جرس (فرزانه بذرپور): بنابر رای شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی عباس پیربابایی ، دکتر سارا توسلی به اتهام حضور کوتاه مدت در حوادث عاشورا و حضور در منزل شهید موسوی و تسلیت به خانواده این شهید به شش سال زندان و 74 ضربه شلاق محکوم شد. ساراتوسلی در پی حوادث انتخابات در تاریخ 13 دیماه بازداشت شد و مدت 50 روز در بند 209 زندانی بود.
دکتر سارا توسلی استاد دانشگاه و عضو هیات علمی و فرزند مهندس محمد توسلی رئیس دفتر سیاسی و عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است.
فریده غیرت وکیل سارا توسلی در گفتگو با جرس درباره حکم و موارد اتهامی موکل خود چنین می گوید:
این باعث تعجب خود من هم بوده است. البته حکم هنوز قطعی نیست که ما بخواهیم جزئیات حکم را بیان کنیم ولی فعلا حکم که در مرحله بدوی صادر شده است بسیار حکم سنگینی است و اصلا تناسبی بین اتهامی که به ایشان وارد شده با حکمی که صادر شده وجود ندارد . و این باعث تعجب من هم که وکیل ایشان هستم شده است. چون من پرونده های دیگری هم داشته ام و در مقایسه با دیگران حکم بسیار سنگینی است. ایشان هیچ فعالیت سیاسی نداشته و ندارد . اگر ایشان عضو نهضت آزادی بود یا عضو حزبی بود در خوب و بد این حکم می شد وارد بحث شد. ایشان خانمی است که یک شخصیت علمی دارد و ایشان مطلقا فعالیت حزبی یا سیاسی نداشته اند. ایشان شخصیت علمی است و تمام وقتش صرف مسائل علمی و خانوادگی است. ایشان دو فرزند دارد و استاد دانشگاه و دکتر دندانپزشک است . ایشان پدر و همسرشان شخصیت سیاسی است ولی خودشان مطلقا فعالیت سیاسی نداشته اند.
فریده غیرت که وکالت مهندس طاهری را نیز عهده دار است در مقایسه احکام این زوج می گوید : همسر ایشان مهندس طاهری از اعضای نهضت آزادی است و به 3 سال حبس محکوم شده اندو این حکم به مراتب کمتر از حکمی است که به خانم توسلی داده اند. و این حکم در مرحله تجدیدنظر است. این باعث تعجب و حیرت من است که همسر خانم توسلی که فعال و عضو یک حزب سیاسی است حکمی سبک تر از خانم توسلی بگیرد. .
خانم غیرت در ادامه با توصیف شخصیت و رمینه فعالیت موکلش تاکید می کند : سارا توسلی مطلقا فعالیت سیاسی نداشت این را با اطلاع کامل می گویم. ایشان یک خانم معتقد، مومن و متعهدی است که فعالیت دانشگاهی و طبابت و مسائل خانوادگی اش را داشته است . تنها دو اتهام برای ایشان در دادگاه مطرح شد. حضور در تجمع روز عاشورا و دیدار با مهندس موسوی و خانم رهنورد در پی شهادت خواهرزاده جناب مهندس، کل اتهامات خانم توسلی این دو مورد بوده است . البته ایشان روز عاشورا به همراه همسرش وارد میدان ولیعصر شده و در اندک زمانی هم برگشته است و حتی حضور موثر در آنجا نداشته و چنین حکم سنگینی حیرت آور است و من تقاضای تجدیدنظر خودمان را مطرح می کنم و امیدواریم مورد توجه قرار گیرد. .
خانم غیرت که تاکنون وکالت بسیاری از اعضای نهضت آزادی و فعالان سیاسی را برعهده داشته است درباره ارتباط میان پرونده توسلی و همسرش با فشار بر سخنگوی نهضت آزادی چنین توضیح می دهد : من به صورت مستقیم نمی توانم بگویم که فشار به خانواده مهندس توسلی که در پی دستگیری دو دختر ایشان، سارا و لیلا و تنها داماد وی، به منظور فشار بیشتر بر شخص مهندس توسلی است اما در عین حال نمی توانم آن را رد کنم. طبیعی است وقتی دو دختر یک خانواده تحت چنین محاکمه ای سنگینی قرار می گیرند فشار شدیدی به خانواده وارد می شود . این قابل رد نیست و این فشاری است که در این شرایط به مهندس توسلی وارد شده است..
فریده غیرت همچنین درباره وضعیت لیلا توسلی دختر دیگر خانواده می گوید: لیلا هنوز محاکمه نداشته و دادگاه ایشان قرار هست برگزار شود . ایشان محاکمه در شعبه ای دیگری خواهند داشت. دادگاه خانم سارا توسلی در شعبه 26 دادگاه انقلاب به ریاست جناب پیربابایی برگزار شد. دادگاه لیلا توسلی در شعبه دیگری در تیرماه برگزار می شود اما تاریخ قطعی آن مشخص نشده است. .
وکیل خانواده توسلی در پایان با اشاره به اینکه هنوز تقاضای تجدیدنظر برای حکم سارا توسلی نداشته است تاکید می کند که از تمام توان و اختیار و امکاناتی که در کسوت یک وکیل دارد با ادله قانونی و اجتماعی موثر تقاضای تجدیدنظر را تقدیم دادگاه خواهد کرد و امیدواراست این درخواست مورد توجه قرار گیرد..
لازم به ذکر است حکم خانم دکتر سارا توسلی قطعی نیست و تا وقتی قطعی نشده قابل اجرا نمی باشد.
مهدی حجتی یکی از وکلای بهاره هدایت: به پرونده بهاره هدایت، ایرادات محتوایی وارد است
کمیته گزارشگران حقوق بشر – محمد مقیسه، رییس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب در دادگاه بدوی رسیدگی به پرونده بهاره هدایت که روز ۲۹ اردیبهشت ماه برگزار شد، او را به هفتسال و نیم حبس تعزیری محکوم کرد. اتهامات بهاره هدایت در این جلسه دادگاه، اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق مصاحبه با رسانه های بیگانه، توهین به رهبر، توهین به رییس جمهور، اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی، ورود غیرقانونی و تخریب درب دانشگاه امیرکبیر هنگام حضور مهدی کروبی در این دانشگاه عنوان شده بود.
مهدی حجتی یکی از وکلای بهاره هدایت که اخیرا موفق به مطالعه پرونده موکل خود شده است، با اعلام این که ظرف مهلت قانونی ۲۰ روز، به رای صادر شده اعتراض خواهد کرد، در خصوص اتهامات بهاره هدایت گفت: «رای دادگاه بر خلاف قانون به وکلای خانم هدایت ابلاغ نشد و من روز شنبه گذشته به دادگاه انقلاب مراجعه کردم و موفق به مطالعه پرونده شدم. براساس حکم صادره، خانم هدایت به اتهام اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی به پنج سال حبس، در مورد اتهامات دیگر از جمله توهین به رهبر به دو سال حبس و همچنین به موجب اتهام توهین به رییس جمهور به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است.»
حجتی افزود: «در مورد سایر اتهامات، دادگاه با توجه به تعدد معنوی جرم، سایر جرایم مانند تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم و آسایش عمومی و نیز تخریب درب دانشگاه تهران و ورود غیرقانونی به این دانشگاه را ذیل اتهام اجتماع و تبانی بررسی کرده و حکم پنج سال حبس تعزیری بر همین اساس صادر شده است.»
این وکیل دادگستری با اشاره به این که بر اساس حق قانونی مبنی بر اعتراض به رای صادره در دادگاه بدوی، درخواست خود برای بررسی مجدد پرونده و حکم او ظرف مدت ۲۰ روز آینده به دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارائه خواهند کرد، ادامه داد: «در مجموع ایشان به هفت و نیم سال حبس محکوم شدهاند که اگر حکم ایشان در دادگاه تجدید نظر تایید شود با توجه به این که پیشتر نیز دو سال و نیم محکومیت تعلیقی داشتهاند، امکان دارد که در مجموع نه و نیم سال حبس تعزیری در مورد ایشان اعمال شود.»
وکیل بهاره هدایت همچنین در پاسخ به این سوال که آیا مستندات کافی در پرونده او جهت صدور چنین حکمی وجود داشته است، به ایرادات قانونی که وکلا در پرونده وارد می دانند اشاره کرد و افزود: «ما ایرادات اساسی به بحث اجتماع و تبانی داشتیم. بهویژه این که براساس اصل ۲۷ قانون اساسی اجتماعات آزاد است و متاسفانه دادگاه انقلاب در مورد تجمعات به مجوز وزارت کشور استناد کرده است، در حالی که ما معتقدیم که نظارت وزارت کشور نظارت استصوابی نیست و نظارت استطلاعی است. یعنی در صورتی که کسی بخواهد تجمعی برگزار کند، میتواند به وزارت کشور اعلام کند که قرار است در ساعت و مکان مشخصی تجمع برگزار کند و وزارت کشور نیز مکلف است که به مردم اعلام کند در این ساعت تجمع اعتراضآمیز برگزار خواهد شد و افرادی نیز جهت حمایت از جان تظاهر کنندگان در محل مستقر شوند.
اما این مساله برعکس جا افتاده است و دادگاه انقلاب تجمعهایی که از وزارت کشور مجوز نداشته باشد را قانونی نمی شناسند. ایرادات دیگری نیز در پرونده وارد است از جمله این که در خصوص اتهام توهین به رییس جمهور ما معتقد بودیم دادگاه انقلاب به لحاظ ذاتی صلاحیت رسیدگی به این اتهام را نداشته است، اما قاضی شعبه ۲۸ اظهار داشت که با توجه به ابلاغ ویژهای که از سوی رییس قوه قضاییه دارند، هم زمان دادرس دادگاه عمومی هم هستند و به این موضوع رسیدگی کردهاند.»
حجتی در مورد سنگین بودن حکم صادره برای موکل خود گفت: «مجازاتی که تعیین شده است مجازات قانونی است و بر فرض که به دلایلی نقد و انتقاد وارد کنیم بر اساس محتویات پرونده و اتهامات وارده شده، مجازات خارج از حد عرف قانونی نیست و تشدید مجازاتی صورت نگرفته است.»
وکیل بهاره هدایت همچنین از ارائه درخواست مرخصی برای موکل خود خبر داد و افزود: «ایشان در بند عمومی زنان در زندان اوین هستند و بنای ما بر این است که پیش از این که اعتراض خود را به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب ارائه دهیم و حداقل تا پیش از آن که حکم جنبه قطعیت پیدا کند ایشان برای مدتی بتوانند از مرخصی استفاده کنند.»
بهاره هدایت؛ فعال دانشجویی، مسئول روابط عمومی دفتر تحکیم وحدت، دانشجو و فعال حقوق زن، در روز ۹ دیماه توسط نیروی امنیتی دستگیر شد. ماموران، خانه بهاره را تفتیش و بسیاری از وسایل شخصی، از جمله کامپیوتر و کتابهای او را با خود بردند.
زهرا شمس آزاد شد
سایت خبری تحلیلی کلمه محمد صادق جوادی حصار و زهرا شمس آزاد شدند.
به گزارش تحول سبز، محمد صادق جوادی حصار عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و رئیس شاخه خراسان که از تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۳۸۸ در بازداشت بود، از زندان آزاد شد.
همچنین زهرا شمس که از دانشجویان حقوق دانشگاه فردوسی مشهد میباشد، پس از نزدیک به ۲۴ روز بازداشت غیر قانونی، امروز آزاد شد.
زهرا شمس خواهر فاطمه شمس همسر محمدرضا جلایی پور میباشد که به دلایل نامشخصی در بازداشت بود.
+ There are no comments
Add yours