مهسا محبعلی کارگاه داستان‌نویسی راه انداخت / بررسی کتاب «جنسیت در زندگی روزمره» در سرای اهل قلم خانه کتاب

28 تیر 1389

مهسا محبعلی کارگاه داستان‌نویسی راه انداخت

کارگاه داستان‌نویسی مهسا محبعلی نویسنده و منتقد ادبی در فرهنگسرای ارسباران از هفته جاری شروع به کار می‌کند.
به گزارش خبرنگار مهر، در این کارگاه که هر سه‌شنبه از 16 تا 20 دایر است، عناصر داستان آموزش داده می‌شود و داستان‌های هنرجویان قصه‌نویسی مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد.

در کلاس عناصر داستان که در قسمت اول این کارگاه (ساعت 16 تا 18) برپا می‌شود، مقوله‌هایی مانند زاویه دید، راوی، زبان، پیرنگ، پایان‌بندی، گره‌افکنی، شخصیت‌پردازی، توصیف و ساختار داستان آموزش داده می‌شود و در کنار آن یک نمونه داستان هم از جنبه‌های فوق مورد بررسی قرار می‌گیرد.

همچنین در بخش دوم این کارگاه، هر کدام از هنرجویان که کلاس عناصر داستان را گذرانده باشند، یکی از داستان‌هایشان را ارائه می‌کنند.

دوره آموزشی در این کارگاه داستان‌نویسی 10 جلسه است و از سه‌شنبه هفته جاری (29 تیر) آغاز می‌شود.

مهسا محبعلی صاحب مجموعه داستان‌هایی مانند “صدا”، “عاشقیت در پاورقی” و رمان‌های” نفرین خاکستری” و “نگران نباش ” است و تاکنون جوایز بهترین مجموعه داستان گلشیری و مهرگان ادب را از آن خود کرده است. وی داور جوایزی مانند جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعات، جایزه ادبی یلدا و جشنواره داستان‌های ایرانی هم بوده است.

بررسی کتاب «جنسیت در زندگی روزمره» در سرای اهل قلم خانه کتاب

خبرآن لاین: کتاب «جنسیت در زندگی روزمره» چهارشنبه، 30 تیرماه در سرای اهل قلم خانه کتاب نقد و بررسی می‌شود.

در نشست نقد و بررسی این کتاب، مهدی لبیبی، مترجم و شهلا اعزازی، به عنوان منتقد حضور خواهند داشت. این نشست روز چهارشنبه، سی‌ام تیر ماه، از ساعت 17 تا 19 در سرای اهل قلم به نشانی خیابان انقلاب، خیابان فلسطین جنوبی، کوچه خواجه‌نصیر، شماره دو برگزار می‌شود.

«ماری هولمز» نویسنده این کتاب، جامعه‌شناسی استرالیایی است که می‌کوشد در کتابش پاسخ‌هایی به چرایی تمایز جامعه‌شناختی زن و مرد در جوامع و همچنین تحول مفهوم جنسیت در طول زمان ارایه کند. وی این کتاب را در راستای گسترش نگرش انسان‌ها به موضوع جنسیت تالیف کرده است.

این کتاب، جنسیت را در کنار روزمرگی مطرح و نظریه‌های فمینیستی در طول سه دهه اخیر را بررسی می‌کند. امتیاز اساسی این پژوهش، تحلیل و توصیف جنسیت در قالب روزمرگی و به دور از مثال‌های انتزاعی و مباحث نظری کل‌گرایانه است. هولمز با استفاده از مطالعه‌ تطبیقی، نقش مهم فرهنگ را در شکل‌گیری روابط اجتماعی و به‌ویژه تفاوت‌های رفتاری انسان‌ها ریشه‌یابی می‌کند. می‌توان گفت انتقادات هولمز در این کتاب، خوش‌بینانه است. به باور وی، نظام پدرسالاری خصوصی اکنون به شکلی عمومی در آمده و زنان در عرصه‌های اجتماعی حضور فعالی پیدا کرده‌اند.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours