مدرسه فمینیستی: روز چهارشنبه 20 آذرماه 1387، ساعت هفت صبح هنگامی که نسرین ستوده، وکیل دادگستری و از وکلای سرشناس کمپین یک میلیون امضاء به همراه شوهر و دو فرزند خود راهی ایتالیا بود، در فرودگاه امام خمینی، ممنوع الخروج اعلام شد و پاسپورت وی نیز توسط ماموران امنیتی فرودگاه ضبط شد.
نسرین ستوده که برنده اولین جایزه بین المللی حقوق بشر ایتالیا از سوی بنیاد زودتیرول، در سال ۲۰۰۸ معرفی شده است، قرار بود برای دریافت این جایزه و شرکت در مراسم اهدای آن به ایتالیا سفر کند، اما هنگامی که او چمدان های خود را تحویل قسمت باربری هواپیما داد و تمام مراحل خروج، از جمله مهر خروج بر پاسپورت اش ثبت شد، ناگهان نام او را از بلندگوی سالن فرودگاه اعلام کردند و در پی آن چند مامور امنیتی فرودگاه، بی سیم به دست، از نسرین ستوده خواستند پاسپورت اش را تحویل آنان بدهد.
نسرین ستوده برای این کار از آنان کارت شناسایی معتبر درخواست کرد. اما ماموران، «بی سیم» خود را به جای کارت شناسایی به وی نشان دادند. نسرین ستوده از ارائه گذرنامه اش خودداری کرد و به آنان با صراحت خاطر نشان ساخت که بدون انجام مراحل قانونی و ارائه حکم و برگه رسید ضبط پاسپورت، گذرنامه اش را به آنان تحویل نخواهد داد. این امر باعث شد که همسر نسرین ستوده را نیز از داخل هواپیما فرابخوانند و پاسپورت او را از وی طلب کنند.
درنهایت آنان با ارائه رسید رسمی، پاسپورت نسرین ستوده را ضبط کردند و از خروج او از کشور ممانعت به عمل آوردند. بالاخره نسرین ستوده و پسر کوچک او از سفر بازماندند اما همسر وی به همراه دختر کوچک شان موفق شدند از کشور خارج شوند تا در مراسم اهدای جایزه بین المللی حقوق بشر ایتالیا شرکت و به نیابت از نسرین ستوده این جایزه دریافت کنند.
ممانعت از خروج نسرین ستوده، آخرین نمونه از ممنوع الخروجی فعالان جنبش حقوق برابر و کمپین یک میلیون امضاء در ایران است. پیشتر، چهار تن دیگر از فعالان کمپین یک میلیون امضا از جمله: منصوره شجاعی، پروین اردلان، طلعت تقی نیا و سوسن طهماسبی از سفرشان به خارج از کشور جلوگیری و ممنوع الخروج شده اند.
لازم به یادآوری است نسرین ستوده وکالت بسیاری از فعالان کمپین یک میلیون امضاء و برخی از فعالان اجتماعی و سیاسی دیگر را برعهده دارد و تاکنون در زمینه لغو اعدام کودکان زیر 18 سال فعالیت های گسترده ای انجام داده است.
+ There are no comments
Add yours