در آستانه سالگرد 22 خرداد، هنوز بیش از 30 زن در زندان بسر می برند

۱ min read

17 خرداد 1389

مدرسه فمینیستی: نزدیک به یک سال از انتخابات 22 خرداد سال 1388 می گذرد، روزی که با ظهور جنبش سبز، حق خواهی کنشگران آن قربانی های بسیاری گرفت: زنانی در این میان کشته شدند و خیل عظیمی از زنان به زندان ها افکنده شدند. با وجود آن که به دلیل عدم اطلاع رسانی از سوی زنانی که در خیابان ها بازداشت شده اند، تعدادی دقیق از زنان بازداشتی در یک ساله اخیر وجود ندارد اما همین تعداد زنانی که اخبارشان در رسانه ها آمده است نشان دهنده آن است که طیف و تعداد زنانی که در یک ساله اخیر به دلیل حق خواهی و فعالیت های کنگشرانه خود بازداشت شده اند، بسیار گسترده است .

زنان بسیاری در طول یک ساله اخیر با احکام سنگین مواجه شدند حتا برای برخی از زنان زندانی احکام اعدام صادر شد و یا حتا پای چوبه های دار رفتند (مانند شیرین علم هولی)

سایه سنگین احکام سنگین برای زنانی که پس از بازداشت، امروز دیگر در زندان نیستند اما هر لحظه به دلیل آن که در ایران بسر می برند ممکن است با اجرای حکم شان زندانی شوند نیز بسیار است از جمله حکم سنگین شش سال زندان و 74 ضربه شلاق برای سارا توسلی و یا حکم 3 سال حبس تعزیری برای آذر منصوری، تایید حکم 2 سال حبس و پرداخت مبلغ سیصد هزار تومان جزای نقدی بدل از شلاق محکوم برای هاله سحابی.

برگزاری جلسات دادگاه زنانی که با صدور وثیقه آزاد شده اند (مانند ژیلا بنی یعقوب، زهره تنکابنی و بسیاری دیگر)، نگرانی از صدور احکامی سنگین و سایه سنگین زندان برای آنان را افزایش می دهد.

محرومیت از تحصیل مانند ستاره دار شدن لیلا صحت و اخراج از دانشگاه (از جمله محرومیت از تحصیل عاطفه رنگریز، طه ولی زاده، شهلا ابراهیمی، آستره مولودی، سمیرا چلانی، مریم زارعی و…) یکی دیگر از تبعیض هایی است که زنان فعال این روزها با آن مواجه هستند.

محرومیت از شغل نیز از جمله مشکلاتی که زنان فعال در داخل کشور با آن روبرو هستند، از جمله محرومیت از شغل نرگس محمدی، صبا واصفی و سمیرا صدری

احضارها و تماس های تهدیدآمیز گاه و بیگاه زنان فعال (از جمله فشار به صبا واصفی و یا احضار زهرا مجردی ) برای محدود کردن فعالیت هایشان که تنها معدودی از آنها در اخبار منعکس می شود نیز از جمله این فشارها در یک ساله اخیر بر زنان است.

بازداشتی های سال 1389

نرگس محمدی نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر بازداشت شد

نرگس محمدی نیمه شب روز 20 خردادماه در پی یورش نیروهای امنیتی در منزل شخصی اش بازداشت شده است.

محمدی دارای دو فرزند کوچک دوقلو است که نیاز به مراقبت مدام دارند.

نرگس محمدی فعال حقوق بشر، فعال حقوق زنان، روزنامه نگار، نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و رییس هیئت اجرایی شورای صلح ایران است.

نرگس محمدی، در آذرماه 1387، به دلیل فعالیت در کانون، از کار اخراج شد.

در سال ۲۰۰۹، کمیته‌ی علمی بنیاد ایتالیایی “الکساندر لانگر”، به پاس فعالیت های بشردوستانه نرگس محمدی، جایزه بین‌المللی الکساندر لانگر را به وی اهدا کرد.

اعظم ویسمه بازداشت شد

نیمه شب 10 خردادماه 1389، اعظم ویسمه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

اعظم ویسمه نیمه شب گذشته با حکم دادستانی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. تا این لحظه دلیل بازداشت او مشخص نیست.

پیش از این نیز ورود ویسمه که از خبرنگاران پارلمانی باسابقه است و در یک سال و نیم اخیر، خبرنگار پارلمان‌نیوز بوده است به مجلس ممنوع شده بود.

گفتنی است، پارلمان‌نیوز که ارگان رسمی فراکسیون خط امام مجلس متشکل از 70 نماینده اصلاح‌طلب مجلس است در طول ماه‌های اخیر به دلیل اطلاع‌رسانی شفاف و علی‌رغم رعایت چارچوب‌ها و خط قرمز‌ها فیلتر شده است و بازداشت ویسمه در آستانه سالگرد انتخابات در راستای اعمال فشار بیشتر به این رسانه اصلاح‌طلبان ارزیابی می‌شود.

پیگیری‌ها و تلاش‌ها برای بررسی علت این بازداشت از صبح امروز آغاز شده است.

محبوبه خوانساری، بازداشت شد

نیمه شب 10 خرداد 1389 محموبه خوانساری که همکاری با روزنامه‌های کلمه سبز، هم میهن و شرق و نیز خبرگزاری میراث را در کارنامه خود دارد بازداشت شد. از علت بازداشت این خبرنگار خبری در دست نیست.

محبوبه خوانساری ، روزنامه نگار و وبلاگ نویس است که ماموران نیمه شب دهم خرداد، ساعت ۱۱ پس از مراجعه به خانه محبوبه خوانساری ، اتاق کار او را تفتیش کرده و پس از ضبط موبایل ، کامپیوتر و برخی اموال شخصی ، او را با خود برده اند.

ماموران هنگام مراجعه به خانه این روزنامه نگار درباره دلیل دستگیری و اینکه او به کجا منتقل می شود، توضیحی نداده و تنها به خانواده او گفته اند ۴۸ ساعت بعد با آنها تماس می گیرند و برای پیگری می توانند به دادسرای انقلاب در خیابان معلم مراجعه کنند.

خوانساری از خبرنگاران فعال در حوزه شهری است که بیش از ۱۰ سال در این حوزه و در ارتباط با رسانه های مختلف از جمله خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان و نیز گزارشگر روزنامه های سرمایه ، کارگزاران ،‌خبرگزاری میراث فرهنگی و هفته نامه ها و ماهنامه های تخصصی در حوزه شهری فعالیت داشته است.

حمیده فرج زاده(پینار) در 4 خرداد 1389 بازداشت شد

حمیده فرج زاده (پینار) فعال شناخته شده زن آذربایجانی چهارم خرداد 1389 در ارومیه بازداشت شد.

به گزارش سانا از ارومیه ماموران ادره اطلاعات این شهر این مدافع حقوق زنان آذربایجان را هنگام خروج از خانه بازداشت و منزل پدری ایشان مورد تفتیش قرار گرفت و تمام کتابها، سی دی ها و هر کاغذی که روی آن چیزی به زبان ترکی نوشته شده بود را با خود بردند.

ماموران اطلاعاتی گفته اند که خانم فرجزاده به تبریز منتقل خواهد شد و زودتر از یک هفته آزاد نخواهد شد.

حمیده فرج زاده فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی ایران، فعال سابق دانشجویی و از فعالان شناخته شده زن هم در عرصه حقوق ملی و هم در عرصه حقوق زنان می باشد.

مهناز کریمی بازداشت شد

روز سه شنبه ۲۸ اردی بهشت ۸۹ مهناز کریمی شاعر آذربایجانی بازداشت شد.

نزدیکان خانواده های جباری، عزیزی و سردارپور می گویند ماموران امنیتی روز دوشنبه ۲۷ اردی بهشت ۸۹ این فعالین را در یکی از خیابان های اصلی این شهر بازداشت کرده اند.

به گزارش ساوالان سسی، ماموران امنیتی ساعتی پیش از بازداشت او و تعدادی دیگر از فعالان آذربایجانی ضمن تماس تلفنی با آنها و معرفی خود به عنوان کارمند فرمانداری، آنها را برای جلسه ای با فرماندار پارس آباد(مغان) به محل فرمانداری این شهر دعوت کرده بودند.

ماموران پس از بازداشت این افراد به منازل آنها رفته و بدون در دست داشتن حکم قاضی اقدام به تفتیش منزل و تهدید خانواده بازداشت شدگان کرده اند و کیسهای کامپیوتر، کتابها و سایر وسایل شخصی آنها را با خود برده اند.

خبر تکمیلی: مهناز کریمی از زندان آزاد شد.

بازداشتی های پس از انتخابات 1388

بدرالسادات مفیدی از 8 دی ماه در زندان بسر می برد

بدرالسادت مفیدی در روز 8 دی ماه 1388 در منزل خود به همراه همسرش، مسعود آقایی بازداشت شد. پس از مدتی همسر وی آزاد شد و وی هنوز به دلیل عدم اتمام تحقیقات مقدماتی هنوز در بلاتکلیفی بسر می برد.
چندی پیش خانواده این روزنامه نگار زندانی با ابراز نگرانی از وضعیت جسمانی مفیدی گفته بودند که او علاوه بر ناراحتی قلبی دچار شکستگی دندان و عفونت لثه نیز شده که توجهی به آن نمی شود.

خبر تکمیلی: شب 17 خردادماه بدرالسادات مفیدی با وثیقه 100 میلیون تومانی آزاد شد و بلافاصله دومین جلسه دادگاه وی برگزار شد.

شیوا نظرآهاری همچنان در انتظار حکم دادگاه

شیوا نظرآهاری در اولین موج بازداشت فله ای فعالان سیاسی، مطبوعاتی و مدنی ایران، دو روز پس از کودتای انتخاباتی 22 خرداد بازداشت و اول مهرماه با قرار وثیقه 200 میلیون تومانی آزاد شد. او که عضو موسس و سخنگوی کمیته گزارشگران حقوق بشر و دانشجوی محروم از تحصیل است، روز 29 آذر ماه سال گذشته بار دیگر هنگامی که برای شرکت در مراسم ختم آیت‌الله منتظری راهی شهر قم بود، بازداشت شد. دورانی که با افت و خیزهای فراوان همراه بوده و نگرانی های فراوانی را در مورد وی موجب شده است.

خانم کریمان در مورد وضعیت دخترش گفته است: “گفته اند که به پرونده بازداشت اول شیوا یعنی 24 خرداد سال گذشته در این جلسه رسیدگی خواهد شد اما در دو ملاقاتی که با دادستان تهران داشتم و همچنین دوباری که دادستان در بند 209 با شیوا دیدار کرده، گفته است که هر دو پرونده یعنی پرونده بازداشت اول و بازداشت دوم شیوا را تجمیع خواهند کرد تا شیوا فقط یکبار به دادگاه برود اما هنوز خبری از این ادغام پرونده نیست.”

بهاره هدایت که از 9 دی ماه در زندان بسر می برد به نه سال و نیم حبس محکوم شد

به گزارش ادوار نیوز بهاره هدایت عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، به نه سال و نیم حبس تعزیری محکوم شدند.

بهاره هدایت از جمله دستگیر شدگان حوادث پس از انتخابات می‌باشد که از ۹ دی‌ماه ۸۸ تاکنون در زندان اوین به‌سر می‌برد.

وی پس از اعلام حکم اش بار دیگر از سوی شعبه ۴ بازپرسی امنیت به دادگاه انقلاب احضار شد. بنا به گفته خانواده این فعال دانشجویی دلیل این احضار در رابطه با پرونده بازداشت وی در ۱۸ تیرماه ۱۳۸۶ عنوان شده است.

محبوبه کرمی از 11 اسفند بازداشت شد

روز 11 اسفند 1388، ماموران امنیتی با داشتن حکم تفتیش و بازداشت محبوبه کرمی، از اعضای کمپین یک میلیون امضاء، به منزل او آمده و پس از بازرسی و جلب وسایل شخصی او و برادرش، وی را بازداشت کردند.

محبوبه کرمی مدت ها تحت فشار برای انجام مصاحبه تلویزیونی بود و خوشبختانه پس از ماه ها بالاخره به بند عمومی زندان اوین منتقل شد. هرچند شرایط روحی او بر اثر فشار و وجود پدر بیمارش، نگران کننده است.

مهدیه گلرو از 12 آبان سال گذشته تاکنون در زندان بسر می برد

مهدیه گلرو و همسرش وحید لعلی‌پور، در تاریخ ۱۲ آبان ماه در منزل بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند. همسرش که بدون هیچ‌گونه فعالیت سیاسی بازداشت شده بود، اسفند ماه سال گذشته از زندان آزاد شد.
مهدیه گلرو عضو شورای حق تحصیل و فعال دانشجویی در 15 فروردین به تحمل دو سال و چهار ماه حبس تعزیری محکوم شد.

قاضی پرونده وی با تبدیل قرار بازداشت گلرو که از تاریخ ۱۲ آذر سال سال گذشته در بازداشت موقت به سر می‌برد با وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی موافقت کرد. این در حالی است که پرداخت این مبلغ وثیقه از توان خانواده او خارج است.

وی پیش از این نیز در تاریخ ۱۲ آذرماه سال گذشته بازداشت و به اتهامات واهی که «تبلیغ علیه نظام از طریق مقالاتی که باعث سیاه‌نمایی می‌شود» و «مصاحبه با رسانه‌های بیگانه» و «نشر اکاذیب» عنوان شده بود، به به یک سال حبس تعلیقی محکوم شده است. و با احتساب حکم ۲ سال و چهار ماه حبس تعزیری دادگاه ۱۵ فروردین، این فعال دانشجویی جمعا به ۳ سال و چهار ماه زندان محکوم گردید.

بازداشت هنگامه شهیدی از 6 اسفند 1388

هنگامه شهیدی روزنامه نگار و فعال اجتماعی بار دیگر در روز 6 اسفندماه 1388 بازداشت شد. هرچند او پیش از آن در 9 تیر ماه بدنبال اعتراضات مردمی به انتخابات ریاست جمهوری دستگیر و روانه اوین شد. وی دهم آبان ماه با وثیقه 90 میلیون تومانی آزاد شده بود. اما پس از آن حکم 6 سال حبس تعزیری وی از سوی دادگاه تجدیدنظر تایید شد و دوباره به زندان اوین بازگردانده شد. روز 8 خرداد هنگامه شهیدی توسط یکی از زندانیان معتاد بند نسوان مورد حمله قرار گرفت.

از 29 اردیبهشت برای لاله حسن پور وثیقه‌ ۱۰۰ میلیون تومانی شده، اما هنوز آزاد نشده

لاله حسن‌پور، فعال زنان و فعال حقوق بشر از تاریخ ۲۵ اسفندماه سال گذشته در زندان به سر می‌برد و وضعیت جسمی وی نیز در زندان خوب عنوان نشده است.

بر اساس اخبار رسیده از 29 اردیبهشت از طرف دادگاه به خانواده‌ی وی اعلام شده که در ازای تودیع وثیقه‌ی ۱۰۰ میلیون تومانی می‌توانند شاهد آزادی فرزندشان باشند و خانواده‌ی وی نیز در تلاش برای تودیع این میزان وثیقه به دادگاه هستند.

کبرا زاغه دوست از مراسم چهلم شهدای انتخابات تاکنون در زندان است

کبری زاغه دوست، که در مراسم چهلم شهدای انتخابات دستگیر شده بود، هنوز در زندان بسر می برد.
وکیل وی گفته است که «اتهاماتی که به موکلم تفیهم شده، مربوط به شوهرشان است که به ایشان ارتباط ندارد و در محدوده صلاحیت دادسرا نیز قرار ندارد.»

وکیل این زندانی سیاسی در ادامه گفت: «موکلم هیچگونه فعالیت سیاسی و اجتماعی نداشته و مشخص نیست چرا قرار بازداشت او به قرار سبکتری تبدیل نمیشود»

سمیه اجاقلو در 13 اسفندماه بازداشت شد

سمیه اجاقلو، فعال حقوق بشر در تاریخ ۱٣ اسفند ماه از سوی نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت شده است. وی طبق آخرین خبر که در فروردین ماه از وی منتشر شده است تنها یکبار به صورت تلفنی از محل نامعلومی در شهر تهران با خانواده خود تماس گرفته است.

بازداشت نیلوفر هاشمی آذر، دانشجوی معماری دانشگاه تهران در روز عاشورا

نیلوفر هاشمی آذر، دانشجوی معماری دانشگاه تهران به همراه مادرش شهرزاد نصیری در روز عاشورا (یکشنبه 6 دی‌ماه) در خیابان جمال‌زاده دستگیر شدند.
بنابرگزارش‌های دریافتی شهرزاد نصیری مادر این دانشجوی زندانی روز گذشته در حدود ساعت 4 بعدازظهر با تعهد آزاد شده است اما نیلوفر هاشمی را به زندان اوین منتقل نموده‌اند.

راضیه عالمی، از 13 اسفند در بازداشت بسر می برد

راضیه عالمی از همکاران سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران که از
تاریخ 13 اسفند 1388 در بازداشت بسر می برد.
راضیه عالمی که به اتهام تبلیغ علیه نظام و جرایم رایانه ای در 13 اسفند ماه بازداشت شده است.

سما بهمنی در 13 بهمن 1388 در بازداشت بسر می برد

سما بهمنی، فعال حقوق بشر در پی عزیمت به شهر مهاباد برای پیگیری امور شخصی خود در مسیر برگشت در تاریخ 13 بهمن ماه سال گذشته در تاکسی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و 9 فروردین ماه سال جاری به اتهام عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به شش ماه حبس تعزیری و همینطور فعالیت تبلیغی علیه نظام نیز به شش ماه حبس تعزیری، جمعاْ یک سال زندان محکوم شده است.

سما بهمنی اهل بندرعباس، پیش تر در مردادماه سال 87 به علت تلاش برای تهیه گزارشاتی از نقض حقوق بشر در منطقه کردستان و هم چنین حمایت از فرزاد کمانگر به همراه همسر خود بازداشت و توسط دادگاه انقلاب شهر سنندج به اتهام تبلیغ علیه نظام و عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به سه سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.

نفیسه مجتهدی از اواسط اسفندماه در بازداشت بسر می برد

نفیسه مجتهدی و همسرش که در زمینه حقوق بشر فعالت می کردند در اواسط اسفندماه سال 1388 در جریان موج گسترده بازداشتِ فعالان و کنشگران حقوق بشر بازداشت و تا کنون در وضعیت بللاتکلیف به سر می برند. آنها همچنین دارای یک فرزند خردسال نیز می باشند که از زمان بازداشت تا کنون تنها یک بار و بطور کوتاه اجازه تماس با خانواده خود را یافته است.

عاطفه نبوی از 25 خرداد در بازداشت بسر می برد

عاطفه نبوی در تاریخ ۲۵ خرداد 1388 همراه پسر عمویش ضیاالدین نبوی بازداشت شد. عاطفه نبوی پس از بازداشت به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد و به مدت ۹۵ روز در این بند به سر برد، وی سپس به قرنطینه متادون و بند عمومی انتقال یافت. وی در آذر ماه به چهار سال حبس تعزیری محکوم شد.

سما نورانی از 12 اسفند در بازداشت است

سما نورانی در تاریخ ۱۲ اسفند ماه بازداشت شد. در تاریخ ۱۹ فروردین ماه ۱۳۸۹ گزارش شد نورانی تحت فشار شدید جهت پذیرش اتهامات در مقابل دوربین تلویزیون قرار گرفته است.

زینب جلالیان محکوم به اعدام

زینب جلالیان، از فعالین زن کرد محکوم به اعدام و محبوس در زندان اوین، بر اساس گزارش ها در اواسط اردیبهشت ماه سال جاری از طرف بازجوهای وزارت اطلاعات جهت اخذ اعترافات تلویزیونی تحت فشار قرار گرفته است.

درملاقات سه ساعته یاد شده زینب جلالیان با اصرار بر اینکه هیچ جرمی مرتکب نشده که بخواهد جلوی تلویزیون قرار بگیرد از انجام درخواست ماموران اطلاعاتی سرباز زده است.

رزیتا واثقی از 24 اسفند در بازداشت

رزیتا واثقی در تاریخ ۲۴ اسفند ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. در تاریخ ۱۶ فروردین ماه گزارش شد، وی برای اخذ تعهد کتبی در زندان تحت فشار است.
در تاریخ ۵ اردیبهشت ماه ۱۳۸۹ رزیتا واثقی به زندان مرکزی مشهد منتقل شد.

زهرا جباری که در زندان بسر می برد به 4 سال حبس تعزیری محکوم شد

زهرا جباری ۳۶ ساله و متاهل و دارای یک فرزند است که در جریان اعتراضات ۲۷ شهریور 1388 روز قدس دستگیر شد و هنوز در زندان بسر می برد. وی در روز 22 اردیبهشت 1389 دادگاهی شد و به 4 سال حبس تعزیری محکوم شد.

معصومه یاوری که در زندان بسر می بردبه 7 سال حبس محکوم شد

معصومه یاوری به ۷ سال حبس تعزیری در زندان رجایی شهر محکوم شد.
معصومه یاوری، زن خانه داری است که به محاربه متهم شده بود و نماینده دادستان تهران تقاضای حکم اعدام برای او کرده بود.خانم یاوری دو کودک ۴ و یازده ساله دارد و شوهر او سابقه محکومیت سیاسی در دهه ۶۰ را دارد.

مریم اکبری منفرد از 10 دی ماه در زندان بسر می برد

مریم اکبری منفرد یکی از این زندانیان است که ۱۰ دی ماه 1388 در جریان حوادث عاشورا ی حسینی بازداشت و راهی زندان اوین شد. وی سپس به اتهام “محاربه” به پانزده سال حبس تعزیری محکوم شد.

وی سه فرزند دارد که کوچکترین آنها پنج ساله است ..

پروین جوادزاده از روز عاشورا تاکنون در زندان بسر می برد

پروین جوادزاده یکی دیگر از زنان زندانی بند نسوان اوین است .که در شرایط بسیار دشواری به سر می برد .

جواد زاده ۲۲ ساله نیز عصر عاشورا توسط نیروهای سپاه هنگام تردد در خیابان بازداشت واکنون در بلاتکلیفی کامل در زندان اوین به سر می برد .
وی که اکنون جوانترین زندانی سیاسی زن بند نسوان اوین است .سه ماه اول بازداشت خود را به صورت کامل در یکی از سلول های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه محبوس بوده است که این موضوع موجب لطمه های شدید روحی و جسمی به او شده است .طبق اخباری که از بند نسوان زندان اوین می رسد اتهام این دختر جوان نیز محاربه است و پرونده وی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارسال شده است .

سحر قاسمی نژاد از 14 بهمن ماه در زندان

چهارشنبه 14 بهمن ماه 1388 ، سحر قاسمی نژاد بازداشت شد.ماموران با حضور در خانه وی او را بازداشت و وسایل شخصی آنها از جمله کیس کامپیوتر، کتاب و دیگر لوازم شخصی شان را ضبط و آنها را با خود بردند. سحر قاسمی نژاد متولد سال 62 است پدرش از جمله افرادی است که در دهه 60 اعدام شده است، اما وی هیچ گروه و جریان سیاسی نبوده است.

فاطمه خرم جواز 17 دی 88 در زندان

فاطمه خرم جو در تاریخ ۱۷ دی ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی به اتهام ارتباط با بیگانگان هم اکنون در زندان اوین به سر می برد. در تاریخ ۲ خرداد ماه ۱۳۸۹ خرم جو به درخواست دادستان با وی ملاقات داشته است.

بازداشت ماه‌فرید منصوریان معمار، فعال محیط زیست

نیمه شب ۱۹ بهمن‌ماه 1388، هم‌زمان با موج جدید بازداشت‌ها، خانم ماه‌فرید منصوریان معمار، از فعالان محیط زیست، در منزل مسکونی خود بازداشت شد.
به گفته‌ی همسر وی، ماموران یک حکم کلی برای بازداشت فله‌ای به وی نشان داده و پس از تفتیش خانه و برداشتن مقداری از لوازم شخصی‌اش، او را به نقطه‌ی نامعلومی بردند.
ماه‌فرید منصوریان معمار، ۵۵ سال دارد و پیش از این نیز در دهه‌ی ۶۰ به مدت شش سال در زندان بوده‌است.

زهرا بهرامی، یکی از زنان دستگیرشده روز عاشورا

هرا بهرامی ۴۵ ساله از دستگیر شدگان روز عاشورا از زمان دستگیری تا به حال در بند ۲۰۹ زندان اوین بسر می برد.
خانواده بهرامی در چند ماه اول بازداشت از وضعیت و شرایط عزیزشان بی خبر بودند و تاکنون از داشتن ملاقات حضوری محروم هستند.آنها در طی این مدت تحت فشارهای روحی و تهدیدات بازجویان قرار دارند که از انتشار وضعیت وشرایط خانم بهرامی خوداری کنند و گرنه آنها هم دچار مشکل خواهند شد.

زهرا بهرامی مقیم کشورهلند می باشد و دارای ملیت ایرانی- هلندی هستند او برای دیدن فرزندش به ایران سفر کرده بود.

عذرا قاضی میرسعید از 30 خرداد 1388 در زندان بسر می برد

عذرا قاضی میرسعید در حوادث ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی به اتهام محاربه و به ۳ سال حبس قطعی محکوم شد. وی هم اکنون در زندان اوین بسر می برد.

بازداشت نیلوفر لاری‌پور شاعر، ترانه‌سرا و خبرنگار نشریه چلچراغ

نیلوفر لاری‌پور شاعر، ترانه‌سرا و خبرنگار نشریه چلچراغ روز 13 بهمن ماه بازداشت شد.

لاری مسئول صفحه ترانه‌های مجله هستند که بیشتر در مورد ترانه‌های مذهبی و ریشه آن در ایران باستان مطلب می‌نوشته است و بنا به گفته دوستانش هیچ گونه فعالیت سیاسی و حزبی نداشته و حتی مطالب وبلاگی او نیز در خصوص مسایل مذهبی و دین بوده است و تنها فعالیت سیاسی لاری پور مربوط به دوران انتخابات و تبلیغات بوده که برای آقای موسوی تبلیغ می‌کرد.

تبدیل حکم اعدام مطهره بهرامی به حبس

مطهره بهرامی یکی از بازداشت شدگان روز عاشورا است که ابتدا به اعدام محکوم شد و سپس حکم وی به حبس تغییر یافت.
مطهره بهرامی که روز عاشورا به اتفاق همسر ، پسر، دوستِ پسرش و همچنین دوستِ همسرش بازداشت شده بود، با اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق به اعدام محکوم شده بود.
پرونده او در مرحله تجدید نظر از اعدام به حبس تغییر یافت اما محسن دانشور و مهدی دانشور ، همسر و پسر مطهره بهرامی هستند که به همراه او بازداشت شده و به اعدام محکوم شده اند.

تبدیل حکم اعدام ریحانه حاج ابراهیم به حبس

ریحانه حاج ابراهیم، به اتفاق مطهره بهرامی در روز عاشورا بازداشت شد. او نیز در حکم اولیه به اعدام محکوم شد اما پس از آن حکم وی در دادگاه تجدید نظر به حبس تغییر یافت.

دربندیان پیش از انتخابات سال 1388

عالیه اقدام دوست از دی ماه 1387 در زندان بسر می برد

عالیه اقدام دوست به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی علیه قوانین تبعیض آمیز در 22 خرداد 1385 در میدان هفت تیر تهران، به 3 سال حبس تعزیری محکوم شد و از دی 1387 برای اجرای حکم در زندان به سر می برد.
عالیه اقدام دوست در اسفند 1388 به اتهام خواندن تاریخچه هشتم مارس در بند نسوان اوین، یک هفته در سلول انفرادی بازداشت شد و پرونده داخل زندان برای وی تشکیل شده است.

روناک صفارزاده از سال 1386 در زندان بسر می برد

روناک صفارزاده در سال ۱۳۸۶ بازداشت شد. صفارزاده به شش سال و ۷ ماه زندان محکوم شده است. وی هم اکنون در زندان مرکزی سنندج به سر می‌برد.

شبنم مددزاده زندانی که از ابتدای اسفندماه 1387 در زندان بسر می برد

شبنم مددزاده، متولد ۱۳۶۷، نایب دبیر شورای تهران دفتر تحکیم وحدت در روز یکم اسفند ماه ۱۳۸۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی پس از گذراندن بیش از ۷۰ روز در سلول انفرادی به بند عمومی ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. علی‌رغم صدور قرار وثیقه دستگاه امنیتی بارها با آزادی وی مخالفت کرده است. در بهمن ماه سال جاری، شبنم و برادرش فرزاد مددزاده، هریک به پنج سال حبس تعزیری و تبعید به زندان رجایی‌شهر محکوم شدند.

زینب بایزیدی از سال 87 در زندان بسر می برد

زینب بایزیدی در شهر مهاباد، روز چهارشنبه 19 تیرماه 1387 توسط نیروهای اطلاعاتی مهاباد بازداشت شد. و سپس به 4 سال حبس تعزیری محکوم شد وی پیش از این به اتهام نشر اکاذیب، تبلیغ علیه نظام اسلامی و عبور غیر قانونی از مرز به 6 ماه حبس تعلیقی به مدت چهار سال و تبعید به زندان مراغه محکوم شده بود.

صهبا رضوانی در آذر ماه سال ۱۳۸۷ بازداشت و به اطلاعات سمنان منتقل شد. رضوانی به ۳ سال زندان محکوم شده است. وی هم اکنون در زندان سمنان اصفهان محبوس است.

صهبا رضوانی از سال 1387 در زندان بسر می برد

رهانا: صهبا رضوانی، شهروند بهایی زندانی که بیش از یک سال است در بازداشت موقت به سر می برد، با محدودیت استفاده از دارو روبرو شده و در آخرین انتقالش به بهداری مورد بد رفتاری و بی احترامی از سوی مسئولین بهداری زندان اوین واقع شده است.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، این زندانی بهایی که در سال گذشته از زندان سمنان به زندان اوین منتقل شده است هفته گذشته با وخیم شدن وضعیت جسمی و انتقالش به بهداری پس از برخورد نامناسب مسئول بهداری اوین، از مداوای وی به بهانه کمبود دارو خودداری شد. این در حالی ست که پس از انتقال مجدد وی به بهداری، پزشک دیگری که در بهداری حضور داشته بر وجود دارو به مقدار کافی گواهی داده است.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours