ایلنا: رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به افزایش رو به تزاید شمار مبتلایان به ناباروری در کشور در ادامه قرارگیری در معرض تابش انواع امواج را از علل ناباروری در جامعه برشمرد و افزود: این امواج از امواج ساده رادیویی تا امواج تلفن همراه و پارازیتهای ماهوارهای را شامل میشود.
محمدرضا رزاقی در پانزدهمین کنگره سالیانه باروری و ناباروری با موضوع حفظ باروری که در بیمارستان فوق تخصصی محک برگزار شد با بیان اینکه با قرارگیری دختران و پسران جوان در معرض این امواج، سلولهای بلاست (تولیدمثلی) تحت تاثیر قرار گرفته و سبب از بین رفتن عملکرد جنسی و قدرت باروری آنان میشود، افزود: البته افزایش سن ازدواج در کشور و دنیا و یا حتی ازدواج در سنین مناسب ولی با تاخیر در زمان بارداری و نیز استفاده از روشهای پیشگیری موثر در بروز ناباروری همگی از علل افزایش بروز ناباروری در جامعه ایرانی است.
وی نوع تغذیه، شیوه زندگی را از دیگر عوامل موثر در بروز ناباروری برشمرد و یادآور شد: هم اکنون غذاهای مصرفی ما اعم از گیاهی و حیوانی همگی پرورشی هستند (یا از طریق هورمون رشد و یا با استفاده از کودهای شیمیایی) که آثار سوء این غذاها در سیستم باروری و تولید مثلی ثابت شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نازایی ثانویه به وازکتومی در مردان و توبکتومی در زنان اشاره کرد و افزود: بر اساس آخرین آمارها وازکتومی در بهترین شرایط و به دست باتجربهترین جراحان با ۹۰ درصد موفقیت فقط ۴۰ تا ۴۵ درصد دفع اسپرم را به همراه دارد. این در حالی است که هرچه طول مدت وازکتومی افزایش یابد شانس برگشت باروری هم کمتر میشود.
رزاقی با بیان اینکه در دنیای کنونی علاوه بر توجه به درمان ناباروری باید حفظ باروری را هم مدنظر قرار داد، گفت: البته دانشمندان کشورمان به آن درجه از علم رسیدهاند که هم دوش پزشکان سراسر دنیا در مقوله باروری فعالیت کنند.
وی حفظ باروری در کودکان سرطانی تحت درمانهای دارویی، شیمیایی و مدالیتیهای رادیوتراپی را حائز اهمیت برشمرد و افزود: در جریان درمان سرطان، سلولهای زایای کودکان از بین میرود. از این رو حفظ باروری برای کودکان سرطانی درمان شده اهمیت دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام همه این اقدامات درمانی را منوط به داشتن قانونی منسجم دانست و یادآور شد: باید مشکلات و موانع قانونی در این مسیر برداشته شود تا در آینده با وقفه درمانی روبرو نشویم.
افزایش سالیانه ۱۲۰ هزار زوج نابارور در کشور
علیرضا زالی -قائم مقام سازمان نظام پزشکی کشور- نیز در این همایش از افزایش سالانه ۱۲۰ هزار زوج نابارور در کشور خبر داد و گفت:رشد اختلالات باروری در ۵۰ سال اخیر چشمگیر بوده که بر اثر آلایندهها، شیوه زندگی، پسماندها، الگوهای تغذیهای غلط، فعالیت نامناسب فیزیکی، پسماندهای کشاورزی و زراعی بوده است.
وی با بیان اینکه ۵/۱۲ تا ۱۳ درصد از مردم کشور مصرف کننده انواع محصولات دخانی هستند، گفت: امروزه اثر سیگار بر افزایش ناباروری به اثبات رسیده و سوء تغذیه و استرس هم تا حدود ۲۰ درصد میزان تحرک اسپرم را کاهش میدهد.
قائم مقام سازمان نظام پزشکی کشور حفظ باروری در بیماران سرطانی را سرآغاز نوینی برای باروری برشمرد و افزود: بررسیها نشان داده است که نگرش ۹۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان بدون توجه به نوع و درجه سرطان برای حفظ باروری مثبت است در حالی که حدود ۸۰ درصد از درمانگران سرطان به حفظ باروری معتقدند اما این امر در عمل ۳۰ درصد است.
+ There are no comments
Add yours