مردمک :شرکت سهامی بیمه ایران اعلام کرد طرح بیمه طلاق برای حمایت از زنان مطلقه را تا برقراری شرایط ازدواج دوباره، اجرا میکند.
جواد سهامیان مقدم، مدیرعامل شرکت سهامی بیمه ایران گفت طرح بیمه طلاق با هدف جلوگیری از ناامنی اقتصادی برخی از زنان که از همسر خود طلاق میگیرند، تهیه و اجرا میشود.
استان گلستان نخستین استانی است که این طرح در آن اجرا میشود و سمنان استان بعدی در اجرای طرح است.
مدیرعامل بیمه ایران اسفند سال گذشته هم از اجرایی شدن بیمه طلاق در سال87 خبر داده و گفته بود این بیمه شامل زوجهای جوان و زوجهای قدیمی میشود.
تنها چهار ماه تا پایان کار دولت نهم باقی مانده است و طرح بیمه باید در این مدت در مجلس تصویب شود و به تایید شورای نگهبان برسد.
این در شرایطی است که در مواد 26 تا 38 فصل چهارم لایحه حمایت از خانواده، بیمه طلاق در بخش طلاق و حمایت از حقوق زنان مطرح نشده است.
افزایش آمار هفت درصدی طلاق کشور در 9 ماه نخست امسال، از ضرورت اجرای طرح بیمه طلاق و حساسیت مسئولان جهت تداوم اقدامی درراستای کاهش این پدیده خبر میدهد.
سازمان ثبت احوال ایران سال گذشته گزارش داد که از هر نه مورد ازدواج در کشور، یک مورد منجر به طلاق میشود.
آمار طلاق تهران هم ازسال 1380 سیرصعودی داشته و پنج برابر سایر استانهای کشور اعلام شده است.
سالانه 60 هزار زن در ایران طلاق میگیرند که به دلیل نبود قانون حمایتی، نیازمند دریافت خدمات اجتماعی هستند.
کارشناسان طرح بیمه طلاق را نخستین بار در سال 1384 به عنوان راهکاری برای حمایت از زنان در دوره پس از طلاق مطرح کردند که هنوز تصویب و اجرا نشده است.
این طرح نخستین بار در تیرماه 1384 بهصورت آزمایشی، هنگام ثبت عقد ازدواج در مشهد اجرا شد.
به گفته کارشناسان، هدف طرح بیمه طلاق این است که زنانی که از همسر خود جدا میشوند و از امنیت اجتماعی و اقتصادی برخوردار نیستند، تا زمانی که ازدواج کنند یا شغل پیدا کنند، تحت پوشش سازمان حمایتی قرار بگیرند و بیمه آنها را حمایت کند.
براساس اطلاعات موجود، حدود نیمی از از زنان مطلقه در شهر مشهد به دلیل ناتوانی در تامین زندگی، پس از طلاق گرفتار بزهکاری و ناهنجاری شده و همین موضوع سبب تهیه طرح بیمه اجباری طلاق توسط شورای اجتماعی شهر مشهد شد.
مصطفی اقلیما، کارشناس و رییس انجمن مددکاری ایران در زمان مطرح شدن بیمه طلاق گفت: اگر بیمه طلاق از همان ابتدای زندگی برای مردان اجباری شود و زندگی زوجها به طلاق منجر شود، در آن شرایط بیمه طلاق بسیار به درد زنان خواهد خورد و آنها میدانند که از حقوقی هرچند اندک برخوردار خواهند شد.
گفتنی است، مصر ازجمله کشورهای مسلمان است آمار طلاق در آن بالا است و طرح بیمه طلاق در آن اجرا میشود.
+ There are no comments
Add yours