محاکمه فاطمه گفتاری و ثریا عزیزپناه و انتقال زینب بایزدی به زندان زنجان

29 آبان 1387

ثریا عزیزپناه دادگاهی و قرار 10 میلیون تومانی کفالت برای او صادر شد

امیر کبیر:صبح روز شنبه ۲۵ آبان ۱۳۸۷ ثریا عزیزپناه صاحب امتیاز و مدیر مسئول ماه‌نامه کُردی ـ فارسی راسان در دادسرای کارکنان دولت در تهران حضور یافت.

ثریا عزیزپناه با اعلام این خبر به خبرگزاری دیده‌بان حقوق بشر کردستان گفت: طبق احضاریه‌ای که در تاریخ ۲۱ آبان ماه دریافت نمودم صبح دیروز همراه با وکیل خود در شعبه‌ی ۶ بازپرسی کارکنان دولت حاضر شدیم. وی اتهام خود را تبلیغ به نفع گرو‌هک‌ تروریستی مخالف نظام عنوان کرد و در توضیح این اتهام افزود: یک شعر کُردی که در شماره فروردین ماه ۸۷ نشریه راسان به چاپ رسیده مستمسک شکایت فرمانده بسیج شهرستان پاوه در استان کرمانشاه از من به عنوان مدیرمسئول نشریه قرار گرفته است.

بنا بر ادعای شاکی، مفهوم شعر مزبور در تشویق دختران کُرد برای پیوستن به یک گروه مسلح مخالف نظام در کوهستان قندیل بوده است. خانم عزیزپناه چنین برداشتی از شعر مورد اشاره را اشتباه و مورد اتهامی علیه خود را مردود می‌داند. نسرین ستوده وکیل این روزنامه‌نگار کُرد نیز با رد اتهام عنوان شده علیه موکل خود به خبرگزاری دیده‌بان حقوق بشر کردستان چنین می‌گوید: اساساً در کوهستان قندیل اعضای حزب کارگران کردستان ترکیه مستقرند که ربطی به ایران ندارند و نمی‌توان از آنان به عنوان گروه مخالف نظام ایران نام برد. وی عمده دفاعیات خود را در جلسه‌ی دیروز دادگاه تکیه بر عناصری دانست که سوء‌نیت ثریا عزیزپناه را در چاپ شعر مزبور منتفی می‌کند.

خانم ستوده با اعلام این‌که در پایان جلسه‌ی دیروز دادگاه برای موکلش وجه ‌الکفاله‌ی ۱۰ میلیون تومانی صادر شده است. میزان وجه الکفاله را بسیار سنگین و نامتناسب با نوع اتهام و شخصیت متهم به عنوان فعالی فرهنگی دانست

زینب بایزیدی به‌ زندان زنجان تبعید شد

زنان آذرمهر: بنا به‌ گزارشات زینب بایزیدی بعد از ظهر روز شنبه‌ 25 آبان برای طی دوران محکومیت خود به‌ زندان زنجان منتقل شد.

بنا به‌ اعلام خانواده‌ی ایشان، زینب بایزیدی از هنگام انتقال تا ‌ کنون هیچ گونه‌ تماسی با خانواده‌ خود نگرفته‌ است و تنها مسئولان زندان زنجان طی یک تماس تلفنی موضوع را به‌ آنان اطلاع داده‌اند.

عدم اطلاع از وضعیت زینب سبب نگرانی خانواده‌ و دوستان وی شده‌ است.

ایشان از اعضای کانون زنان آذر مهر کردستان، عضو پیشین سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان،کمپین 1 میلیون امضا و سازمان Diffend internatinal است .

زینب بایزیدی پس از چند روز بازداشت در بازداشت گاه اداره‌ اطلاعات شهر مهاباد و علی رغم رد تمامی اتهامات انتصابی در تمام مراحل دادرسی،در جریان یک محاکمه‌ شتاب زده‌ به‌ چهار سال حبس و تبعید محکوم و سپس در دادگاه تجدید نظر ارومیه‌ این حکم مورد تایید قرار گرفت.

انجمن زنان آذرمهر کردستان از ابتدا دستگیری و محکومیت زینب بایزیدی را کاملا غیر قانونی دانسته‌ و اقدامات مشابه‌ را در تداوم نظرگاه سیاسی- امنیتی جهت سرکوب جنبش زنان در کردستان ارزیابی می نماید، لذا ضمن اعتراض شدید نسبت به‌ تداوم حبس و تبعید زینب بایزیدی،خواستار آزادی بدون قید و شرط ایشان،تمامی فعالان حقوق زنان و پایان دادن به‌ این اقدامات غیر قانونی در رابطه‌ با اعضای در بند خویش است.

فاطمه‌ گفتاری با اتهام تازه‌ای محاکمه‌ شد

زنان آذرمهر: جلسه‌ محاکمه‌ی فاطمه‌ گفتاری عضو انجمن زنان آذر مهر کردستان و مادر دانشجوی زندانی کرد “یاسر گلی” روز دوشنبه‌ ۲۷ آبان، به‌ اتهام “تبلیغ بر علیه‌ نظام از طریق اعلام اعتصاب غذا” در شعبه‌ دوم دادگاه انقلاب سنندج برگزار شد.طبق اعلام یکی از اعضای خانواده‌ ی ایشان،اعلام حکم دادگاه به‌ وقت دیگری موکول و خانم گفتاری با قید وثیقه‌ پنجاه ملیون تومانی آزاد شده‌اند.

ایشان در جریان حبس سه‌ ماهه‌ خود در زندان سنندج در اعتصاب سراسری زندانیان سیاسی و مدنی شرکت نمود اما بلافاصله‌ دادستان دادگاه انقلاب سنندج به اتهام” اعلام اعتصاب غذا” پرونده‌ جدیدی علیه‌ وی گشود.

گفتنی است که‌ فاطمه‌ گفتاری ،دو هفته‌ پیش از زندان آزاد شده‌ و فرزند ایشان یاسر گلی که‌ از فعالان دانشجویی کرد است اخیرا به‌ 15 سال حبس در تبعید محکوم گردیده‌ است.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours