بی خبری از وضعیت ژیلا بنی یعقوب و بهمن احمدی اموئی و شیوا نظرآهاری، روزنامه نگاران زندانی

۰ min read

13 تیر 1388

مدرسه فمینیستی: در 30 خردادماه نیمه شب، ژیلا بنی یعقوب و بهمن احمدی امویی زوج روزنامه نگار در منزل شان دستگیر شدند. دو هفته از بازداشت این دو می گذرد اما به جز یک بار تماس تلفنی ژیلا بنی یعقوب از آنان خبر دیگری در دست نیست.

پس از دو هفته هنوز از ژیلا بنی یعقوب و بهمن احمدی امویی خبری نیست



ژیلا بنی یعقوب که روزنامه نگار و عضو کمپین یک میلیون امضاء و برنده جایزه شجاعت در روزنامه نگاری است، از زمان بازداشت تاکنون تنها یک بار توانسته با مادر خود تماس بگیرد. مادر بنی یعقوب می گوید:« همان یک بار هم که ژیلا زنگ زد فقط دو دقیقه با من سخن گفت ان هم با عجله و من نفهمیدم که او و همسرش را به کجا منتقل کرده اند . مراجعه های مکرر ما به زندان اوین و دادگاه انقلاب و دیگر نهادهای قانونی هم تاکنون نتیجه ای نداشته است . دختر و داماد من یک سال گذشته در هیچ روزنامه ای کار نمی کردند من نمی دانم آنها با چه اتهامی در منزل شان دستگیر شده اند . بی خبری از محل نگهداری این دو نیز برای ما واقعا نگران کننده است »

بهمن احمدی اموئی اما تاکنون هیچ تماسی با خانواده اش نگرفته است و خانواده او از این بابت به شدت نگرانند . مراجعه آنها به نهادهای قانونی هم تاکنون نتیجه ای نداشته است . انها از مسولان می خواهند که به بهمن اجازه تماس با خانواده اش داده شود .

از شیوا نظرآهاری نیز پس از سه هفته بازداشت خبری در دست نیست



شیوا نظرآهاری که عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر، عضو کمپین یک میلیون امضا، فعال حقوق زنان و کودکان و همچنین دانشجوی ستاره دار محروم از تحصیل است، از روز شنبه 23 خرداد ماه، شیوا نظر آهاری در 24 خرداد ماه، در محل کار خود، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و روانه ی زندان اوین شد. بنابر پی گیری های یکی از وکلای او، وی هنوز در مرحله ی بازجویی به سر می برد و امکان دخالت وکیل میسر نیست.

شیوا نظرآهاری نیز طی سه هفته بازداشت خود تنها یک بار توانسته با خانواده خود به مدت چند دقیقه تماس تلفنی داشته باشد اما متاسفانه با وجود مراجعات مکرر خانواده وی به تمام مراجع قانونی تاکنون خانواده وی نتوانسته از وی خبری دریافت کند.

مادر شیوا نظرآهاری خواستار رسیدگی سریع به پرونده ی فرزند خود است و اظهار می دارد که دخترش همیشه برای حقوق انسان ها ارزش قائل بوده و در جهت احقاق آن تلاش کرده است. او همچنین در مورد چگونگی بازداشت شیوا می گوید: ” شب پیش از بازداشت، شیوا در خانه نبود. ماموران وزارت اطلاعات به خانه آمدند، بازجوی شیوا را از پیش می شناختم. او به همراه همکارانش اتاق شیوا را تفتیش کرده و در نهایت سراغ وی را گرفتند. آنها مقداری از وسایل او را با خود بردند و گفتند حکم بازداشت شیوا را دارند و او باید خودش را معرفی کند.” خانم نظر آهاری ادامه می دهد: ” صبح فردا، شیوا برای مدت کوتاهی به خانه بازگشت تا کمی استراحت کند. سپس با وجود اطلاع از جریان، راهی محل کار خود شد. بعد از چند ساعتی، خبر دادند که ماموران به محل کار وی رفته و او را بازداشت کرده اند.”

فریده غیرت، وکیل ژیلا بنی یعقوب و بهمن احمدی امویی : بازداشت ها بدون حکم و بدون اخطار قبلی صورت گرفته

فریده غیرت به عنوان وکیل چندین تن از بازداشت شدگان از جمله ژیلا بنی یعقوب و بهمن احمدی امویی در مصاحبه با سایت کانون زنان ایرانی، در مورد وضعیت بازداشت شدگان گفته است: «بازداشت ها بدون حکم و بدون اخطار قبلی صورت گرفته بنابراین از نظر حقوقی خلاف قانون عمل شده است. برای بازداشت احکام و موازینی در قانون تعیین شده که متاسفانه در بازداشت های اخیر بدون اطلاع قبلی به هنگام شب و یا در محل کار افراد را بازداشت کرده اند.»

فریده غیرت همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون برای آزادی این بازداشتی ها چه اقداماتی انجام شده است، می گوید:«هنوز پرونده های بازداشتی ها به مرجع قضایی نرفته است بنابراین ما نمی توانیم اقدامی انجام دهیم. اما از طریق انجمن دفاع از حقوق زندانیان هم در حال پیگیری وضعیت آنها هستیم.»

بدرالسادات مفیدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران: از روش بازداشت تا نحوه نگهداری این روزنامه نگاران غیرقانونی بوده

شنیده ها حاکی از آن است که روزنامه نگاران بازداشت شده در بند 209 زندان اوین نگهداری می شوند. اما بر اساس گفته بدرالسادات مفیدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران، تعداد دقیق روزنامه نگاران بازداشتی هنوز کاملا مشخص نیست. وی می گوید: «آمار دقیقی در این باره نداریم چون تعدادی دستگیر و سپس آزاد شده اند. در ابتدا آنها چهل نفر بودند اما به تدریج آزاد شدند. اما اکنون آن طور که خبر داریم 25 یا 26 نفر همچنان در زندان به سر می برند.»

بدرالسادت مفیدی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا بازداشت این روزنامه نگاران بر اساس موازین قانونی انجام شده است، می گوید: «خیر از همان ابتدا یعنی از روش بازداشت تا نحوه نگهداری این روزنامه نگاران غیر قانونی بوده است تعدادی از این روزنامه نگاران را شبانه و بدون حکم در خانه های شان دستگیر کرده یا در خیابان به صورت نامعلومی بازداشت شده اند . به همین دلیل از همان نحوه دستگیری آنها ما به هیچ وجه شاهد برخوردهای قانونی با این افراد نبوده ایم .هم اکنون هم بی خبری از محل نگهداری و تماس نگرفتن شان با خانوده هایشان یک مساله مهم است که نشان از نگهداری غیر قانونی این افراد دارد .»

وی همچنین در مورد اقدامات انجمن صنفی روزنامه نگاران در رابطه با روزنامه نگاران زندانی می گوید: «البته از ابتدا که در جریان این مسائل قرار گرفتیم ما هم تحت فشارهائی قرار داشتیم وهیات مدیره انجمن هم در شرایط عادی نبود . اما با این همه بیانیه دادیم و به این دستگیری ها اعتراض کردیم و خواهان آزادی فور ی همکاران مان شدیم .به فکر برگزاری یک نشست اعتراضی هم افتادیم که متاسفانه به دستور دستگاه های امنیتی لغو شد. ولی در اطلاعیه لغو هم به این بازداشتها اعتراض کردیم و آزادی فوری و رفع محدودیت از رسانه ها را خواستار شدیم. همچنین انجمن سعی کرد با خانواده های زندانیان تماس برقرار کند و به آنها کمک کند.»

آزادی تعدادی از زنان دستگیرشده

طی هفته گذشته مریم بنی عامری و فرناز کمالی از فعالان حقوق زنان با وثیقه از زندان آزاد شده اند. همچنین 19 تن از دستگیرشدگان شنبه گذشته که در پارک لاله به فراخوان «مادران عزادار» شرکت کرده بودند نیز آزاد شدند.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours