گزارشگران بدون مرز با صدور بیانیهای اعلام کرد که در کمتر از ۱۵۰ روز، پس از آغاز اعتراضات خیابانی به انتخاب مجدد محمود احمدینژاد، دستکم صد روزنامه نگار و وبنگار در ایران بازداشت شدهاند.
بنا به این بیانیه ۲۳ نفر از روزنامهنگاران بازداشتی همچنان در زندان هستند و بیش از ۵۰ روزنامه نگار مجبور به ترک ایران شدهاند.
گزارشگران بدون مرز با اعلام نگرانی از وضعیت آزادی مطبوعات و روزنامهنگاران بازداشت شده در ایران، از جامعه جهانی خواست که به کمک روزنامهنگاران ایران بشتابد.
بنا به این بیانیه: «روزنامه نگارانی که در کشور ماندهاند به شکل مداوم مورد تهدید و پیگرد قضایی قرار دارند. برخی از روزنامهنگاران محاکمه شده در «دادگاهای استالینی» به احکام سنگین محکوم شدهاند و از حق تجدیدنظر خواهی نیز محروم هستند.»
سازمان گزارشگران بدون مرز چندی پیش اعلام کرد که رتبه ایران در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات با هفت پله سقوط به ۱۷۲ رسیدهاست. فقط سه کشور ترکمنستان، کره شمالی و اریتره در رده پایین تری از ایران قرار دارند.
این سازمان مدافع آزادی با «غیرقابل تحمل» خواندن وضعیت روزنامه نگاران ایران، از ادامه داشتن «بازداشتهای غیر قانونی و ربودن روزنامهنگاران در ایران» خبر داده است.
این بیانیه با اعتراض به بازداشت فرهاد پولادی، گزارشگر خبرگزاری فرانسه، نفیسه زارعکهن، همکار بسیاری از روزنامههای اصلاحطلب و حسن اسدی زیدآبادی، فعال حقوق بشر و وبلاگ نویس، اعلام کرد: «در ایران هم اکنون ۳۲ نفر از حرفهکاران رسانهها زندانی هستند.»
نگار سایه، روزنامهنگار مستقل و همکار بسیاری از رسانههای آنلاین و هادی حیدری، کاریکاتوریست ایرانی از دیگر روزنامهنگاران زندانی هستند که در این بیانیه از آنان نام برده شدهاست.
در نزدیک به پنج ماه گذشته بیش از چهار هزار نفر از معترضان به نتایج انتخابات و وقایع پس از آن بازداشت شدهاند. بسیاری از روزنامهنگاران در میان بازداشتشدگان هستند. روزنامههای اعتمادملی، سرمایه و کلمه از جمله روزنامههایی هستند که در ماههای اخیر توقیف شدهاند.
+ There are no comments
Add yours