نتایج تکاندهنده مطالعاتی که در آخرین کنگره خانواده و سلامت جنسی ارائه شد
در حالی که سرانجام برخی از مسئولان دولتی به طرح مساله شیوع اختلالات جنسی در میان همسران پرداختهاند و امید میرود گام بعدی، چارهجویی در این باب باشد، مطالعات نشان میدهد فقدان آموزش به زنان و مردان جوان در آستانه ازدواج باعث شده است مساله به حد «بحران» نزدیک شود.
در یکی از مطالعات که در دانشگاه علوم پزشکی قم و در شهر تهران انجام شده، آمار تکاندهندهای از وضع روابط زناشویی در زوجین در شرف طلاق به دست آمده است. در این مطالعه مشخص شده، بیش از ۶۷ درصد از این زنان تمایلی به برقراری رابطه جنسی با همسرانشان نداشتهاند، ۶۳ درصد بعد از رابطه جنسی، احساس عصبانیت داشتهاند و ۷۱ درصد از آنها هیچ لذتی از رابطه خود با همسرشان نمیبردهاند. همچنین مشخص شده است که نزدیک به ۷۰ درصد از این زنان هیچ احساس محبتی بعد از روابط جنسی در خود نمیدیدهاند.
بررسیهای آماری روی نتایج این مطالعه نشان داد که وجود این احساسات منفی در رابطه جنسی زن و شوهرها، رابطه معنیداری با درخواست طلاق دارد و این، تاکید دوبارهای است بر اهمیت و حساسیت موضوع و نقشی که این اختلالات میتواند در اختلاف و درگیری بین زن و شوهرها و وقوع طلاق ایفا کند.
نکته قابل توجه در این مطالعه و نیز مطالعات مشابه آن است که طلاق به دلیل مسائل جنسی، مشکل زوجین «جوان» است؛ چنان که در این مطالعه، میانگین سن زنان، ۲۹ سال بوده است.
در مطالعه دیگری، که در رشت و توسط کارشناسان مرکز بهداشتی و درمانی الزهرای این شهر انجام شده، نتایج مشابهی به دست آمده است. در این مطالعه نیز مشخص شد حدود ۴۰ درصد زنان مورد مطالعه تمایلی به رابطه زناشویی با همسرشان نداشتهاند، ۶۰ درصد آنها بعد از رابطه احساس عصبانیت داشتهاند و حدود ۷۰ درصد هم بعد از رابطه جنسی، احساس محبت نسبت به همسرشان نداشتهاند.
نتایج این مطالعات در کنگره پیشین خانواده و سلامت جنسی ارائه شد.
+ There are no comments
Add yours