دویچه وله (میترا شجاعی) : نرگس محمدی نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر نیمه شب پنجشنبه ۲۰ خرداد ماه در منزلش بازداشت شد. تقی رحمانی همسر خانم محمدی میگوید وی بیش از یک سال است که مرتب تحت بازجویی و فشار بوده است.
ساعت ۱۰:۳۰ شب پنجشنبه ۲۰ خرداد کسانی که خود را مامور نیروی انتظامی معرفی میکردند وارد منزل مسکونی نرگس محمدی و تقی رحمانی شدند و پس از دو ساعت تفتیش منزل، خانم محمدی را بازداشت کردند.
تقی رحمانی همسر نرگس محمدی به دویچهوله میگوید حکمی که ماموران همراه خود داشتند یک حکم کلی بدون نام از سوی دادستان تهران بوده مبنی بر اینکه پس از انتخابات به هرکسی که مشکوک هستید، میتوانید وارد منزلش شوید، وسایلش را تفتیش کنید و در صورت لزوم خودش را نیز دستگیر کنید.
آقای رحمانی میگوید در پاسخ اعتراض وی به ماموران که این حکم نام ندارد آنها گفتهاند که دادستان الان میداند که ما اینجاییم و در جریان همه کارهای ما هست و ما هیچ عمل غیرقانونی انجام نمیدهیم.
به گفتهی آقای رحمانی بیشتر وسایل و نوشتههایی که ماموران همراه خود بردهاند مربوط به وی بوده و هیچ ربطی به خانم محمدی نداشته است.
علت بازداشت نرگس محمدی
تقی رحمانی دستگیری همسرش را در رابطه با فشارهای وارده بر کانون مدافعان حقوق بشر میداند. او میگوید: «بعد از بستن کانون مدافعان حقوق بشر در دی ماه ۱۳۸۷ فشارهای زیادی بر اعضای این کانون وارد شد. میشود گفت این سال سبز، هم برای ما سال خوبی بود و هم سال پر استرسی بود و نرگس به عنوان معاون کانون، لااقل چند بار به اطلاعات احضار شد. حرفشان هم این بود که از کانون مدافعان استعفا دهد و بیرون بیاید و کانون هم نباید به فعالیت خود ادامه دهد و این فشارها اول منجر به اخراج نرگس از محل کارش شد و بعد هم منجر به دستگیریاش شد».
نرگس محمدی در آذرماه ۱۳۸۸ به دلیل فعالیتهای حقوق بشری از محل کار خود اخراج شد.
در سال ۲۰۰۸ به گفتهی آقای رحمانی نرگس محمدی اعتقاد داشته که فشارها نباید مانع فعالیتهای حقوق بشری او شود و وی معتقد بوده که این گونه فعالیتها باعث میشود بین حکومت و مردم رابطه منطقی برقرار شود و این را به بازجویانش نیز توضیح میداده است.
تقی رحمانی میگوید هشت روز پیش نیز خانم محمدی احضار و پس از یک روز بازجویی کامل با قید کفالت آزاد شد.
دور تازهای از فشار بر فعالان حقوق بشر
شیرین عبادی رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، دستگیری نرگس محمدی را آغاز دور تازهای از فشار بر فعالان حقوق بشر میداند. او در این زمینه به دویچهوله گفت: «خانم نرگس محمدی مبارز شجاع حقوق بشر هستند. فعالیتهای حقوق بشری و مدنی ایشان در ایران ناشناس نیست. ایشان همسر آقای تقی رحمانی هستند که آقای رحمانی در جمهوری اسلامی ۱۴ سال در زندان بودند و ببینید که این حکومت بر سر این خانواده چه آورده است».
شیرین عبادی دلیل مخالفتهای علنی جمهوری اسلامی با فعالیت کانون مدافعان حقوق بشر را در این میداند که این کانون، نقض حقوق بشر در ایران را علنی میکند. او میگوید: «پاسخ ما به اینها این است که اگر از این وضع ناراحت هستید لطفا به نقض حقوق بشر در ایران پایان دهید. لطفا به تعهدات بینالمللی خودتان در زمینه نقض حقوق بشر عمل کنید. لطفا زندانیان سیاسی را اعدام نکنید. لطفا کسی را سنگسار نکنید. اینها همه این کارها را انجام میدهند و وقتی به مجامع بینالمللی میروند میگویند ایران آزادترین کشور دنیاست. اگر چنین است لطفا به من پاسخ دهید افرادی مثل عیسی سحرخیز، عمادالدین باقی، نرگس محمدی و کیوان صمیمی برای چه در زندان هستند؟»
نرگس محمدی در سال ۲۰۰۹ جایزه بینالمللی الکساندر لانگر را از کشور ایتالیا دریافت کرد. ولی به او اجازه سفر به کشور ایتالیا برای دریافت این جایزه داه نشد.
در حال حاضر اعضای کانون مدافعان حقوق بشر همگی ممنوعالخروج هستند.
تحریریه: مصطفی ملکان
+ There are no comments
Add yours