به گزارش رادیو آلمان بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، در روز دوشنبه (۲۰ اکتبر) از وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد. وی از دولت ایران خواست که اقدامهایی در جهت رفع تبعیض از زنان و اقلیتها و نیز توقف احکام اعدام به عمل آورد.
تازهترین گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد برای مجمع عمومی این سازمان دربارهی وضعیت حقوق بشر در ایران، تاریخ اول اکتبر ۲۰۰۸ را دارد. خبر مربوط به آن، در روز ۲۰ اکتبر در سایت اینترنتی سازمان ملل متحد منتشر شده است. بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، در این گزارش اظهار نظر کرده است که ایران گامهایی را در جهت بهبود وضعیت آموزش و بهداشت زنان برداشته و در بازبینی قوانین تبعیضآمیز پیشرفت نموده است، اما هنوز اصول عدالت و برابری را در مورد زنان رعایت نمیکند.
بان کی مون به امکان محدود اشتغال در خارج از بخش کشاورزی برای زنان اشاره کرده و نیز به اعمال خشونت گسترده علیه زنان. وی همچنین از حملههای فزاینده علیه جنبش حقوق زنان در ایران به عنوان دلیلی برای نگرانی نام برده است.
وی در مورد اخبار نگرانکننده مربوط به تبعیض علیه بهاییان در ایران مینویسد، که نمود آن را میتوان در دستگیری و حبس خودسرانه اعضای جامعهی بهاییان ایران مشاهده کرد و در غصب یا نابودی اموال و املاک آنان و نیز در محروم داشتنشان از مشاغل دولتی و انجام تحصیلات عالی.
بان کی مون نوشته است: «خبر از افزایش چشمگیر اعمال خشونت علیه بهاییان، خانهها، مغازهها، مزارع و مقبرههای آنان در سراسر ایران میرسد.» وی همچنین به گزارشهایی در مورد شکنجه بهاییان و بدرفتاری با آنان اشاره میکند.
دبیر کل سازمان ملل متحد همچنین به شمار بالای اعدامها در ماههای اخیر در ایران پرداخته و اینکه کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد زنگ خطر را به صدا درآورده است، بهخصوص که شواهد حاکی از آناند که بیشتر اعدامها، نتیجهی محاکمههایی در دادگاههایی ناعادلانه بودهاند.
بان کی مون مینویسد که اجرای احکام سنگسار با وجود بخشنامهای که رئیس قوه قضائیه ایران در سال ۲۰۰۲ در مورد توقف آنها صادر کرده، ادامه دارد و نیز هنوز هم حکم اعدام نوجوانان اجرا میشود. وی یادآور میشود که ایران به عنوان امضاکنندهی کنوانسیون بینالمللی حقوق کودک و پیماننامهی جهانی حقوق مدنی و سیاسی اجازه اعدام افراد زیر ۱۸ سال را ندارد.
دبیر کل سازمان ملل متحد از ایران خواسته است که قوانین ملی خود، بهخصوص قوانین مربوط به اعدام را بازنگری کرده، آنها را همخوان با موازین جهانی حقوق بشر سازد.
+ There are no comments
Add yours