از مهرماه سال ۱۳۸۱ طرحی به نام «بیمه زنان خانهدار» در شش شهر کشور به اجرا درآمد و شهر کاشمر نیز یکی از شهرهایی بود که تحت پوشش اجرای آزمایشی این طرح قرار گرفت. برطبق این طرح، کلیه زنان و دختران اعم از مجرد یا متأهل که تحت پوشش هیچ بیمه دولتیای نبوده و درآمد مستقلی نداشتند، میتوانستند با پرداخت ماهیانه ۵۰۰۰ تومان به مدت حداقل پنج سال و حداکثر ۲۰ سال از مزایای بیمه خدمات درمانی و حقوق بازنشستگی تا پایان عمر بهرهمند شوند. نصف حق بیمه مورد لزوم را نیز دولت میپرداخت. بر اساس این طرح، چنانچه پیش از پایان مدت پنج سال، همسر زن فوت کند یا زن طلاق بگیرد، از همان تاریخ تحت پوشش بیمه قرار گرفته و مستمری پنج ساله دریافت میکرد.
به گزارش ایسنا، با گذشت چندین سال از اجرای این طرح، از اوایل سال گذشته، اجرای طرح متوقف شده و پولی از زنان خانهدار بابت حق بیمه دریافت نمیشود و با توجه به اینکه مبالغ دریافتی از این افراد در حساب سپردهگذاری مشترک با سازمان بهزیستی واریز شده است، آنان قادر به استرداد پول خود هم نیستند.
محمد رضا خباز، نماینده کاشمر در مجلس شورای اسلامی در همان زمان با اشاره به اعتبار ۳۵ میلیونی تخصیص یافته به بهزیستی کاشمر برای اجرای این طرح گفته بود که از محل این اعتبار، دولت مبلغ ۵۰۰۰ تومان سهم حق بیمه زنانی که از نظر بنیه مالی ضعیف هستند را با گواهی از سازمان بهزیستی میپردازد.
یکی از زنان خانهدار مشمول این طرح میگوید: حدود شش سال است که سالانه ۶۰ هزار تومان به حسابی در بانک ملت واریز کردهام اما از سال گذشته بانک از دریافت پول امتناع میکند.
وی افزود: با مراجعه به اداره بهزیستی علت توقف طرح را جویا شدیم، اما آنها اظهار داشتند که دستور توقف طرح از سازمان بهزیستی کشور صادر شده و کاری از ما ساخته نیست. وی با ابراز نگرانی از عدم اجرای این طرح گفت: به عنوان زنان خانهداری که درآمد مستقل نداریم و با توجه به اینکه همسران ما نیز امنیت شغلی ندارند، همواره نگران آینده خود هستیم و چشم امید به اجرای چنین طرحهایی داریم.
خانم دیگری گفت: همسرم قطع نخاعی است و توانایی انجام کاری را ندارد و من در خانه از او مراقبت میکنم. وی افزود: چون همسرم بیمه نبوده و منبع درآمدی دیگری برای گذران زندگی نداریم، مجبور هستم برای کسب درآمد به کارهایی چون سبزی پاک کردن و . . . بپردازم. وی به طرح بیمه زنان خانهدار اشاره کرد و گفت: با تمام مشکلات مالی حق بیمه خود را به طور منظم پرداخت کردم به امید آنکه در آینده بتوانم از مزایای آن بهرهمند شوم اما از سال گذشته اجرای طرح متوقف شده و پاسخ روشنی هم به ما داده نمی شود. وی خواهان از سرگیری اجرای طرح برای رفع مشکلات خود و سایر زنان خانهدار است.
فرد دیگری که همسرش تحت پوشش این طرح است با اشاره به توقف اجرای طرح گفت: از طرف همسرم و به نمایندگی از زنان خانهدار مشمول این طرح در کاشمر، پیگیریها و نامهنگاری های زیادی انجام دادم که از هیچ یک نتیجهای حاصل نشده است. وی افزود: نامهای با امضای چندین خانم خانهدار مشمول این طرح به خباز نماینده مردم شهرستان در مجلس دادیم که ایشان قولهایی جهت اقدام دادند و نامهای به معاون حقوقی امور مجلس سازمان بهزیستی نوشتند اما پاسخی داده نشد، همچنین نامهای به ریاست جمهوری نوشتیم اما باز هم نتیجه نگرفتیم.
محمدرضا خبازگفت: در ابتدای تصویب این طرح، شش شهر به صورت آزمایشی تحت پوشش قرار گرفتند و هر ساله شهرهای دیگری نیز اضافه شدند تا اینکه تعداد شهرستانهای تحت پوشش به ۸۳ شهرستان رسید. وی با اشاره به اینکه حدود ۳۰ هزار نفر از زنان خانهدار تاکنون تحت پوشش این طرح قرار گرفتهاند، گفت: متأسفانه از دو سال پیش با لغو اجرای این طرح، خانوادهها سرگردان شدهاند.
خباز به اقدامات خود در زمینه این طرح اشاره کرد و گفت: در دور اول سفر هیات دولت به استان خراسان رضوی، وزیر اقتصاد دستور دادند این ۳۰ هزار زن خانهدار را هم در قالب بیمه مهر امام رضا(ع) بگنجانند.
وی افزود: در سفر دور دوم هیات دولت به استان نیز در جلسه هیات وزیران در مشهد بار دیگر این مساله را مطرح کردم که برای بار دوم رییس جمهور به وزیر اقتصاد دستور دادند که تکلیف این ۳۰ هزار زن که به دولت اعتماد کردهاند را روشن کرده و در قالب طرح بیمه مهر امام رضا بگنجانند اما متأسفانه تا کنون هیچ اقدامی از سوی دولت در این زمینه انجام نگرفته است.
رییس اداره بهزیستی کاشمر نیز در این زمینه با بیان اینکه تعداد افراد تحت پوشش طرح بیمه زنان خانهدار در کاشمر ۷۱۵ نفر است، گفت: اجرای این طرح از نیمه دوم سال ۸۱ شروع شد که از سال گذشته نیز به حالت مسکوت درآمده و مبلغی از افراد به عنوان حق بیمه دریافت نشده است.
محمودی افزود: حدود یک ماه پیش بخشنامهای از سازمان بهزیستی مبنی بر منتفی شدن طرح به ما ابلاغ شد و عنوان شد که در آییننامههای بعدی نحوه بازپرداخت مبالغ دریافتی به افراد، ابلاغ خواهد شد.
+ There are no comments
Add yours