نامه مادر نازنین خسروانی / وضعیت بلاتکلیف زینب جلالیان / نیروهای امنیتی در منزل فاطمه عرب سرخی / بلاتکلیفی نوید محبی در زندان آمل / صدور حکم شش سال حبس تعزیری برای نسیم سلطان بیگی

9 آذر 1389

نامه مادر نازنین خسروانی به زندانبان دخترش:یادآور لحظه هایی خوب در ظلمت سرای بند ۲۰۹ اوین باش

کانون زنان ایران: یک ماه از بازداشت نازنین خسروانی، روزنامه نگار می گذرد . در این یک ماه به جز یک بارتماس تلفنی ، خانواده هیچ خبری از او ندارند و موفق به ملاقات با وی نیز نشده اند . اعظم افشاریان که روزها و شبهایش به یاد دخترش می گذرد، در نوشته ای کوتاه خطاب به زندانبانان دخترش خواسته که در نبود او با دخترش مهربان باشند تا او تنهایی سلول انفرادی را راحت تر تحمل کند :

متن کامل نامه اعظم افشاریان که در اختیار کلمه قرار گرفته، به شرح زیر است:

سلام

نمی دانم کیستی و نمی خواهم با نام شغلت تو را بنامم، فقط شنیده ام که مامانی صدایت می کنند-کلمه ای که پر از مهر مادری است- نمی دانم چند سال داری و چند بار در روغن نزده سلول را باز کرده ای و کسانی را در آن جای داده ای و یا آن را باز کرده ای و نوید آزادی داده ای؟ این را می دانم که ماموری و معذور و وظیفه ای بر عهده داری که کوتاهی در انجام آن برایت مشکل ساز می شود ولی این را هم می دانم که معذوریت ماموریت را هم می توان با مهربانی همراه کرد. می توان با لبخندی یا گرمی نگاهی رنج تنهایی و سکوت را به جرقه امید تبدیل و یا برعکس بارقه کمرنگ امیدی را در وجود اسیری بخشکانی.

خوب می دانم که می دانی جوانان زندانی در این بند بدون شک آینده سازان این مرز و بوم خواهند بود. جوانانی که تاریخ گواه آنست که اگر بیگانه ای به یک وجب از خاک کشورشان چشم طمع بدوزد، سلاح بر دوش و با تمام قوا از میهن پاسداری می کنند. آزادی خرمشهر عزیز نقطه عطفی در تاریخ عشق این جوانان به حفظ حمیت و آزادی ایران و ایرانی است. مگر چند سال از جنگ نابرابر تحمیلی و آن رشادتها گذشته که به فراموشی سپرده شود؟

در این بند روزنامه نگارانی اسیر هستند که هدفشان سردادن ندای آزادگی و مساوات و انسان دوستی است. جای اینان در تحریریه است و قلمشان شمشیری علیه دشمن؛ جای آنها در بند نیست.

نمی دانم شب که به خانه می روی تا خستگی کار روزانه از تن به در بری چه کسانی چشم به راهت هستند، مادرت؟ برادرت؟ خواهرت و یا فرزندانت؟ و نمی دانم با بازگو کردن کدام خاطره از روزی که گذرانده ای محبت را برایشان معنا می کنی و شب که به بستر می روی کدام خاطره را در ذهن مرور می کنی و با آن کلنجار می روی؟ آیا زخمی بوده ای بر زخم های زندانیانت و یا مرحمی بوده ای بر التهاب تنهاییشان؟ آیا می توانسته ای امیدی را در دلی زنده کنی و دریغ کردی؟ ولی تو ای که به این نام می خوانندت نمی توانی اینقدر نامهربان باشی.

تو نیز نمی دانی که من کیستم. مادری هستم که نازنین دختر روزنامه نگارم قریب یک ماهی است که در بند ۲۰۹ میزبانش هستی و من پریشان این سوی دیوارهای این زندان با هزاران سوال بی جواب بی قرار مانده ام و حتی اجازه دیداری کوتاه با فرزندم از من دریغ می شود. می دانم که تو نمی توانی گشایشی در کلاف سردرپیچ گرفتاریم داشته باشی ولی این را می دانم که می توانی مهر مادرانه ای که ما را از ابرازش محروم ساخته اند هدیه جوانانی کنی که تو زندانبانشان هستی.

زندان تلخ است و خاطرات آن گزنده ولی گاهی شیرینی یک لبخند، یک نگاه گرم و یا یک کلام امید بخش برای همه عمر در خاطر می ماند و خوشا به حال آن کس که مظهر این خاطرات خوب باشد.

به یاد می آورم که چند ساعت پس از زلزله مرگبار بم، نازنین برای گزارش عمق فاجعه آنجا حضور داشت و درمیان آنهمه خاطره از ویرانی، یادآوری لبخند کودکی که ناامیدانه مادرش را زنده پیدا کرده بود، لحظاتی تلخی صحنه های در خاطر مانده را کم می کرد. امید آن دارم که تو نیز یادآور لحظه هایی خوب در ظلمت سرای بند ۲۰۹ زندان اوین باشی.

اعظم افشاریان(مادر نازنین خسروانی)

وضعیت بلاتکلیف زینب جلالیان در زندان

خبرگزاری هرانا : بنا بر اخبار دریافتی وضعیت زینب جلالیان زندانی کرد محکوم به اعدام در وضعیت عدم تعیین تکلیف میباشد.

به گفته قاضی این زندانی حکم زینب جلالیان شکسته شده اما این موضوع به صورت رسمی نه به وکیل و نه به خانواده این زندانی ابلاغ نشده است. لازم به ذکر است که شرایط روحی این زندانی محکوم به اعدام در حالت عدم تعیین تکلیف و تشویش روحی مستمر است.

به گزارش کانون حمایت ازخانواده های جان باختگان و بازداشتی ها، گفته میشود که زینب جلالیان از بیماری چشم و دید رنج میبرد،اما برای رسیدگی به این وضعیت اقدامی از طرف مسئولین زندان انجام نمیشود.

چشم وی نیاز به عمل جراحی دارد،اما مسئولین زندان به او گفته اند: “که تو که اعدامی هستی،نیازی به جراحی و پیگیری بیماری چشم ات را نداری”.

زینب جلالیان هم اکنون در زندان دیزل آباد کرمانشاه محبوس میباشد.

نیروهای امنیتی در منزل فاطمه عرب سرخی

تحول سبز: در آستانه ۱۶ آذر و همچنین عاشورا، نیروهای اطلاعاتی و امنیتی دور جدیدی از بازداشت و برخورد با جوانان اصلاح طلب را آغاز کرده اند

به گزارش خبرنگار تحول، پس از حمله چند روز گذشته نیروهای اطلاعاتی به منزل دکتر کیانوش راد عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی و چند اصلاح طلب دیگر، ماموران امنیتی صبح امروز با حمله به خانه فاطمه عرب سرخی، کامپیوتر، پاسپورت، عکس، دست نوشته ها و وسایل شخصی او را با خود بردند. ماموران همچنین احضاریه را برای حضور در دادسرا به وی ارائه داده اند.‬

لازم به ذکر است که در چند روز گذشته نیروهای امنیتی به حمله به منازل برخی از جوانان اصلاح طلب، وسایل شخصی آنها را با خود برده و به آنها احضاریه داده اند. در یکی از این حملات که به منزل دختر دکتر کیانوش راد عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت صورت گرفت ، دختر و داماد ایشان بازداشت شدند.

بلاتکلیفی نوید محبی در زندان آمل

خبرگزاری هرانا – در حالی که رسیدگی به پرونده‌ی نوید محبی، وبلاگ‌نویس جوان و از فعالان کمپین یک میلیون امضا، روز ۲۳ آبان ماه در دادگاه انقلاب شهر آمل انجام شده است، وی به بند جوانان زندان آمل که فاقد طبقه‌بندی و تفکیک جرائم است منتقل شده و در سلولی به همراه یک متهم به قتل نگهداری می‌شود.

به گزارش جرس، این بند از نظر تراکم زندانیان بسیار شلوغ و طبقه‌بندی تفکیک جرائم نیز در آن رعایت نمی‌شود. در حال حاضر در این بند که ظرفیت پذیرش ۵۰۰ نفر را دارد، ۷۰۰ زندانی نگهداری می‌شوند و وضعیت بهداشتی و کیفیت غذای این زندان نیز بسیار نامناسب است. در حالی که دادگاه نوید محبی بدون حضور وکیل مدافع و تنها با حضور پدر او برگزار شده بود اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی، توهین به بنیانگذار و رهبر فعلی جمهوری اسلامی، تبلیغ علیه نظام از طریق ارتباط با رسانه‌های بیگانه» و «عضویت در کمپین یک میلیون امضاء و حمایت از اعضای آن» به وی تفهیم شد و دادگاه در خصوص اتهام «توهین به بنیانگذار و رهبر فعلی جمهوری اسلامی» به دفتر خاطرات ۱۲ تا ۱۶ سالگی این وبلاگ‌نویس استناد کرده است.
محبی، از ۲۷ شهریورماه در بازداشت به سر می‌برد. وی در منزل پدری‌اش در شهرستان آمل، طی یورش هشت نیروی امنیتی بازداشت شد. گفته می‌شود بازداشت وی همراه با «ضرب و شتم شدید» بوده و نیروهای امنیتی با «نشان‌دادن سلاح گرم، خانواده محبی را تهدید کرده‌اند».

چندی پیش، سازمان گزارشگران بدون مرز از نوید محبی، با عنوان «جوان‌ترین وبلاگ‌نویس زندانی جهان» نام برد. همچنین، جمعی از وبلاگ‌نویسان، فعالان مدنی و زنان با انتشار بیانیه‌ای نسبت به ادامه‌ی بازداشت و بلاتکلیفی نوید محبی اعتراض کرده بودند.

صدور حکم شش سال حبس تعزیری برای نسیم سلطان بیگی

کمیته گزارشگران حقوق بشر – امروز، نهم آذر ماه، قاضی صلواتی قاضی شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، حکم شش سال حبس تعزیری نسیم سلطان بیگی را به وکیل وی ابلاغ کرد.

این فعال دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی، پیش از این در تاریخ ۳۱ مرداد‌ماه، به همراه وکیل خود در شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب حاضر شده و در برابر اتهامات تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای بر هم زدن امنیت کشور از خود دفاع نموده بود.

این حکم شامل ۳ سال حبس تعزیری به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و یک سال به علت «تبلیغ علیه نظام» است و دو سال حکم تعلیقی نیز از سال ۸۵ و به آن اضافه شده است.

نسیم سلطان بیگی از جمله دانشجویان طیف چپ است که در آذر ماه ۱۳۸۶ در جریان دستگیری گسترده این دانشجویان بازداشت و مدت ۵۶ روز را در زندان اوین بند ۲۰۹ سپری کرده و با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومان آزاد شده بود. وی همچنین در تجمع فعالین جنبش زنان در ۲۲ خرداد ماه سال ۱۳۸۵ بازداشت و به دو سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours