رادیو زمانه (مریم محمدی): روز یکشنبه، هفدهم آبان ماه در خبرها آمده بود که رییس بند زنان زندان اوین همهی زندانیان زن سیاسی را از تماس تلفنی و ملاقات حضوری با خانوادههای خود محروم کرده است. بر اساس همین خبر، این تصمیم در پی آن گرفته شده است که پس از سرد شدن نسبی هوا، برخی زندانیان زن از هواخوری اجباری در ساعت شش بامداد امتناع کرده بودند.
شبنم مددزاده، مهسا نادری، عاطفه نبوی، فاطمه ضیایی آزاد و نازیلا دهشتی، از جملهی این زنان هستند. در این زمینه با محمد اولیاییفرد، وکیل شبنم مددزاده، نایب دبیر دفتر تحکیم وحدت که از اسفند ماه سال گذشته در زندان به سر میبرد، گفتوگویی کردهام.
ابتدا از ایشان در مورد صحت و سقم این خبر میپرسم:
احتمال میدهم این اخبار در مورد موکلام، شبنم مددزاده که چند روزی است تلفنش قطع شده، صحت داشته باشد. چون ایشان در تماسهایی که چند روز پیش با من داشت، همواره از این مسأله ناراحت بود که با توجه به برودت هوا، وسایل گرمازا، از جمله پتو و یا سایر وسایل لازم را در اختیار ندارند و دچار سرماخوردگی شدید میشوند. در عین حال، اجباراً باید به هواخوری بروند. از نظر سرویس بهداشتی هم وضعیت مناسبی ندارند و آب سرد است.
خانم مددزاده در مجموع از این مسائل غمگین بود و رنج میبرد. بنابراین تصور میکنم این خبر در مورد موکل من هم صحت داشته باشد. امیدوارم این مسأله هرچه زودتر برطرف شود و شرایط مساعدی برای زندانیان عقیدتی و سیاسی فراهم شود.
آقای اولیاییفرد، گویا برخی زندانیان در بندهای زندانیان عادی نگاهداری میشوند و از این بابت هم مشکل دارند.
بله، موکل من از این که در مورد ایشان تفکیک جرایم، آنگونه که در آییننامهی زندانها قید شده، صورت نگرفته، ناراضی است.
در حال حاضر، خانم شبنم مددزاده که عضو انجمن اسلامی و نایب دبیر شورای دفتر تحکیم وحدت بوده است، متأسفانه با سایر زندانیانی که ممکن است متهم به قتل شده باشند، شرور باشند و غیره، همبند و هماتاق است. این مسأله که میتوان گفت به نوعی، خلاف آییننامهی سازمان زندانها است، همواره موجب ناراحتی ایشان میشود.
در حال حاضر، اتهام خانم مددزاده چیست؟
اتهام خانم مددزاده که از تاریخ اول اسفندماه ۱۳۸۷، همراه برادرش آقای فرزاد مددزاده دستگیر شده است، محاربه و تبلیغ علیه نظام است. البته ما طی لوایحی که به دادگاه ارائه خواهیم کرد، اتهامات وارده به ایشان را رد میکنیم.
در مدت ۹ ماهی که از دستگیری خانم مددزاده میگذرد، ایشان با قرار بازداشت موقت مواجه بوده. لایحهای نیز برای تبدیل قرار نوشتهام که تقدیم دادگاه خواهم کرد. در این لایحه نوشتهام که آزادی ایشان هیچگونه منافاتی با پرونده ندارد، وی میتواند آزاد باشد و در عین حال هم بیاید از خود دفاع کند.
آخرین پاسخی که به عنوان وکیل ایشان گرفتهاید، چه بوده است؟
فعلاً همین است که دادگاه ایشان در تاریخ ۱۴ آذر ۱۳۸۸ تشکیل میشود. دادگاه با حضور کارشناس وزارت اطلاعات برگزار میشود. زیرا در جلسهای که تشکیل شد، موکلین اتهامات را رد کردند و ریاست شعبهی ۲۸ گفت: «حال که اتهامات را رد میکنید، کارشناس وزارت اطلاعات نیز باید حضور پیدا کند تا ببینیم چه کسی درست میگوید و چه کسی مستندات در اختیار دارد.»
در رابطه با اعتراضی که زندانیان زن و از جمله موکل شما دارند و به خاطر آن از تماس تلفنی و دیدار با خانواده محروم شدهاند، اقدامی خواهید کرد؟
اگر این محرومیت برطرف نشود، قطعاً به دو مرجع لایحه خواهم فرستاد و اعتراض خواهم کرد؛ طی نامهای به دادگاه شعبهی ۲۸ و دیگری به ریاست زندان اوین، از آنها خواهان رفع مشکلاتی که موکلین و فعالین سیاسی در زندان با آن روبر هستند، خواهم شد.
+ There are no comments
Add yours