به گفته مسئولان نه برخی از رشته های دانشگاهی «در شان دختران» ماست و نه «خیلی از مشاغل» و نه حتا «انتخاب دختران شایسته» / خیلی لطف فرمودند!!

29 مهر 1388

برخی رشته های دانشگاهی درشان دختران دانشجو نیست

رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان با بیان اینکه پذیرش دانشجویان دختر باید جهت دار شود گفت : برخی رشته ها مانند مهندسی معدن و…هستند که در شان خانم های ما نیست ، اینکه دختران دانشجوی ما بتوانند مراحل علمی را گذرانده و تا مقاطع بالا تحصیل کنند موجب افتخار است، اما اگر توسعه کشور متناسب با این رشد ظرفیت نباشد، سرخوردگی درآنان ایجاد می کند .

اکبری در گفت و گو با خبرنگار سرویس دانشگاه برنا، درباره پیامدهای افزایش بی رویه ورود خانم ها در دانشگاه ها گفت : چند سال اخیر تعداد خانم ها نسبت به آقایان به علت انتخاب رشته آزاد و بدون محدودیت در انتخاب افزایش یافت ، در گذشته خانم ها برای ورود به برخی رشته ها با محدودیت هایی مواجه بودند که از افزایش آنان در تمام رشته ها جلوگیری می کرد
وی ادامه داد : من معتقدم که باید پذیرش دانشجویان متناسب با نیازهای کشور جهت دار شود، و دوباره الزاماتی برای پذیرش در برخی رشته ها اعمال شود .

رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان تصریح کرد : در مقطعی لازم بود که ظرفیت های دانشگاهی رشد یابد بر همین اساس ظرفیت هایی در دانشگاه‌های پیام نور ، جامع علمی کاربردی ایجاد کردند و دوباره لازم است که پذیرش دانشجویان جهت دار شود .

وی یادآورشد : پذیرش باید در رشته هایی صورت گیرد که متناسب با وضعیت جسمی و روحی دانشجویان دختر است، برخی رشته ها مانند مهندسی معدن و…هستند که در شان خانم های ما نیست ، اینکه دختران دانشجویی ما بتوانند مراحل علمی را گذرانده و تا مقاطع بالا تحصیل کنند موجب افتخار است، اما اگر توسعه کشور متناسب با این رشد ظرفیت نباشد، سرخوردگی درآنان ایجاد می کند .

اکبری افزود : دانشگاه سیستان و بلوچستان با توجه به افزایش حضور خانم ها در دانشگاه امکانات ورزشی ، فرهنگی و خوابگاهی خود را افزایش داده است .

وی یاد آورشد : برهمین اساس یک سالن ورزشی با سه هزار متربع ویژه دختران در حال ساخت است ،ظرف سه سال گذشته 2 هزارو 100 ظرفیت جدید خوابگاهی ایجاد کردیم و اکنون حدود 4 هزار ظرفیت خوابگاهی فقط ویژه دختران در حال ساخت است .

رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان تصریح کرد : فضای کتابخانه ها همچنین افزایش یافته و سلف های دختران هم که 1500 ظرفیت داشت دوبرابرقبل افزایش یافته است .

اگر در پذیرش دختران و پسران در دانشگاه به توازن نرسیم،جامعه دچار آسیب می‌شود

مسوول واحد خواهران اتحادیه جامعه اسلامی گفت:اگر در پذیرش دختران و پسران به توازن نرسیم در آینده جامعه پر می شود از دخترهایی که تحصیلات بالا دارند و از طرفی خیلی از مشاغل به درد خانم‌ها نمی‌خورد و برای اینکه این مشاغل بهتر انجام شوند، بهتر است آقایان در آن مشغول باشند،یعنی خانم‌ها تحصیلاتی دارند که به درد جامعه نمی‌خورد و اگر همین روند پیش برود در آینده با آسیب جدی مواجه می‌شویم.

“فریبا سنگیان” مسوول واحد خواهران اتحادیه جامعه اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سرویس دانشگاه برنا در خصوص افزایش ظرفیت دانشجویان دختر در دانشگاه ها گفت:ممکن است بسیاری از دختران ما از اینکه از نظر درصد ورود به دانشگاه از پسران پیشی گرفته اند، بسیار خوشحال باشند اما این موضوع آینده جامعه ما را به خطر می اندازد چون اگر قرار است جامعه ای ساخته شود که آینده سازان جامعه در آن تلاش کنند، این آینده سازان هم باید دختر باشند و هم پسر.

