قوه قضائیه اتهام نرگس محمدی، از فعالان همگرایی جنبش زنان را تبلیغ علیه نظام اعلام کرد

2 خرداد 1388

رادیو فردا: سخنگوی قوه قضائیه روز جمعه نرگس محمدی، رئیس هیات اجرایی شورای ملی صلح، را به «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» متهم کرد.

علیرضا جمشیدی ضمن تائید ممنوع‌الخروج شدن خانم محمدی به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، گفت: «قرار است این فرد به دادگاه احضار شود.»

نرگس محمدی که از فعالان حقوق زنان نیز به شمار می‌رود بامداد روز ۱۸ اردیبهشت زمانی که قصد داشت به همراه ثریا عزیزپناه، یکی دیگر از اعضای شورای ملی صلح، برای انجام سخنرانی در نشست جهانی زنان به گواتمالا سفر کند، در فرودگاه امام خمینی تهران ممنوع‌الخروج اعلام شد.

سخنگوی قوه قضائیه دلیل وارد کردن چنین اتهامی به نرگس محمدی را اعلام نکرد.

نرگس محمدی روز ۱۹ اردیبهشت به رادیوفردا گفت: «بعد از این که از گیت گذرنامه عبور کردیم و تأیید شد که می‌توانیم از کشور خارج شویم، یکی دو نفر لباس شخصی ما را صدا کردند.»

او افزود: «در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی، دفتری به نام ریاست جمهوری وجود دارد که پاسپورت‌های ما را گرفتند و به آنجا بردند و سپس دو نامه با آرم ریاست جمهوری به ما دادند مبنی بر این که باید خودمان را ظرف ۷۲ ساعت به دادگاه انقلاب معرفی کنیم.»

به گفته خانم محمدی، این دو نفر برای شرکت در نشست «زنان جهان» در گواتمالا که توسط برندگان جایزه صلح نوبل ترتیب داده شده بود عازم سفر بودند و محور سخنرانی‌شان در این نشست تحقق دموکراسی در ایران و نقش زنان بود.

نرگس محمدی همچنین نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر است که ریاست آن را شیرین عبادی بر عهده دارد.

به دنبال ممنوع‌الخروج شدن محمدی و عزیزپناه، کانون مدافعان حقوق بشر نیز با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «جلوگیری از سفر نرگس محمدی و ثریا عزیزپناه به گواتمالا در حالی صورت گرفته که مهر خروج بر پاسپورت آنان زده شده و آماده سوار شدن به هواپیما بودند.»

در ماه‌های اخیر شماری دیگر از فعالان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی که برای شرکت در نشست‌های مختلف علمی و فرهنگی قصد عزیمت به خارج از ایران را داشتند، در فرودگاه ممنوع‌الخروج شده‌اند.این اطلاعیه یادآوری کرده است که توقیف پاسپورت نرگس محمدی در حالی صورت گرفته که در ماه ژوییه نیز قرار است مراسم اهدا جایزه بین‌المللی سال ۲۰۰۹ بنیاد الکساندر لانگر که به وی اعطا شده در شهر بلزانو در ایتالیا برگزار شود.

احمد قابل، پژوهشگر و روحانی، نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر، پروین اردلان، منصوره شجاعی و طلعت تقی‌نیا از فعالان حقوق زنان، و عبدالرضا تاجیک و عیسی سحرخیز، روزنامه‌نگار، برخی از کسانی هستند که ممنوع‌الخروج شده‌اند.

پنج نفر از این ممنوع‌الخروج شده‌ها یعنی نسرین ستوده، منصوره شجاعی، پروین اردلان، طلعت تقی‌نیا و عیسی سحرخیز از هفته گذشته علیه مقاماتی که دستور ممنوع‌الخروج شدن آنها را صادر کرده‌اند شکایت کرده‌اند.

سایت‌های نزدیک به فعالان حقوق زنان به نقل از نسیم غنوی که به عنوان وکیل این شکایت را پیگیری می‌کند، خبر داده‌اند که مقام‌های قضایی ایران تاکنون به این شکایت رسیدگی نکرده‌اند.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours