هفته نامه پنجره: در پروندهای به بررسی ابعاد مسئله ازدواج موقت پرداخت و در استفتائاتی از مراجع محترم تقلید، کوشید تا دیدگاههای موثق ایشان را درباره این موضوع منتشر کند.
در آن شماره پاسخهای حضرات آیات ناصر مکارم شیرازی، سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، حسین وحید خراسانی و حسین نوری همدانی که به دست ما رسیده بود، منتشر شد. پاسخ حضرت آیتالله سید موسی بشیری زنجانی نیز در شماره ۳۱ پنجره منتشر شد. و اکنون پاسخهای حضرت آیتالله صافی گلپایگانی را با هم میخوانیم:
آیا دختر رشیده بدون اذن ولی میتواند ازدواج موقت کند؟
به نظر اینجانب در ازدواج دختر باکره چه دائم و چه موقت بنابر احتیاط واجب اذن پدر یا جد پدرش شرط است.
۲- اگر شرایط ازدواج دائم برای دختری رشیده یا غیر رشیده فراهم نباشد و در صورتی که ازدواج نکند ترس از این دارد که به گناه آلوده شود، آیا میتواند بدون اذن ولی ازدواج نماید؟
برای صحت ازدواج او بنابر احتیاط واجب، اذن پدر لازم است. در این مسئله میتوانند به مرجعی که اذن ولی را شرط نمیدانند مراجعه نمایند با رعایت الاعلم فالاعلم.
۳- آیا دختران به دلیل نیاز عاطفی میتوانند با شرط نداشتن رابطه جنسی بدون اذن ولی ازدواج موقت کنند؟
شرط مزبور تأثیری در حکم ندارد.
۴- ترویج و تقبیح ازدواج موقت در جامعه چه حکمی دارد؟
بهطور کلی جایگاه ازدواج موقت جایگاه یک عمل مشروع فینفسه و مورد ترغیب و متضمن فوائد مهم اخلاقی و اجتماعی است. وظیفه همگان در جامعه اسلامی این است که سنتها و حلالهای شرعی را جایگزین بدعتها و خرافات نمایند هرچند که متأسفانه روحیه لاابالیگری و بیتفاوتی نسبت به امور محرمه در جامعه رواج یافته ولی هرکس وظیفه دارد که احکام شرعی و امور حلال را رعایت کند و تبلیغ آن به صورتی که عرفپسند باشد و موهن نباشد و رغبت اشخاص را به ازدواج دائم کم نکند در حد متعارف مفید است.
+ There are no comments
Add yours