وی افزود:در فضای کنونی که پسرها با خدمت سربازی مواجه هستند و در صورت عدم قبولی مجبور به گذراندن دوران سربازی می شوند و این مانعی برای ادامه تحصیل آنان می شود از طرفی دختران ما به دلیل فرصت بیشتری که در اختیار دارند راهشان برای ورود به دانشگاه هموار تر است.

سنگیان در ادامه اظهار داشت:اگر ما این ظرفیت را محدود نکنیم در آینده به جایی می رسیم که جامعه ما جامعه ای می شود پر از دخترهایی که دارای تحصیلات بالا هستند و از طرفی هم خیلی از مشاغل در جامعه ما به درد خانمها نمی خورد و برای اینکه این مشاغل بهتر انجام شوند، بهتر است که آقایان در راس آن امور باشند و ما به جایی می رسیم که خانمها تحصیلاتی دارند که به در د جامعه نمی خورد و اگر همین روند پیش برود در آینده با خطر مواجه خواهد شد.

وی توضیح داد:این دخترها در آینده در بحث ازدواج با مشکل جدی مواجه می شوند چرا که ما معتقدیم که ازدواج یکی از بحث های جدی و مهم جامعه ماست و در شرایطی که سطح تحصیلات دختران ما بیشتر از پسرها باشد این تفاوت در سطح تحصیلات تفاوت در فرهنگ ها و توقعات را به هوراه خواهد داشت و به این ترتیب خانواده ها یا مجبور هستند که سطح توقعات خود را پایین بیاورند. در کل می بینیم که این مساله در بحث اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای جامعه با مشکل آفرین خواهد بود.

مسئول واحد خواهرات اتحادیه انجمن های اسلامی در خصوص بحث امکانات رفاهی گفت :دانشگاه های ما نسبت به تعداد کل دانشجویانی که پذیرش می کنند امکانات قابل قبولی را ارئه نمی دهند.یکی از امکانات دانشگاه ها خوابگاه ها هستند که در بررسی که ما امسال برروی چندین دانشگاهانجام دادیم، متوجه شدیم که خوابگاه ها به خصوص خوابگاه های دختران با مشکلات عدیده ای روبرو هستند.

وی ادامه داد:برای دختری که از شهرستان وارد شهر های بزرگ می شود اولین اولویت خوابگاه است و ما در حین اینکه ظرفیت دانشگاه را بالا می بریم باید به امکانات و ظرفیت خوابگاه ها نیز توجه کنیم .تهیه یک مسکن خصوصی و تامین اجاره بهای آن در کنار مشکلات و خطر های احتمالی برای بسیاری از دختران و خانواده ها آنها مشکل خواهد بود و همین افزایش بی رویه دانشجویان دختر سبب می شود دختران ما در محیط آموزشی دانشگاه آنطور که باید رشد نیابند.

سنگیان با بیان این مطلب که امکانات آموزشی دانشگاه ها وضع اسف بار تری نسبت به امکانات رفاهی دارند؛ گفت:با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر توجه به علوم انسانی باید گفت متاسفانه اساتید علوم انسانی جوابگوب تعداد دانشجویان نیستند.

وی تصریح کرد: با توجه به این نکته که رهبری این دهه را دهه “پیشرفت و عدالت ” نام گذاری کردند ما برای نیل به پیشرفت باید تمامی این نکات را در نظر داشته باشیم و اگر بخواهیم صرفا به کمیت توجه کنیم کیفیت آنقدر پایین می آید که نخواهد توانست جوابگوی نیاز های جامعه باشد.

وی ابراز داشت:در سال های اخیر یک منشور اخلاقی در دانشگاه ها ایجاد شده و این منشور از ظرفیت بالایی برخوردار نبوده و بیشتر از اینکه بخواهد تاثیر مثبت داشته باشد تاثیر سوء بر قشر دانشجوی ما دارد چون ویژگی هایی که در این منشور در نظر گرفته شدهاند با عرف امروز جامعه ما همخوانی ندارند.

سنگیان با رد هرگونه زور و اجبار در خصوص مسائل فرهنگی دختران دانشجو اذعان داشت:اجبار در دانشگاه ها جواب نمی دهد. به گفته مقام معظم رهبری از زمانی که مادچار شبیخون فرهنگی شدیم فرهنگ مظلوم ترین بحث جامعه ما شده است. اگر ما بر روی فرهنگ دانشجویان کار کرده بودیم جامعه نیز از آنان پیروی می کردند واز نظر پوشش در جامعه خیلی جلوتر بودیم.در فضای فرهنگی کنونی و همچنین دانشگاه که دانشجو خیلی آرمانگرا تر است پلیس بازی به هیچ وجه جواب نمی دهد.
وی در ادامه ابراز داشت:پوشش نامناسب دختران دانشجو نه تنها به خود آنان بلکه به پسران و همچنین فضای آموزشی و فرهنگی دانشگاه نیز لطمه وارد می کند.برای حل این مشکل باید فرهنگ سازی کرد، بسیاری از دختران ما دانشگاه را آخرین مسیر دستیابی به موفقیت می دانند در حالی که برای جلوگیری از بروز مشکلات باید طوری فرهنگ سازی کنیم که دختران ما متوجه شوند که دانشگاه نه تنها آخرین مسیر نیست بلکه شاید برخی راه ها را نیز محدود کند.شاید اگر دختری به جای اینکه وقت خود را فقط و فقط صرف ورود به دانشگاه کندف صرف امور و زمینه های مورد علاقه خود کند بسیار موفق تر خواهد بود.

مسئول واحد خواهر ان اتحادیه انجمن های اسلامی خاطر نشان ساخت:برای انجام صرف کارهای فرهنگی کمی دیر است. در این مرحله در کنار فرهنگ سازی باید ضابطه هایی ر ا نیز مشخص کرد چون اگر از الان این اعمال قوانین صورت نگیرد در مراحل بعدی نمی توان جلوی آن را گرفت.
وی در پایان در خصوص برگزاری جشن ها روز دختران که از سوی دانشگاه ها برگزار می شود، گفت: در چند سال اخیر ما تنها شاهد نامی از روز دختر بودیم که در نهایت در جشنی که به این مناسبت برگزار می شود از سخنرانانی دعوت می شود که مطالب مهمی را برای گفتن ندارند. این روز به نیمی از جامعه ما اختصاص دارد و توجه هر چه یشتر به مقام و شخصیت دختر تاثیر زیادی در شکل گیری هر چه بهتر آینده جامعه دارد.

“دختر شایسته ” مناسب فرهنگ ما نیست

انتخاب “دختر شایسته ” ،شکلی کاملا محدود خواهد داشت و در نهایت چیزی مانند شوی لباس برگزار شده در دوره های اخیر می شود که تنها برای قشر بانوان بوده و حیطه گسترده تری ندارد و مناسب فرهنگ ما نیست.

فعالیت بازیگری نفیسه روشن در مجموعه تلویزیونی ماه عسل بود که در تعطیلات نوروزی به پخش رسید؛ در حال حاضر در مجموعه های پرندگان خانه دار، عملیات 125 و بازپرس ایفای نقش می کند . حال و هوای مجموعه پرندگان خانه دار درباره آدم های متاثر از جنگ است و او ایفاگر نقش دختری جنوبی است که از مهاجرین عرب زبان است.

فکر می کنید اعلام یک روز به عنوان روز ملی دختران در ایران امری لازم بود؟

به نظر کار مناسبی است، چون در کشوری هستیم که هم چنان درمواردی نگاه مرد سالارانه را داریم و همیشه در مورد دختران در بسیاری مقاطع ،در عرصه زندگی و یا کار، اجحاف هایی شده است .

◀️  به نظر شما یک دختر نمونه ایرانی چه ویژگی هایی دارد؟

ایرانی ها جزو با هوش ترین آدم های جهان هستند که شامل دختران ایران زمین هم می شود و این فکری که به همان مثال برمی گردد که هنر نزد ایرانیان است و بس ؛این واقعیتی است که ما در عرصه های مختلف مانند ورزش، هنر، علمی و .. همیشه جزو کشورهایی بوده ایم که حرف اول را زده اند. فکر می کنم هر بانویی که توانسته در جایگاه خودش در هر کار شریفی به موقعیتی برسد ،می تواند الگوی مناسبی باشد که شایستگی های خودش را دارد چ.ون به نظرم آدمی که موفق است حتماًٌ آن شایستگی را داشته که به آن برسد.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours