقابل، زنان اصول گرا با مخالفت های بیشتری مواجه بوده اند. به عنوان مثال در تهران، تنها توانسته اند 6 نفر از زنان را وارد لیست اصولگرایان نمایند. شورای زنان احزاب اصول گرا پیش از این با نوشتن نامه ای به مهدوی کنی، دبیر کل جامعه روحانیت مبارز و جبهه متحد اصول گرایان، مطالبات خود را اعلام کرده بود. این شورا به تازگی نیز نامه ای به رهبر نظام نوشته است و در آن عنوان داشته که «حضور در مجلس منحصر به مردان نیست و سهم دهی یک پنجم در تهران و پنج درصد از کل کشور به زنان مطلوب نیست». در ادامه اظهار کرده اند که در صورت تامین نشدن خواسته هایشان «این آمادگی را دارد تا نسبت به انتشار اسامی بانوان حائز شرایط به منظور دفاع از حق نمایندگی نیمی از جامعه اقدام کند».
+ There are no comments
Add yours