اهدای مجسمه فرشته عدالت به نسرین ستوده

7 مهر 1387

کانون زنان ایرانی: برخی از فعالان کمپین یک میلیون امضاء برای تغییر قوانین نابرابر و جنبش زنان ایران در دیدار شان با نسرین ستوده، وکیل و فعال جنبش زنان مجسمه فرشته عدالت را به او اهدا کردند.

چندی پیش نخستین جایزه کمیته بین المللی حقوق بشر ایتالیا به نسرین ستوده تعلق گرفت و این بهانه ای شد تا برخی از فعالان جنبش زنان عصر شنبه به خانه نسرین ستوده بروند تا مجسمه فرشته عدالت را به زنی هدیه کنند که خود بانوی عدالت است.

نسرین ستوده که وکالت بسیاری از فعالان جنبش زنان را بر عهده گرفته است با خوشرویی از میهمانانش پذیرایی می کند و خوشحال است که این بار نه به خاطر زندانی شدن فعالی که به خاطر یک خبر شادی بخش دور هم جمع شده اند:” من باید این تبریک را به شما فعالان حوزه زنان بگویم.اکنون در کنار یکدیگر شاد و خوشحال جمع شده ایم و این انگیزه ای است برای ادامه فعالیت هایمان.”

او از فشارها و سختی های حرکت در جنبش زنان می گوید که خود نیز در متنش قرار داشته است. به مجسمه عدالت نگاهی می اندازد، زنی روی کره زمین نشسته، در یک دست شمشیر دارد و دست دیگرش هم ترازوی عدالت را گرفته است :” خاطره های غم انگیز در مسیر حرکت و تلاش جنبش زنان ایران آنقدر زیاد بوده که به خاطرش زندان رفته ایم، احضارهای مکرر و حتی ممنوع الخروج شده ایم . شاهد عینی آن همین جاست.” و به پروین اردلان ، برنده جایزه اولاف پالمه اشاره می کند که به قصد دریافت جایزه اش می خواست راهی سفر شود اما او را ممنوع الخروج کردند.

برنده جایزه کمیته بین المللی حقوق بشر ایتالیا فعالیت در حوزه زنان را مرور کوتاهی می کند: “سال های سختی را گذرانده ایم .در دهه 60 و سال های پس از انقلاب در سیاه ترین دوره ، تحت هژمونی گفتار تحقیر آمیز نسبت به زنان بودیم که حتی در حوزه خصوصی نیز نفوذ کرده بود .از دهه 70 به بعد به تدریج خود را پیدا کردیم و حالا خواسته های روشنی داریم که برای رسیدن به آن سختی های بسیاری را هم تحمل کرده و می کنیم.”

صدای شادی و خنده به گوش می رسد و نیما فرزند خردسال نسرین ستوده نیز با این همهمه همراه می شود و می خندد. پسری که در میان فعالان جنبش زنان یادآور تلاش های نسرین ستوده است که در شرایط سخت بارداری و حتی دوران شیردهی در جلسات و سمینارها حضور پیدا می کرد و یا از موکلانش در دادگاه ها دفاع می کرد .

نسرین ستوده از وکلای فعالان حقوق بشر و کرد چون محمد صدیق کبودوند هست و همچنین وکالت فعالان مدنی چون امید معماریان و فعالان جنبش زنان چون رویا طلوعی و فرناز سیفی، منصوره شجاعی و طلعت تقی نیا برعهده داشته است. او همچنین از وکلای کمپین یک میلیون امضاست و تاکنون وکالت پروین اردلان، نوشین احمدی خراسانی، خدیجه مقدم، علی اکبر خسرو شاهی، جلوه جواهری، مریم حسین خواه، ناهید کشاورز، راحله عسگری زاده، نسیم خسروی، محبوبه حسین زاده، امیر یعقوبعلی، دلارام علی، مارل فرخی، ناهید جعفری و سمیه فرید را نیز عهده دار بوده است.

به خاطر همین فعالیت ها بود که او به عنوان برنده نخستین جایزه کمیته بین المللی حقوق بشر ایتالیا شناخته شد که مراسم اهدای این جایزه به نسرین ستوده در دسامبر 2008 در ایتالیا برگزار می شود.

خدیجه مقدم از دیگر فعالان کمپین یک میلیون امضا به شیرین عبادی، زهره ارزنی ، عبدالفتاح سلطانی و دیگر وکلای فعالان حقوق زنان اشاره می کند که با چشم بستن از مسائل مادی و دنیوی از آنها حمایت می کنند.

اوهمچنین برگزاری کارگاههای اموزش حقوقی و ارتقای آگاهی های حقوقی افراد را نتیجه تلاش وکلا می داند .

شهلا فروزانفر یکی از مادران صلح نیز خوشحال است که در میان جوان پرشور حضور دارد:”جنبش زنان توانسته فضای مدنی جامعه را باز کند و این بسیار خوب است.”

محبوبه کرمی از دیگر فعالان کمپین یک میلیون امضا که به تازگی از زندان آزاد شده می گوید:” وقتی در زندان بودم از طرف مادرم نگرانی حس نمی کردم چون می دانستم دوستانم آنقدر به مادرم عشق می ورزند که جای خالی دخترش را حس نخواهد کرد و همین طور هم شد.”

این برنامه توسط برخی از فعالان کمپین یک میلیون امضا، مادران صلح، کانون زنان ایرانی و چند تن از ‏فعالان اجتماعی تدارک دیده شده بود.

روز آنلاین: دیروز در مراسمی در تهران، جمعی از فعالان جنبش زنان تندیس “فرشته عدالت” را به نسرین ستوده اهدا کردند. فعالان ‏جنبش زنان، تندیس فوق را به پاس تقدیر از فعالیت های نسرین ستوده، برنده جایزه کمیته بین المللی حقوق بشر ایتالیا، در ‏دفاع از فعالان جنبش زنان و نیز دفاع از کودکان قربانی، به وی هدیه دادند. ‏
‏ ‏
در مراسم دیروز، که از سوی جمعی از فعالان کمپین یک میلیون امضا، مادران صلح، کانون زنان ایرانی و چند تن از ‏فعالان اجتماعی تدارک دیده شده بود، ستوده با تشکر از اهدای این تندیس گفت: “ما سالهای سختی را پشت سر گذاشته ایم. ‏سالهای دهه شصت را که سیاه ترین دوره بود بویژه برای زنان. در این دوره هژمونی تحقیر در حریم خصوصی خانواده ‏ها نیز رخنه کرده بود. تاحدی که شوخی های رایج مهمانی های خانوادگی نیز توهین و تحقیر زنان بود. دهه هفتاد، کم کم ‏خود را پیدا کردیم و آن قدر پا فشردیم تا امروز که خواسته هایمان را روشن واضح در عرصه های عمومی و خصوصی ‏مطرح می کنیم و حاضریم که به خاطر آن هر هزینه ای را پرداخت کنیم. به زندان می رویم، احضار می شویم، ممنوع ‏الخروج می شوم، اما همچنان ادامه می دهیم.”‏

وی سپس به برخی حاضران در جمع که در دو سال گذشته تجربه بارها احضار و زندان را در کارنامه فعالیت اجتماعی ‏خود داشتند اشاره کرد و آنها را مصداق این سخن و “شاهدان زنده جنبش زنان ایران” دانست. این وکیل مدافع حقوق بشر ‏که وکالت داوطلبانه بسیاری از فعالان جنبش زنان را به عهده داشته است، همچنین گفت: از شما متشکرم، هم به خاطر ‏چیزهایی که از شما آموخته ام و هم به خاطر اینکه اعتبار این جایزه به خاطر دفاع از شما بوده است.‏

در ادامه مراسم خدیجه مقدم، محبوبه کرمی و شهلا فروزان فربا ایراد سخنانی به تقدیر از فعالیت های نسرین ستوده ‏پرداختند.‏

جایزه کمیته حقوق بشر ایتالیا، ماه دسامبر طی مراسمی رسمی به نسرین ستوده، به عنوان نخستین دریافت کننده این جایزه ‏بین المللی، اهدا خواهد شد. ‏

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours