امروز چهارم آذرماه برابر است با بیست و پنج نوامبر، روز بین المللی امحای خشونت علیه زنان. هرچند دولت دهم ادعای پاسخگویی ندارد تا طبق روال کشورهای جهان، گزارشی از روند اقدامات پیشگیرانه و کنترل کننده خشونت علیه زنان را در این روز ارائه کند اما پرسش در جای خود باقی است که جمهوری اسلامی ایران که به دلیل اسلامی بودنش فارغ از میثاق های بین المللی و تعهدات مربوط به آن، با توجه به آموزه های دینی و انگاره های مذهبی خود، طی یک سال برای امحای خشونت علیه زنان که اعتبارشان در مکتب و آئین اسلام بر اهل نظر پوشیده نیست، چه کرده است.
و اینک که به گفته دبیرکل سازمان ملل، کشورهای زیادی که بعضا غیرمسلمان و حتی سکولار هستند در این زمینه تعهدات خود را گسترش داده، قوانین و برنامه های جامع تدوین و تصویب کرده و پیشرفت های چشمگیری در سطح ملی به دست آورده اند، سهم کشورمان با داعیه تمسک به سیره نبوی (ص) و سیره علوی(ع) در تربیت دختران و برخورد و رفتار با زنان، چه گام هایی برای امحای خشونت علیه زنان برداشته است؟
کمیسیون و شاخه زنان جبهه مشارکت امسال در روز بین المللی امحای خشونت علیه زنان، مراتب تأسف خود را از ترویج خشونت به طور کلی و خشونت علیه زنان به طور خاص اعلام می دارد.
متأسفیم که دولت لایحه معیوب حمایت از خانواده را با دست کاری در مواد تدوین شده توسط قوه قضائیه، به مجلس ارائه کرد که تصویب آن بی شک بر خشونت علیه زنان صحه می گذاشت. متاسفیم که دولت نهم نه تنها گامی برای مهار نمودن خشونت برنداشته بلکه وجود آن را انکار کرده و حتی با اتخاذ رویه های تبعیض آمیز، خشونت روانی علیه زنان را روز به روز افزایش داده است. متاسفیم که دولت بعد از نهم نه تنها خشونت خانگی را مورد توجه و رسیدگی قرار نداده و ایمنی لازم را برای زنان بی پناه فراهم نیاورده است بلکه با سوء مدیریت امکان خشونت های اجتماعی و در حد اعلای آن تجاوز به عنف را بیش از پیش افزایش داده است. متاسفیم که در حکومت اسلامیمان زنان مسلمان و غیرمسلمان هتک حرمت می شوند، در خیابان ها تنها به جرم انتقاد و اعتراض مورد هجوم واقع می شوند و آسیب می بینند، با هجوم شبانه بازداشت می شوند، تحت شرایط بسیار نامطلوب در سلول انفرادی نگهداری می شوند، با شرایطی طاقت فرسا بازجویی می شوند، از امکانات ابتدایی و اولیه محروم می مانند، بهترین سال های عمر عزیزشان را دور از خانواده و در محبس می گذرانند، تحت شرایط سخت و دهشتناک مجبور به اعتراف به ارتکاب اعمال غیر مشروع می شوند، آزارهای جسمی و روحی می بینند و خانواده هایشان نیز در معرض خشونت قرار می گیرند. متأسفیم که تعدادی از زنان عضو حزب قانونی مان خشونت دیدند و ما فقط قادر به نفی اقدامات خشونت آمیز و محکوم کردن آن بودیم و معاون سیاسی حزب اصلاح طلبمان و تعدادی از زنان عضو، هم اینک در معرض خشونت قرار دارند و از ما کاری برای نجات آنان برنمی آید.
متأسفیم که در پی حوادث پس از انتخابات منکرات بسیاری به نام اسلام عزیز و مظلوم صورت گرفت، ضرب و جرح وحبس و قتل، مصادیق بارز خشونت علیه زنان است که با کمال تأسف طی روزها و ماه های بعد از انتخابات شاهد آن بودیم. و علیرغم بیّن بودن ارتکاب این منکرات، کسی مسئولیت آن را به عهده نگرفت و اگر هم کسی مسئولیت را پذیرفت و خطاها را تقبل کرد، هیچ گونه عذرخواهی از زنانی که به انحاء مختلف مورد تعرض قرار گرفتند انجام نگرفت. طی این روزها خشونت به سخت ترین شکل توسط کسانی که باید حافظ حرمت ها باشند و پاسدار امنیت درجامعه باشند و باید خشونت را و تندی و سختی را مهار کنند، اعمال شد و حق الناس بر گردن مسئولین باقی ماند. و این همه در حالی است که در اجلاس مقابله با خشونت علیه زنان و دختران که چندی پیش توسط سازمان ملل برگزار شد، هیأت اعزامی زنان دولتی کشورمان به عضویت کمیته اجرایی تدوین مقررات مقابله با خشونت علیه زنان در آمد
+ There are no comments
Add yours