لیگ فوتبال بانوان، ضعیفتر از شور وشوق زنان ایران

26 مهر 1389

رادیو فردا : در حالی که فوتبال بی محتوای مردان ایران با حاشیه های حاکم بر متن، بازتابی گسترده در رسانه های پرتعداد تهران و شهرستان ها دارد، شور و شوق روز افزون این ورزش در نزد بانوان، همخوانی با روند آن ندارد. این واقعیتی است که از زبان خانم فریده شجاعی، نایب رییس فدراسیون فوتبال در امور بانوان با این جمله عنوان شده است: آسیایی شدیم اما بانوان هنوز باشگاه ندارند.

در پایان رقابت های جام ملت های آسیا ویژه بانوان، برای نخستین بار استرالیا در حضور قدرت های جهانی فوتبال بانوان – چین، کره شمالی، ژاپن و کره جنوبی – قهرمان شد. ایران با این که از مرحله نخست مقدماتی صعود کرد، در دور دوم تسلیم تجربه، کار مداوم و برنامه تیم های دیگر قاره شد و به مرحله اصلی راه نیافت. این رقابت ها در پایان ماه مه گذشته به پایان رسید.

بانوان ایران که از یک لیگ برتر نامنظم و ده تیمی بهره می برند در مرحله اول توانستند در مسابقه های رفت و برگشت هند را شکست دهند، اما در مرحله دوم ناکام ماندند.

استخوانبندی تیم ملی ایران بر پایه تیم ملوان بندر انزلی است که تا کنون قدرت برتر فوتبال بانوان بوده است و امسال رقیبی سرسخت به نام شن سای اراک دارد. لیگ فوتبال بانوان ایران با قدمتی یک رقمی و در دهه هشتاد بنیان نهاده شد و متشکل از ده تیم شن سای اراک، ملوان انزلی، ذوب آهن اردبیل، اوج نصر فارس، سرخپوشان گرگان، دلوار کشتی جنوب، تربیت بدنی فسا، پالایش گاز ایلام، شهدای آب منطقه غرب و اسپاد فارس است.

ملوان و شن سای اراک، دو تیم رقیب قهرمانی لیگ فوتبال بانوان ایران، در هفته چهارم رو در روی هم قرار گرفتند که حاصل این مسابقه در زمین شیلات بندر انزلی گلی دربر نداشت. هر دو تیم ده امتیازی شدند و صدر جدول را برای خود حفظ کردند، اما شن سای اراک با تفاضل گل بهتر، بالاتر از ملوان قرار دارد. در تیم ملوان خانم ایراندوست، سرمربی تیم، به دلیل سفر به اردن به همراه تیم جوانان غایب بود و دستیارش، پگاه نوری هم مربیگری کرد و هم بازی. اسامی آنان نشان می دهد که جملگی از خانواده دیروز و امروز فوتبال مردان ملوان هستند.

در تیم شن سای اراک، اوفوما پیس ایزاکپا از کشور نیجریه نقش «مربی – بازیکن» را در این فصل دارد.
در هفته پنجم لیگ شن سا میزبان اسپاد فارس است و ملوان برای بازی با تربیت بدنی فسا به فارس می رود. به گزارش ایرنا برنامه هفته پنجم برای روز سی ام آبان است!

در لیگ بانوان ایران تیم دلوار کشتی جنوب از چغارک بوشهر با شکست های پیاپی قعرنشینی زودهنگام است. نبود تیم هایی از تهران، اصفهان، تبریز و مشهد قابل توجه است.

موفقیت هایی که بانوان فوتبال ایران به آن دست یافته و مسئول فوتبال بانوان به آن تاکید کرده اند را می توان چنین خلاصه کرد:

تیم دختران زیر ۱۵ سال ایران تنها نماینده آسیا در المپیک ۲۰۱۰ نوجوان در سنگاپور بود که در میان شش تیم با پیروزی بر گینه فائو و شکست از ترکیه و گینه نو به عنوانی دست نیافت، ولی در مقایسه با شرایط حریفان و سابقه فوتبال بانوان در ایران، بازیهای خوبی ارائه کرد.

تیم دختران زیر ۱۹ سال ایران در رقابت های گروه دوم قهرمانی آسیا در امان (اردن) بر تیمهای اردن (با نتیجه سه بر دو در وقت اضافی)، هند (چهار بر دو) و بنگلادش (شش بر صفر) پیروز و به عنوان تنها تیم صعود کننده از این گروه روانه پنجمین دوره رقابتهای جوانان زیر ۱۹ سال در ووهان چین شد. سه تیم برتر این رقابتها به پیکارهای قهرمانی جام جهانی زیر ۲۰ سال بانوان راه خواهند یافت.

خانم شجاعی روز یکشنبه در پایان مجمع عمومی فوتبال با انتقاد از مدیران باشگاه ها اظهار کرد که همه موفقیت های اخیر فوتبال در صحنه بین المللی از آن بانوان و دختران بوده است اما آنان در این بخش فوتبال هیچ حرکتی نداشته اند. او در این مورد ملوان را یک استثنا نامید. در مورد فوتسال بانوان نیز باشگاههای پاس همدان و صنعت نفت آبادان را از جمع سایر باشگاهها مستثنی دانست.

فریده شجاعی که همسر منصور پورحیدری، سرپرست تیم استقلال است با صراحت گفت:« برای من جای تعجب است که باشگاه استقلال در رشته بسکتبال بانوان تیمداری می کند اما با وجود دستور رییس سازمان تربیت بدنی مبنی بر تیمداری در فوتبال بانوان، برای فوتبال بانوان کاری انجام نمی دهد.»

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours