خبرگزاری فارس: رییس گروه MBA دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه گرایش زنان کار آفرین به مشاغل خدماتی بیشتر از تولید است، گفت: در اغلب کشورهای توسعه یافته، گرایش زنان برای حضور در مشاغل خدماتی بالاست.
به گزارش خبرنگار زنان باشگاه خبری فارس «توانا» نخستین همایش تجربههای موفق و ناموفق زنان در کسب و کار، که امروز در اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران برگزار شد، علیرضا فیض بخش رییس گروه MBA دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: مشاغل خدماتی شامل مدیریت انجام هر نوع خدمت یا ارائه سرویس به مشتری است. خدمات مورد نظر در این مشاغل میتواند از حمل و نقل، توزیع و فروش کالا، خدمات مرتبط با خرده فروشی، عمده فروشی، تعلیم و تربیت، امور مالی و بانکداری باشد.
وی افزود: در مشاغل خدماتی تمرکز بیشتری برای خدمت به مشتری به جای ارائه کالاها وجود دارد و در اغلب کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه، زنان گرایش بالای برای حضور در مشاغل خدماتی دارند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه مشاغل خدماتی علاوه بر نیاز به سرمایه گذاری کمتر، دانش بنیان بوده و از آسیب پذیری کمتری در نوسانات اقتصادی برخوردارند، خاطر نشان کرد: هم اکنون زنان در صحنه مدیریتی 100 شرکت برتر دنیا حضور دارند و در آینده سراسر دنیا در دست مدیران زن خواهد بود؛ زنان وقتی کسب و کاری را ایجاد میکنند کمتر برای دریافت تسهیلات به بانکها مراجعه میکنند و بر خلاف مردان که اغلب به کارهای تولیدی تمایل دارند زنان به فعالیتهای خدماتی گرایش دارند و هم اکنون دنیا نیز در میسر گام بر داشتن در مشاغل خدماتی است.
فیض بخش ادامه داد: توجه به مقوله کارآفرینی در بسیاری از کشورهای دنیا بیشتر از ایران است و در اکثر کشورهای پیشرفته و صنعتی مراکز کارآفرینی مشاهده میشوند.
استاد دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: کشورهای پیشرفته حمایتهای مختلفی از جمله اعطای وام برای کارآفرینان خود دارند چرا که عصر حاضر زمان کارآفرینی است.
وی درخصوص دلایل توجه دولتها به مقوله کارآفرینی عنوان کرد: تولید ثروت، توسعه تکنولوژی و اشتغالزایی دلایل اصلی توجه دولتمردان مختلف به کا آفرینی است.
فیض بخش با اشاره به اینکه 50 درصد از تکنولوژیهای دنیا در شرکتهای کوچکی با کمتر از 50 نفر نیروی کار تولید میشود، خاطر نشان کرد: کارآفرینان افرادی هستند که به صورت ادارکی وارد کسب و کار میشوند و در مقایسه با افراد عادی نگاه دقیقتر نسبت به مسائل مختلف داشته و از فرصتهای خود نهایت استفاده را میکنند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: بینش، انگیزه، خلاقیت، دانش و مهارت ویژگیهای اصلی یک کار آفرین است و در آیندهای نزدیک کار آفرینان زن در ایران رشد چشمگیری پیدا میکنند که حضور 60 درصدی زنان در عرصههای دانشگاهی شاهدی بر این مطلب است.
وی با بیان اینکه محیط کسب و کار در حال پیچیده شدن است، گفت: در این حالت مدیران موفق کسانی هستند که روش زنانه مدیریت را در پیش میگیرند یعنی از خلاقیت، حمایت و ارتباط دوستانه با کارمندان خود برخوردار هستند.
به گزارش توانا در ادامه این همایش زنان کارآفرین به ارائه مقالات و تجربههای کارآفرینی خود پرداختند زنان کار آفرین، تنوع تولید، شناسایی بازارهای جدید، حضور نیروی انسانی زن، دقت در انتخاب مواد اولیه، کیفیت بالا، کارآمد سازی کارکنان با استفاده از سیستم نوین آموزشی و نیاز سنجی در بازار هدف را دلایل موفقیت خود در صحنه کسب و کار، بیان کردند.
زنان کارآفرین، واردات غلط و بی رویه کالاهای خارجی بدون کیفیت، عدم دسترسی به تبلیغات مناسب به دلیل هزینههای سنگین، عدم حمایت دولت از تولیدات بخش خصوصی، دشواری دریافت تسهیلات و حمایت نکردن مسئولان از زنان کارآفرین را مهمترین مشکلات خود عنوان کردند.
+ There are no comments
Add yours