به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری زنان ایران ، یافته های تحقیقی که با همکاری مرکز امور مشارکت زنان و کمیته سازمان دفاع از قربانیان خشونت در سال 82 انجام شده بیانگر روند رو به افزایش قاچاق زنان و دختران استان های مرزی به کشورهای حاشیه خلیج فارس ، امارات متحده عربی ، پاکستان ، افغانستان و به طور محدود به کشورهای اروپایی و آسیایی است .
طیبه اسدی یکی از کارشناسان این تحقیق در خصوص راههای اغفال این دختران کم سن و سال گفت : قاچاقچیان ، دلال هایی را در مناطقی مانند پارکها و مقابل مدارس راهنمایی و دبیرستانها گمارده که با این دختران ، طرح دوستی و آشنایی می ریزند و سپس آنها را به مکانهای خاصی برده و با وعده های خروج آسان از کشور ، درآمد خوب ، زندگی بهتر و یا حتی در مورد دختران کم سن و سال گاهی به زور آنها را تا لب مرز حمل کرده و به صورت جاسازی شده قاچاق می کنند .
وی ایستادن دلالان در کنار سفارتخانه ها و ادارات کاریابی و دادن پیشنهاد کار پر درآمد به افراد کم اطلاع و نیازمند کار را از راههای دیگر اغفال این زنان و دختران معرفی کرد و افزود : همچنین این دلالان دختران کم سن و سال برخی ساکنان روستاها را با پرداخت پول به والدینشان و یا وعده زندگی بهتر به عقد و ازدواج خود درآورده و سپس به قاچاقچیان انسان در خارج از کشور تحویل می دهند .
الهام آرام نیا جامعه شناس در گفتگو با خبرگزاری زنان در خصوص قاچاق دختران و زنان جوان ایرانی در مشهد گفت : هنوز ماجرای قاچاق دختران و زنان ایرانی به پاکستان از خاطره ها نرفته است که شاهد آدم ربایی های دیگری هستیم .
وی افزود : قاچاقچیان معمولا با دادن وعده های واهی از جمله این که ” شما را مجانی و با خرج خودمان به خارج از کشور می بریم و در عوض ، از گذرنامه شما برای وارد کردن جنس استفاده می کنیم مردم را فریب می دهند و با به کار گیری چنین ترفند هایی و پرداخت مبلغی پول به آنها ، به همین راحتی آنها را سوار هواپیما یا وسیله نقلیه دیگری می کنند و این افراد ساده لوح را با پای خودشان و به طور قانونی از مرز خارج می کنند .
آرام نیا در ادامه گفت : در مواردی نیز مشاهد شده است که اعضای باندهای آدم ربا پس از شناسایی خانواده هایی که دارای دخترانی هستند ، به عنوان زائر شهرستانی اطاقی را در خانه های آنها اجاره می کنند و پس از چند روز اقامت و بررسی همه جانبه ، در یک فرصت مناسب قصد شوم خود را اجرا می کنند .
این کارشناس علوم اجتماعی اظهار داشت : نکته قابل توجه در مورد این مساله ، نحوه خارج کردن زنان و دختران توسط اعضای این باند های مافیایی است . آنچه که ظاهرا معلوم است و در این داستان دردناک نیز به آن اشاره شده ، این است که این افراد شرور قربانیان خود را بیشتر از راه زمینی به پاکستان می برند .
وی ادامه داد : هنوز مشخص نیست که آنها چگونه و به این آسانی از مرزهای کشور عبور می کنند و هیچ شخص یا نیرویی با آنان برخورد نمی کند و مانع عبور آنها از مرزها هم نمی شود . احتمالا آنها از تاریکی شب و از نقاط کور مرزی استفاده می کنند و از دید مرزبانان مصون می مانند .
آرام نیا به یکی از باند های مافیایی در مشهد اشاره کرد و تصریح کرد : اعضای جنایتکار یکی از باندهای مافیایی پس از شناسایی خانواده های فقیر مشهدی ، دختران آنان را به عقد یکی از اعضای باند خود در می آوردند و به بهانه این که شهرستانی هستند و می خواهند در زابل زندگی کنند ، دختران بخت برگشته را به کشور پاکستان می بردند و به خانه های فحشا می فروختند . خوشبختانه این باند مخوف با هوشیاری نیروی انتظامی مشهد لو رفت و اعضای آن دستگیر و مجازات شدند .
یونیسف : کودکان و زنان قربانیان اصلی قاچاق انسان
بر اساس اعلام صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) تحقیقات انجام شده در 53 کشور آفریقایی نشان می دهد که در تمام این کشورها پدیده قاچاق انسان انجام می شود .
بر اساس این گزارش در آفریقا از کودکان به عنوان برده و سرباز استفاده می شود و علاوه بر آن قاچاقچیان انسان ، کودکان را وادار به خودفروشی می کنند ، زنان نیز دومین گروه بزرگ قربانیان قاچاق انسان هستند .
قاره آسیا نیز یکی از مناطق مهم دنیاست که گریبانگیر پدیده قاچاق انسان است ، کشورهای آسیایی شامل تایلند ، فیلیپین ، نپال ، هند ، پاکستان ، بنگلادش ، ویتنام ، چین ، مالزی ، اندونزی ، برمه ، کامبوج و … از مناطق مبداء پدیده قاچاق زنان و کودکان محسوب می شوند .
به طور مثال درصد بسیاری از قربانیان قاچاق کودکان و زنان در کشورهای هند و نپالی هستند ، زنان و دختران نپالی نیمی از کارگران جنسی مراکز فساد بمبئی را تشکیل می دهند ، قاچاق زنان و دختران نپالی از آغاز قرن 19 شروع شد و در حال حاضر بیش از یک میلیون و هفتصد هزار دختر نپالی در هند به روسپی گری مشغولند .
+ There are no comments
Add yours