بنا به گزارش سایت مردمک دادستان کل کشور میگوید امکان تغییر حکم دادگاه رکسانا صابری، خبرنگار ایرانی- آمریکایی که به اتهام جاسوسی به هشت سال زندان محکوم شده است، در دادگاه تجدیدنظر وجود دارد.
رکسانا صابری که از بهمن ماه گذشته در بازداشت به سر میبرد نخست بهدلیل نداشتن مجوز خبرنگاری دستگیر شد و پس از آن به اتهام جاسوسی به هشت سال زندان محکوم شد.
گفته میشود که ممکن است برای وی از سوی آیتالله خامنهای تقاضای بخشش صادر شود که در این صورت ممکن است دیدگاهی که این پرونده را سیاسی و در ارتباط با مساله روابط ایران و آمریکا میداند، تقویت شود.
از زمان دستگیری رکسانا صابری در تهران، بسیاری از مقامهای آمریکایی از جمله باراک اوباما و هیلاری کلینتون درباره این مساله و حکم صادر شده برای این خبرنگار آزاد اعتراض کردهاند و آن را برخلاف قوانین جمهوری اسلامی دانستهاند.
تلاش بینالمللی
هفته گذشته شماری از فعالان حقوق بشر در برابر دفتر شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی در پاریس تجمع کرده و نسبت به روند بازداشت رکسانا صابری و محکومیت وی اعتراض کردند.
باراک اوباما، رییسجمهوری آمریکا در بیانیهای به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات، نسبت به بازداشت خبرنگاران آمریکایی در کره شمالی و ایران ابراز نگرانی کرد.
بهمن قبادی، کارگردان سینما که میگوید رکسانا صابری دوست و نامزد او است، در دیدار با مهدی کروبی از خواست تا در مورد پیگیری پرونده صابری با مسئولان کشور رایزنی کند.
در شرایطی که پدر و مادر رکسانا صابری میگویند که او به دلیل اعتصاب غذا حتی نمیتواند بایستد، دادستان کل کشور وضعیت او را کاملا خوب ارزیابی کرده و خواسته بینالمللی برای آزادی او را جنجال غیرواقعی خوانده است.
قربانعلی دری نجفآبادی گفته است که با رکسانا صابری رفتار نامناسب نشده و او حتی با خانواده خود نیز دیدار کرده است.
علیرضا جمشیدی، سخنگوی قوه قضاییه هم خبر اعتصاب غذای رکسانا صابری را رد کرده و گفته است که او وضعیت جسمی مناسبی دارد.
اعتصاب غذا گروهی از اساتید دانشگاه آمریکا در همبستگی با رکسانا صابری
بنابه گزارش رادیو فردا استادان و دانشجویان دانشگاه سابق رکسانا صابری، روزنامهنگار ایرانی – آمریکایی که در ایران در زندان به سر میبرد، در اعتراض به زندانی شدن او دست به اعتصاب غذا میزنند.
رکسانا صابری که از اواسط بهمنماه ۱۳۸۷ در زندان اوین به سر میبرد، سه هفته پیش به جرم جاسوسی برای آمریکا به هشت سال زندان محکوم شد.
استادان و دانشجویان سابق و فعلی دانشگاه نورثوسترن در ایالت ایلینوی آمریکا در کنار افراد و گروههایی دیگر در حال به راه انداختن کمپینی با عنوان «رکسانا را آزاد کنید» هستند تا از این طریق همبستگی خود با خانم صابری و اعتراض خود به حکم زندان او را اعلام کنند.
رکسانا صابری، دختر شایسته ایالت ایلینوی، در سال ۱۹۹۹ میلادی از مدرسه روزنامهنگاری دانشگاه نورثوسترن فارغالتحصیل شد.
کمپین «رکسانا را آزاد کنید» که روز یکشنبه آغاز میشود ۱۲ روز به طول خواهد انجامید و هدف از آن اعلام همبستگی با خانم صابری است که خود از روز دوم اردیبهشتماه دست به اعتصاب غذا زده و به گفته پدرش، رضا صابری، که روز دوشنبه گذشته در زندان او را ملاقات کرده «مصمم است که همچنان به اعتراض خود ادامه دهد.»
این در حالی است که قاضی حسن حداد، معاون امنیت دادسرای عمومی و انقلاب تهران، اعتصاب غذای رکسانا صابری را تکذیب کرده است.
سازماندهندگان کمپین «رکسانا را آزاد کنید» از تمام داوطلبان در سراسر دنیا خواستهاند که برای اعلام همبستگی با خانم صابری در نوبتهای ۲۴ ساعته دست به اعتصاب غذا بزنند.
سازمان گزارشگران بدون مرز نیز روز سهشنبه گذشته اعلام کرد که اعضای این سازمان در حمایت از این روزنامهنگار ۳۲ ساله دست به اعتصاب غذا میزنند.
این سازمان که در شهر پاریس مستقر است در بیانیهای که به مناسبت آغاز این اعتصاب غذا منتشر کرد با اظهار نگرانی فراوان نسبت به سلامتی خانم صابری اشاره کرد که «لازم است رکسانا صابری بداند که تنها نیست و حالا میتواند استراحت کند. ما او را به حال خود رها نخواهیم کرد».
تاکنون علاوه بر مقامات آمریکایی از جمله باراک اوباما و هیلاری کلینتون، رئیس جمهور و وزیر خارجه ایالات متحده، سازمان گزارشگران بدون مرز و کمیته حمایت از خبرنگاران ٣۵ سازمان مدافع آزادی مطبوعات در فراخوانی مشترک از مقامات قضایی ایران خواستهاند رکسانا صابری هر چه سریعتر از زندان آزاد شود.
مقامات ایران در ابتدا با تأیید بازداشت رکسانا صابری که در شش سال گذشته برای رسانههایی چون انپیآر و بیبیسی گزارش تهیه میکرد از ذکر اتهام این خبرنگار آزاد خودداری کرده و تنها به این نکته اشاره میکردند که او از سال ۱۳۸۵ شمسی بدون مجوز وزارت ارشاد در ایران فعالیت کرده است.
+ There are no comments
Add yours