سه خبر در حوزه سلامت زنان

3 مهر 1387

سرطان حنجره طی سالهای اخیر در زنان افزایش یافته است

رییس پانزدهمین کنگره انجمن جراحان گوش، گلو و بینی از رشد آمار مبتلایان به سرطان حنجره طی سال‌‏های اخیر در میان زنان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سید هبت الدین برقعی افزود: در گذشته آمار مبتلایان به سرطان حنجره در میان مردان به دلیل مصرف سیگار و الکل چندین برابر بیش از زنان بود، این در حالی‌‏است که با افزایش آمار زنان سیگاری و الکلی، هم اکنون فاصله آمار مبتلایان به سرطان حنجره در زنان نسبت به مردان کاهش یافته است.

برقعی یادآور شد: پانزدهمین کنگره بین المللی انجمن جراحان گوش،‌گلو و بینی و سر و گردن ایران با حضور دانشمندان سراسر دنیا از تاریخ اول تا چهارم آبان ماه امسال به مدت چهار روز در تالار همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود

ورزش شیوه‌ای سودمند برای کمک به ترک سیگار در زنان باردار

پژوهشگران تاکید کردند: ورزش و تحرک بدنی می‌تواند به زنان باردار کمک کند که سیگار را ترک کنند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، ‌نتایج دو پژوهش مختلف نشان داد: یک چهارم از زنانی که در دوران بارداری خود به طور منظم ورزش می‌کردند، توانستند سیگار را کنار بگذارند.

بر اساس گزارش رویترز، دانشمندان انگلیسی خاطرنشان کردند که نرخ ترک سیگار در این روش برابر با روش استفاده از نیکوتین جایگزین است. مایکل اوشر و دستیاران وی از دانشگاه سنت جورج که نتایج بررسی‌های خود را در مجله بی ام سی هلث منتشر کرده‌اند، می‌گوید: یافته‌های ما نشان داد که فعالیت بدنی یک میانجی انعطاف پذیر و قابل قبول به عنوان کمکی برای ترک سیگار در زمان بارداری است.

استعمال نیکوتین که یکی از مهمترین مواد اعتیادآور است، می‌تواند باعث کاهش وزن طبیعی نوزاد، افزایش خطر مرگ نوزاد و نیز بروز مشکلات یادگیری و یا بیماری‌ها و مشکلات خاص در دوران کودکی شود.

پژوهشگران می‌گویند: بر اساس آمارها،‌ حدود 17 درصد از زنان انگلیسی و 20 درصد از زنان در آمریکا در زمان بارداری سیگار می‌کشند.

به گفته متخصصان؛ روش استفاه از نیکوتین یکی از راه‌های کمک به مادران باردار سیگاری است اما بازهم این نگرانی وجود دارد که در روش فوق جنین آسیب ببیند.

به این ترتیب متخصصان تاکید می‌کنند که ورزش یک گزینه سالم و مطمئن برای کمک به ترک سیگار برای زنان باردار است

آغازمرحله سوم طرح غربالگری سرطان‌های شایع زنان در اواخر مهر

مدیرعامل مرکز پزشکی خاص از اجرای مرحله سوم طرح غربالگری سرطان‌های شایع زنان از 25 مهر ماه و غربالگری سرطان‌های شایع مردان طی یک ماه آینده دراستان تهران خبر داد.

دکتر معادی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تاکید بر این که توجه به موضوع پیشگیری در همه زمینه‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است، گفت: پیشگیری در زمینه سلامت ارزان‌تر و اثربخش‌تر از درمان است و با برنامه‌ای جامع می‌توان جمع کثیری را تحت پوشش غربالگری قرار داد.

وی سلامت را کالایی گران، بدون جایگزین و فوری عنوان کرد و گفت: در نگاه اقتصاد سلامت باید تمهیداتی به منظور کاهش بروز بیماری‌ها در همه زمینه‌ها در نظر گرفته شود. شیوع بیماری سرطان در دنیا به عنوان بیماری قرن جدید، مرکز پزشکی خاص را بر آن داشت تا با آموزش واجرای طرح‌های غربالگری، بروز این‌ بیماری‌ها کاهش یابد.

دکتر معادی با بیان این که در طرح غربالگری سرطان‌های شایع زنان، سرطان پستان و سرطان دهانه رحم مورد ارزیابی قرار می‌گیرند، افزود: سومین مرحله غربالگری سرطان‌های شایع زنان از 25 مهر ماه آغاز می‌شود. در فاز اول این طرح زنان 30 تا 60 سال مورد بررسی قرار گرفتند. در سومین فراخوان نیز از زنان 20 تا 65 ساله برای شرکت در این طرح دعوت شده است.

وی با بیان این که دو دوره گذشته این طرح با نتایج خوبی همراه بوده است، افزود: با آموزش در زمینه معاینه پستان توسط خود شخص حدود 40 درصد سرطان‌ها توسط خود فرد قابل تشخیص است. همچنین با انجام آزمایش‌های مربوط به دهانه رحم حدود 90 درصد سرطان‌ها زودتر از حالت حاد، تشخیص داده می‌شوند. به این ترتیب آشنایی مردم با سرطان‌های شایع می‌تواند در پیشگیری از بروز آنها موثر باشد.

مدیرعامل مرکز پزشکی خاص گفت: در طرح غربالگری سرطان‌های شایع زنان علاوه بر انجام معاینات، تشکیل پرونده، انجام سونوگرافی و در صورت لزوم انجام ماموگرافی، کلاس‌های آموزشی در جهت آشنایی افراد شرکت کننده و روش‌های تشخیص توسط خود فرد برگزار شد.

وی در ادامه با تاکید بر این که به موضوع سلامت باید به صورت ملی نگاه شود، افزود: طی دو دوره گذشته این طرح غربالگری، حدود صد نفر مورد ارزیابی قرار گرفتند. دانش افراد شرکت کننده در این طرح تا میزان 35 درصد افزایش یافت. با بررسی‌های انجام شده، حدود 4 درصد شرکت کنندگان در این طرح مستعد بروز سرطان بودند که اقدامات لازم در مورد آنها انجام شد. امیدواریم این درصد در هر مرحله از اجرای طرح به کمترین تعداد کاهش یابد.

دکتر معادی ابراز امیدواری کرد که افراد شرکت کننده در کلاس‌های آموزشی طرح غربالگری سرطان‌های شایع زنان، بتوانند این موضوع را به سایرین نیز در سطح جامعه انتقال دهند.

وی با بیان این که بهتر است بحث پیشگیری از بیماری‌ها در دیگر حوزه‌های سلامت نیز مطرح شود، گفت: امیدواریم با آموزش، تغییر فرهنگ و سبک زندگی مردم، شیوع این بیماری‌ها در سطح جامعه کاهش یابد.

دکتر معادی از مقدمات اجرای طرح غربالگری سرطان‌های شایع مردان بویژه سرطان پروستات خبر داد و گفت: مطالعات انجام این طرح غربالگری انجام شده و جلساتی برای تدوین پروتکل و روش تشخیص آن فراهم شده است. امیدواریم طی یک ماه آینده اولین مرحله طرح غربالگری سرطان‌های شایع مردان اجرایی شود.

مدیرعامل مرکز پزشکی خاص با بیان این که در زمینه سرطان‌های شایع مردان، طرح غربالگری آماری در کشور وجود ندارد، گفت: در این زمینه آموزش، توجه به رفتارهای اجتماعی مانند تغذیه، ورزش، استفاده از داروها، مراقبت‌های پزشکی و انجام آزمایشهای سالیانه باید به عنوان بخشی از فرهنگ و زندگی تبدیل شود. این تغییرات در زندگی می‌تواند با هزینه و زمان کم، سلامت افراد را برای مدت طولانی تضمین کند.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours