گزارش دیده بان حقوق بشر و بیانیه گزارشگران بدون مرز در رابطه با فشار بر فعالان زن

10 آبان 1387

گزارشگران بدون مرز تهدید و آزار علیه وب‌نگاران فمینیست را محکوم می کند

گزارشگران بدون مرز از مقامات مسوول جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد به تهدید و آزار علیه مدافعان حقوق زنان پایان دهند. دو وب‌نگار فمینیست برای نوشتن مقالات و گزارشاتی در باره حقوق زنان به دادگاه فرا خوانده شده‌اند، ماموران امنیتی در فرودگاه مانع خروج سوسن طهماسبی عضو تحریره و مسئول صفحات انگلیسی سایت تغییر برای برابری از کشور شدند و وی را به دادگاه احضار کرده اند.

گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام می‌کند ” ما از مقامات مسوول جمهوری اسلامی می‌خواهیم به آزار و تهدید علیه مدافعان حقوق زنان که نشانگر وحشت حاکمیت از انتقادات آنهاست، پایان دهند. تنها “جرم” وب‌نگاران فمینیست استفاده از آزادی بیان برای روشنگری در باره وضعیت زنان در کشور است. با همین تلاش‌ها بود که دو ماده از قانون “حمایت از خانواده” که تعدد زوجات را قانونیت می‌بخشید، لغو شد. تلاش جنبش زنان برای ایران پر اهمیت است.”

٨ آبان‌ماه سوسن طهماسبی به شعبه یک دادیاری امنیت دادسرای انقلاب تهران احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. وی بدون هیج اتهام مشخصی ” تحت پیگرد قضایی ” قرار گرفته است. در تاریخ ۵ آبان‌ماه مقامات امنیتی فرودگاه از خروج وی از ایران جلوگیری کرده و سپس به منزل وی مراجعه وپس از بازرسی دست نوشته های شخصی، سی دی، کتاب، و متون درسی و کامپیوتر وی را ضبط کردند. سوسن طهماسبی در این رابطه به سایت تغییر برای برابری گفت: “این چهارمین بار است که ماموران امنیتی فرودگاه به نحوی از خروج من از ایران جلوگیری می‌کنند و به رغم پرسش‌های مکرر، هیچ توضیحی در باره‌ی علت این اقدام خود ارائه نمی‌کنند.” در همان روز این وب‌نگار برای چهارشنبه ٨ آبان ماه به شعبه‌ی یک دادیاری امنیت دادسرای انقلاب احضار شد. سوسن طهماسبی به گزارشگران بدون مرز گفته است ” تا کنون بیش از ۵٠ نفر از فعالان کمپین بازداشت و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده است.این فشارها برای وادار کردن ما به سکوت در داخل کشور است تا از مطالبات برحق خود دست برداریم. ولی این اتفاق نمی‌افتد. در این سالها زنان ایرانی پیشرفت های زیادی داشته‌اند و دولتمردان باید پاسخگویی مطالبات آنها باشند و نه با شیوه‌ها مختلف آنها را وادار به سکوت کنند. کمپین یک میلیون امضا مدنی‌ترین حرکتی است که طی سالهای اخیر به وجود آمده، خواست‌های ما انسانی و به حق هستند ما امنیت هیج کس و هیج کجا را به خطر نیانداخته‌ایم.”

سوسن طهماسبی از فعالان کارزار ” یک میلبون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز نسبت به زنان” در ایران است، فعالان این جنبش از اینترنت نیز برای تحقق خواسته های خود بهره می برند.

از سوی دیگر دو همکار سایت‌های تغییر برای برابری، زنستان و مدرسه فمینیستی ناهید کشاورز و محبوبه حسین‌زاده در تاریخ ۵ آبان به دادگاه انقلاب احضار شدند. این دادگاه برای پرونده روز ١٣ فروردین ماه ١٣٨۶ دو وب‌نگار است که به هنگام پوشش خبری تلاش فعالان “کمپین یک میلیون امضاء برای تغییر قوانین تبعیض‎آمیز” در پارک لاله تهران، توسط ماموران امنیتی دستگیر و به مدت ١۴ روز را در زندان اوین بسر بردند. دادگاه بعلت عدم حضور رئیس آن تا هشت بهمن ماه به تعویق افتاد.

گزارش دیده بان حقوق بشر از شدت گرفتن حملات به فعالان جنبش زنان

به گزارش دیده بان حقوق بشر حکومت ایران حملات خود را به فعالان جنبش زنان افزایش داده و احکام زندان, منع خروج از کشور و تفتیش شدت بیشتری یافته است.

در 26 اکتبر 2008 ماموران امنیتی فرودگاه بدون ارائه هیچ دلیلی از سفر سوسن طهماسبی, عضو کمپین یک میلیون امضا جلوگیری کرده و گذرنامه او را ضبط کردند. ماموران سپس به خانه او آمده و پس از بردن کامپیوتر شخصی و دیگر وسایل, از او خواستند برای بازجویی به دادگاه انقلاب مراجعه کند. این چندمین بار در طول دو سال گذشته است که از سفر طهماسبی جلوگیری شده و هیچ اتهام و دلیلی برای این موضوع ارائه نشده است.

سارا لی ویتسون مدیر بخش خاورمیانه دیده بان حقوق بشر معتقد است:” حاکمیت ایران باید به جای به ورطه سکوت کشانیدن فعالان جنبش زنان ایران که خواسته شان ایجاد اصلاحات در قانون است, سعی در منسوخ کردن این قوانین تبعیض آمیز نماید”.

دیده بان حقوق بشر گزارش می دهد که در سه سال گذشته بیش از 100 فعال جنبش زنان از طرف قوه قضائیه مورد تعقیب قرار گرفته اند و توقیف, تهدید و منع از سفر برای دیگر فعالان, بویژه اعضای کمپین یک میلیون امضا, همچنان ادامه دارد. فعالان این کمپین تلاش می کنند آگاهی عمومی را نسبت به قوانین تبعیض آمیز علیه زنان افزایش دهد و این کار را با جمع آوری یک میلیون امضا از سراسر کشور ایران انجام می دهند.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours