شیرین عبادی با بان کی‌مون دیدار کرد

19 آبان 1388

شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل با بان کی‌مون دبیرکل سازمان ملل متحد درباره وضعیت حقوق بشر در ایران دیدار و گفتگو کرد.
وب‌سایت کانون مدافعان حقوق بشر با اعلام این خبر نوشته که در این دیدار درباره وضعیت حقوق بشر در ایران و ممنوع‌الخروج شدن برخی اعضای این کانون، بحث و تبادل نظر شده است.
آن‌طور که این وب‌سایت گزارش کرده است، خانم عبادی در این دیدار، رفتار مقام‌های جمهوری اسلامی با کانون مدافعان حقوق بشر را «غیر قانونی» دانسته است.

براساس این گزارش، خانم عبادی همچنین با ناوانتم پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز دیدار و گفتگو کرده است.
در این دیدار، رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در نامه‌ای از کمیسر عالی حقوق بشر خواسته که موضوع ممنوعیت خروج برخی اعضای این کانون را پیگیری کند.

در بخش‌هایی از این نامه که متن کامل آن در وب‌سایت کانون مدافعان حقوق بشر منتشر شده، آمده است که اعضای این کانون از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی، «مدام در معرض تهدید، زندان، اخراج، احضار و… قرار» دارند.

در این نامه همچنین آمده که نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، عبدالفتاح سلطانی سخنگوی کانون مدافعان، هادی اسماعیل‌زاده، محمد سیف‌زاده و محمدعلی دادخواه از اعضای شورای عالی نظارت این کانون، از سوی مقام‌های امنیتی و قضائی، ممنوع‌الخروج هستند.

کانون مدافعان از عبدالرضا تاجیک به عنوان همکار مطبوعاتی این کانون به عنوان یکی دیگر از اعضای ممنوع‌الخروج خود نام برده است.

این نامه افزوده که «اعضای کانون مدافعان حقوق بشر، نه تنها برای شرکت در نشست‌ها و کنفرانس‌های حقوق بشری، اجازه خروج از کشور ندارند، بلکه حتی برای سفرهای شخصی و ملاقات با اقوام و ادامه تحصیل و … اجازه خروج ندارند.»

کانون مدافعان در نامه خود آورده که «گویا آنها در ایران به گروگان گرفته شده‌اند و در معرض تهدید و افزایش محرومیت قرار دارند.»

کانون مدافعان حقوق بشر از سوی شیرین عبادی، برنده صلح نوبل و جمعی از وکلا و حقوق‌دانان مستقل اداره می‌شود.
از وکلای سرشناسی که در تاسیس این کانون نقش داشته‌اند، می‌توان از محمد سیف‌‌زاده، محمدعلی دادخواه، عبدالفتاح سلطانی و محمد شریف نام برد.

فعالیت‌های کانون مدافعان حقوق بشر در سال‌های اخیر پیرامون سه محور «دفاع از زندانیان سیاسی ـ عقیدتی، اعتراض به نقض حقوق بشر و حمایت از خانواده فعالان سیاسی زندانی» است.

بنیانگذاران این کانون اعلام کرده‌اند که برای فعالیت‌های حقوق‌بشری خود از نهاد‌های بین‌المللی مجوز داشته و این کانون را پیش از آن‌که در داخل به ثبت برسانند، به عضویت فدراسیون بین‌المللی جوامع حقوق بشر در آورده‌اند.

ماموران امنیتی جمهوری اسلامی اول دی ماه سال گذشته، دفتر کانون مدافعان حقوق‌بشر در تهران را پلمب کردند.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours