روز آنلاین : نسیم غنوی وکیل عالیه اقدام دوست در مصاحبه روز گفت که برای پرونده موکلش عالیه اقدام دوست که هم اکنون برای سپری کردن حکم سه سال زندان خود در زندان به سر می برد با توجه به اینکه رای قطعی واجرای حکم صادر شده برای اعمال ماده هجده(دخالت ریاست قوه قضاییه) اقدام کرده است. وی گفت که این درخواست روز گذشته به ثبت رسیده و در انتظار خواهند ماند تا ببینند که آیا مورد پذیرش مقامات قضایی قرار می گیرد یا نه. این گفت و گو را می خوانید:
تا زمان روشن شدن پاسخ مقامات قضایی به درخواست شما مبنی بر اعمال ماده هجده وضعیت موکلتان چه خواهد بود؟
با توجه به اینکه تقاضای اعمال ماده هجده مانع از اجرای حکم نیست ایشان همچنان باید در زندان بمانند.
در زندان وضعیتشان چگونه است؟
امروز صبح با من تماس گرفتند. بند ۳۵۰ زندان اوین هستند. خیلی از دوستان به خاطر فعالیت هایی که در داخل و خارج کشور برای ایشان انجام داده اند تشکر کردند. اگر هفته آینده اجازه ملاقات بدهند حتما به دیدن ایشان خواهم رفت.
فکر می کنید که اقدام اخیرتان موثر واقع شود؟
ایشان اولین فعال حقوق زنان هستند که حکمشان به مرحله اجرا درآمده است. چون بقیه خانم هایی که حکم داشتند خیلی در اجرای حکم سختگیری نکردند. ما امیدوار هستیم با توجه به وضعیت جسمانی خانم اقدام دوست و همین طور سن وسالشان نظر مسوولین قوه قضاییه را جلب کنیم تا تقاضایمان را بپذیرند و رسیدگی مجدد بشود. چون حقیقتا موکل من هیچ جرمی را مرتکب نشده و فقط در یک تجمع برای بیان خواسته های خود شرکت کرده است.
وضع روحی وجسمی خانم اقدام دوست در داخل زندان چگونه است؟
ایشان یک خانم ۵۶ ساله هستند که از نظر جسمانی وضعیت مطلوبی ندارند. یعنی فشار خون دارند و چند ماه قبل از زندان، دو عمل جراحی داشتند. فکر نمی کنم وضعیت بهداشتی زندان به گونه ای باشد که برای سلامتی وی مفید باشد. بهتر است بیرون باشند تا تحت درمان قرار داشته باشند. از نظر شخصیتی خانم اقدام دوست خیلی خانم با اعتماد به نفس و محکمی هستند. به خاطر همین روحیه ای که دارند امروز هم که صحبت می کردم گفتند که حتی روی حال و هوای زندان و بند هم تاثیر گذاشته اند. از نظر روحی مشکلی ندارد و خیلی محکم برخورد کرده اند. ضمن اینکه وی معتقد است کار خلاف وجرمی مرتکب نشده است.
به نظرشما حکم زندان موکلتان دارای چه ایرادات فنی است؟
ایشان دو اتهام داشته اند، یکی اتهام اقدام علیه امنیت از طریق شرکت در تجمع غیر قانونی که موضوع قانون ۶۱۰ است. یکی هم اخلال در نظم عمومی است که موضوع ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی است. قاضی هم در چارچوب این دو ماده رای داده است. اما اینکه چنین حکم سنگینی برای ایشان در یک تجمع داده شده است، فکر می کنم گذشته ایشان -که در دهه ۶۰ هودار یک گروه سیاسی بوده اند- در رای تاثیر گذاشته است. کما اینکه در رای دادگاه بدوی می بینیم که قاضی دادگاه این موضوع -یعنی سابقه محکومیت قبلی ایشان و شش سال حبس -را مطرح کرده اند. وگرنه پرونده های دیگری هم بوده اند که در آنها خانم ها حکم تعلیقی گرفته اند. معتقد هستیم که حضور در چنین تجمع هایی نمی تواند جرم باشد و اصلا نباید برای کسی حکم محکومیتی صادر شود
+ There are no comments
Add yours