مسئولیت دولت در قبال افزایش آمار طلاق

9 بهمن 1389

دادنا: در پی اعلام افزایش ۵/۷ درصدی آمار طلاق در ۹ماهه سال جاری نسبت به سال گذشته توسط سازمان ثبت احوال کشور، یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از این موضوع ابراز نگرانی کرده و سیاست گذاری و برنامه‎‌ریزی‌های دولت را در قبال رشد طلاق موثر دانست.

سیروس برنا در گفتگو با خبرنگار دادنا اظهار داشت: معضل طلاق در کشور ما متاثر از فاکتورهای متعددی است و باید اذعان داشت که طرح این مسئله در سه بعد فردی و خانوادگی و جامعه قابل تحلیل است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: مهمترین دلیل افزایش آمار طلاق در کشور ما مشکلات اقتصادی و معیشتی است بنابراین دولت موظف است مقولات اقتصادی مانند تورم و سطح اشتغال و بیکاری در جامعه را به نحو درستی مدیریت کند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: اگر معضلات و مشکلات طلاق در کشور ما حل نشود، در سال های آتی شاهد روند روبه رشد بیشتر پدیده طلاق در کشور خواهیم بود تا جایی که ممکن است میانگین آن در قیاس با میانگین جهانی در سطح بالاتری برخوردار باشد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: متاسفانه راهکارهایی که دولت برای کاهش آمار طلاق دنبال کرده موفقیت آمیز نبوده است لذا باید دنبال راهکارهای پیشگیری کننده باشیم چرا که مهمترین موضوع برای کاهش آمار طلاق، فرهنگ سازی و آموزشهای قبل از ازدواج به جوانان است تا با آگاهی اقدام به ازدواج کنند.

برنا در ادامه با اشاره به آمار سازمان ثبت احوال کشور اذعان داشت: آمار ارائه شده مبین این موضوع است که کانون گرم خانواده در جامعه ما دست خوش تغییر و تحولات پیش رونده ای شده که نشان دهنده بار مسئولیت مسئولانی است که در این زمینه سیاست گذاری و برنامه ریزی می کنند. همچنین اگر بخواهیم از زاویه ای دیگر به این مسئله نگاه کنیم باید بگوییم با افزایش طلاق شاهد پیامدها و بروز مشکلاتی مانند ناهنجاری اجتماعی و بزهکاری کودکان و افزایش روسپیگری و تکدی گری در جامعه خواهیم بود ضمن اینکه زنان سرپرست خانوار با مشقات فراوانی روبرو می شوند.

این نماینده مجلس در پایان با اشاره به راهکارهای جلوگیری از افزایش طلاق در کشور اعلام کرد: مهمترین راه پیشگیری از این اتفاق اقدامات حقوقی و قضایی از جمله محکم کردن سازوکارهای حقوقی در راستای استیفای کاملتر حقوق زوجین از یکدیگر در هنگام طلاق است لذا این موضوع باید از طریق قوئای مقننه و قضائیه بازنگری شود. همچنین از طریق راهکارهای فرهنگی و بالا بردن سطح رفاه اقتصادی خانواده ها از این مشکل جلوگیری شود.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours