قطعنامه پایانی راهپیمایی حافظان حجاب در میدان تجریش تهران:فواید حجاب و زیانهای بدحجابی را در مدارس تدریس کنید
ایلنا: دانشآموزان و فرهنگیان بسیجی که امروز در میدان تجریش برای حمایت از سیاستهای «عفافوحجاب» حاضر شده بودند، در پایان مراسم با قرائن بیانیهای خواستار فرهنگسازی حجاب در مدارس شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، برگزارکنندگان راهپیمایی طرح حجاب ریحانهالنبی (س) ضمن تقدیر و تشکر از مسئولان استانی نسبت به فرهنگسازی حجاب اسلامی در سطح مدارس خواستههای خود را در پنج بند اعلام میداریم:
1ـ از آنجایی که حجاب یک واجب الهی است و بر هر مسلمان واجب است خود را به این دستور الهی زینت کند، لذا از مادران و خواهرانمان میخواهیم در انجام این واجب الهی غفلت نکرده و موجبات رضایت خدای متعال و ائمه معصومین خصوصا حضرت زهرا (س) فراهم کنند.
2ـ از دولت محترم جمهوری اسلامی ایران میخواهیم در کنار همه توفیقات علمی، هستهای، پزشکی و نظامی توجه ویژهای به مسائل فرهنگی به خصوص گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در سطح جامعه داشته تا بهترین الگو برای همه کشورهای اسلامی در دنیا باشیم.
3ـ از مسئولان محترم جمهوری اسلامی میخواهیم با توجه به حرکتهای جهانی حجاب فقط به اعلام خبری اکتفا نکنند و به این حرکتهای جهانی توجه بیشتری داشته باشند.
4ـ از متولیان امر تعلیم و تربیت میخواهیم با تجدید نظر در کتابهای درسی مطالبی را در مورد فواید حجاب و زیانهای بدحجابی قرار داده و روز 17 دی ماه همزمان با روز کشف حجاب، زنگ پایداری حجاب در مدارس دخترانه کشورمان به صدا درآید.
5ـ از مسئولان صدا و سیما میخواهیم در سریالها، فیلمها و برنامههای مختلف خود حجاب اسلامی را الگو قرار دهند و در زیبا جلوه دادن حجاب و زشت نشان دادن بدحجابی تلاش بیشتری کنند.
یکسانسازی پوشش معلمان زن برای اجرای طرح عفافو حجاب
ایلنا: معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی گفت:طرح یکسانسازی لباس کارمندان زن در ادارات در راستای طرح عفاف و حجاب است و شروع به کار این طرح با همکاری وزارت کشور و پشتوانه پژوهشی دانشگاه الزهرا، جدا از مسئله یکسانسازی، حفظ ارزشهای خودمان در چهارچوب موازین اسلامی بوده است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا طرح یکسانسازی لباس کارمندان زن را در ادارات در راستای طرح عفاف و حجاب دانست و گفت: شروع به کار این طرح با همکاری وزارت کشور و پشتوانه پژوهشی دانشگاه الزهرا، جدا از مسئله یکسانسازی، حفظ ارزشهای خودمان در چهارچوب موازین اسلامی بوده است.
تهمینه دانیالی با بیان اینکه پس از رونمایی تمام کارمندان معاونت صنایع دستی لباس یکسان میپوشند، خبر داد: تا آخر خرداد، هم به تمام کارمندان میراث این لباس داده میشود و پس از آن، به یکسانسازی لباسهای نهادهای تحت پوشش میراث میرسیم که موزهها و هتلها از اولین نهادها هستند.
وی درباره یکسانسازی لباس کارمندان آموزش و پرورش گفت: منتظر جلسهای با وزیر آموزش و پرورش هستیم، تا در مورد چگونگی توزیع این لباسها تصمیمگیری شود.
دانیالی افزود: از آنجایی که این لباسها تنوع رنگ و طرح دارد پیشبینی میشود مورد استقبال شرکتهای خصوصی و حتی مردم عادی هم قرار گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر برای هزار نفر لباس سفارش دادهایم که هر دست آن شامل مانتو، شلوار و مقنعه میشود و قیمت تمام شدهاش بین 80 تا 100 هزار تومان است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث با اشاره به اینکه هزینه سری اول لباسهای فرم را سازمان تقبل کرده است گفت: احتمالا دیگر سازمانها هم سری اول را به کارمندان خود هدیه میدهند تا دوخت لباسها به انبوهسازی برسد و قیمت آنها نیز کاهش یابد و به 60ـ70 هزار تومان برسد.
وی تاکید کرد: برای حفظ هنرهای سنتی تلاش شده است در هر شهر از دوختها و پارچههای سنتی همان شهر استفاده شود.
آغاز طرح حجاب به پیشنهاد طلاب حوزهعلمیه قم از امروز در تهران
ایلنا:رئیس اجرای طرح حجاب در تهران گفت: گروهی از طلاب حوزههای علمیه قم و تهران این طرح را ارائه کردند و پس از طرح کردن آن با وزارت کشور و آموزش و پرورش و صدور مجوز آغاز به عملیاتی کردن طرح ریحانهالنبی کردند.
عباس کریمزاده رئیس اجرای طرح حجاب در تهران در حاشیه راهپیمایی حافظان حجاب در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: حدود پنج سال است که در شهرهای ارومیه، شهرری، مشهد، ساری، تهران و شمیرانات طرح ریحانهالنبی را که همان طرح حجاب است آغاز کردهایم.
او گفت: در تهران 13 مدرسه از منطقه یک و چهار تحت پوشش طرح ریحانهالنبی هستند.در تهران سه سال است که طرح ریحانهالنبی آغاز شده و یک سال است که برنامههای این طرح در تهران گستردهتر شده است.
رئیس اجرای طرح حجاب در تهران تصریح کرد: بر اساس این طرح همزمان با آغاز سال تحصیلی کتابهایی در مدارس تحت پوشش طرح به دانشآموزان متقاضی تدریس میشود که این جلسات دو روز در هفته است در این جلسات به مباحث مربوط به حجاب،جایگاه حجاب در اسلام و اینکه حجاب مصونیت است نه محدودیت پرداخته میشود.
کریمزاده ادامه داد: بر اساس این طرح فعالیتهای مختلفی برای دانشآموزان در نظر گرفته شده است مثلا برگزاری برنامههای ورزشی، طنابکشی و مسابقه تیر به شیطان.
او گفت: یک ماه مانده به آخر سال تحصیلی نیز جشن حجاب برای دانشآموزان شرکتکننده در این طرح برگزار میشود.
او گفت: بر اساس این طرح دانشآموزان به دو دسته تقسیم میشوند حافظان حجاب که چادر به سر میکنند و حامیان حجاب که پوشش اسلامی خود را رعایت میکنند اما چادر به سر ندارند.
رئیس اجرای طرح حجاب در تهران در رابطه با طرح ریحانهالنبی گفت: گروهی از طلاب حوزههای علمیه قم و تهران این طرح را ارائه کردند و پس از طرح کردن آن با وزارت کشور و آموزش و پرورش و صدور مجوز آغاز به عملیاتی کردن طرح ریحانهالنبی کردند.
نحوه اجرای طرح «عفافوحجاب» هر 15روز یکبار کنترل میشود
ایلنا: رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: هرگونه فعالیت فرهنگی و به ویژه ترویج فرهنگ حجاب و عفاف برای اینکه دچار آسیب نشود باید به طور مستمر و با ارائه روشهای مدبرانه صورت پذیرد در غیر این صورت نه تنها ابتر میماند بلکه اصل موضوع را با چالش مواجه میکند.
به گزارش ایلنا، مریم مجتهدزاده مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز امور امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تأکید بر تدبیر در اجرای قانون گسترش حجاب و عفاف گفت: این قانون مختص زنان نیست و تمامی افراد جامعه باید به اجرای آن اهتمام ورزند تا هدف غایی اجرای این قانون در جامعه به چشم دیده شود.
رئیس مرکز امور امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان مختصری از پیشینه این قانون گفت: این طرح پس از تصویب در سال 84 طی نشست های کارشناسی متعددی در شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگی و اجتماعی زنان، مورد بررسی و تجدید نظر قرار گرفت و در دولت نهم نهایی شد.
او با اشاره به اینکه در این قانون تقریبا برای 20 سازمان و نهاد دولتی وظایفی تعیین شده، تصریح کرد: به نظر من هرگونه فعالیت فرهنگی و به ویژه ترویج فرهنگ حجاب و عفاف برای اینکه دچار آسیب نشود باید به طور مستمر و با ارائه روشهای مدبرانه صورت پذیرد در غیر این صورت نه تنها ابتر میماند بلکه اصل موضوع را با چالش مواجه میکند.
به اعتقاد او نهادهای متولی امور فرهنگی به خصوص اعضای قانونی گسترش فرهنگ، عفاف و حجاب لازم است با انجام پژوهشها و تحقیقات اصولی به راهکارهای اجرائی مؤثر دست یابند.
مشاور رئیس جمهوری با اشاره به وجود ستاد صیانت از حقوق شهروندی که با همکاری سازمان های مختلف این موضوع را پیگیری می کنند، یادآورشد: 6 کارگروه تخصصی برای اجرایی شدن برنامههای قانون عفاف و حجاب در وزارت کشور فعالیت میکنند. کارگروههای اجرایی این طرح در دستگاهها باید ضمن برنامهریزی صحیح، اصولی و قابل تأمل نسبت به برقراری تعاملات مستمر با جدیت تمام اهتمام ورزند.
او به فعالیتهای انجام شده مرکز امور زنان و خانواده در زمینه ترویج فرهنگ حجاب و عفاف اشاره کرد و گفت: پس از تصویب راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و به منظور ایجاد هماهنگی بین دستگاه های اجرایی و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی برای ترویج و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، کمیته ترویج و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب با حضور نمایندگان دستگاه های مشخص شده در بند مربوطه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی) تشکیل و طی 27 جلسه کارشناسی راهکارهای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب تهیه و تدوین شد.
مشاور رئیس جمهور افزود: پس از این امر مرکز امور زنان موظف به انجام اقداماتی چون؛ اعلام راهکارهای اجرائی کردن مصوبات مرتبط با مرکز، تبادل تفاهم نامه همکاری با شورای فرهنگ عمومی، برگزاری 10 جلسه ستاد عفاف و حجاب در مرکز و انجام مصوبات ستاد، شرکت در جلسات ارزیابان و ناظران، ارسال پیشنهاد طرح لباس مشاغل، تشکیل جلسات حضوری با ارزیابان و اعلام فعالیت های مرکز به اعضای ستاد از بخش های مختلف شد.
او افزود: از دیگر برنامه های مرکز در این راستا؛ شرکت معاونت آموزش و پژوهش در جلسات شورای نظارت بر عفاف و حجاب هر 15 روز یکبار و پیگیری مصوبات جلسه در مرکز، شرکت در جلسات وزارت ارشاد جهت ساماندهی مد و لباس و تنظیم آئین نامه اجرائی و برگزاری جشنواره های مد و لباس در دی ماه سال 87 و معرفی معاونت آموزش و پژوهش به کارگروه امر به معروف و نهی از منکر که زیر نظر معاونت اجرائی ریاست جمهوری و شرکت در جلسات آن است.
او با یادآوری این نکته که در این قانون برای مرکز امور زنان و خانواده 6 مسئولیت تعیین شده است، تصریح کرد: موضوع اول مسئولیت مرکز در این قانون “تحقیق و تدوین کتب و مقالات مناسب به خصوص فلسفه حجاب و عفاف، و شیوههای رواج آن در کشور و پاسخگویی به شبهات طرح شده در زمینه حجاب است که در حوزه معاونت آموزش و پژوهش این مرکز فعالیت هایی صورت پذیرفته است.
مجتهدزاده به ارائه پودمان آموزشی ترویج فرهنگ عفاف برای خانواده ها به عنوان یکی از مأموریت های محول شده به مرکز امور زنان و خانواده در این قانون اشاره کرد و گفت: در این راستا کتاب هایی با عناوین “چرایی عفاف و حجاب”، “راز هدیه خدا در نامه های دخترانه”، “عفاف نماد هویت اسلامی”، “حجاب در فرهنگ اسلامی” و طرح پژوهشی “رابطه پوشش و حجاب با وضعیت امنیت اجتماعی زنان در شهر تهران” تدوین و توزیع شده است.
او درباره مأموریت دیگر این مرکز که بر اساس قانون گسترش عفاف و حجاب با عنوان تشویق و حمایت از سازمان های مردم نهاد که در خصوص ترویج فرهنگ عفاف فعالیت میکنند، اظهارکرد: این مرکز طی نشست های مختلف و برگزاری کارگاه های آموزشی و انجام مشاوره برای تشویق زنان علاقه مند، منجر به ایجاد سازمان های مردم نهاد در زمینه گسترش فرهنگ حجاب و عفاف شده است.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده تصریح کرد: مرکز امور زنان و خانواده در دولت نهم و دهم از طرح های مربوط به تعمیق باورهای جامعه در زمینه گسترش فرهنگ عفاف و حجاب حمایت و سمن های اعزامی به مجامع بین المللی را در این امر با هدف ارائه الگوی زن مسلمان ایرانی و دستاوردهای آنها در عرصه جهانی تشویق کرده است.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده در زمینه برگزاری همایش ها، کنفرانسها و نشستهای تخصصی با موضوع فرهنگ عفاف در مراکز علمی – تحقیقاتی که در زمره چهارمین تکلیف قانونی مرکز تلقی می شود، به حمایت از برنامه های برگزار شده در دولت نهم و دهم با موضوعاتی مانند “همایش حجاب و اختیارات و مسئولیت های دولت اسلامی”، “نمایشگاه عفاف و حجاب در دانشگاه تربیت معلم” و نمایشگاهی جنبی هم اندیشی رایحه نبوی با عنوان “به زیبایی عفاف” اشاره کرد.
او برگزاری “جشنواره تولیدات رسانه ای عفاف و حجاب” با مشارکت امور زنان سازمان صدا و سیما را در زمره فعالیت های مرکز در این زمینه ذکر کرد و گفت: آمادگی داریم تا در زمینه تهیه تیزرها، نماآهنگ ها، زیرنویس و حتی برگزاری مسابقات فرهنگی با صدا و سیما همکاری کنیم.
مجتهدزاده رعایت حجاب در جامعه را به عنوان رهنمود دینی مسلمانان مورد تأکید قرار داد و معاصرسازی الگوی رفتاری حضرت زهرای مرضیه(س) را به عنوان روش های تأثیرگذار یاد کرد.
اوبه توصیه های مقام معظم رهبری در زمینه اجرای این قانون اشاره کرد و ضمن اعلام آمادگی مرکز امور زنان و خانواده، استفاده از روش های ایجابی و ارتقای آگاهی جامعه را بسیار مؤثر و مسیر عطوفت و محبت اسلامی را برای دعوت جامعه در اجرای احکام اسلامی ضروری دانست.
مشاور رئیس جمهور در پایان اظهار امیدواری کرد؛ حساسیت فعلی جامعه فرصتی برای عزم و اراده عمومی فراهم کند تا دستگاه های ذیربط با تعامل بیشتر، ارتباط قوی تر و تقسیم وظایف مشخص در اجرای این قانون همت گمارند.
+ There are no comments
Add yours