اهواز؛ ۱۵ قتل ناموسی در یک سال

7 خرداد 1389

ایسنا: یک مقام قضایی در خوزستان می‌گوید: در طول سال هشتاد و هشت، ۶۵ مورد قتل در شهرستان اهواز گزارش شده است که ۲۶ نفر از مقتولان زن بوده‌اند و ۱۵ نفر از زنان به دلیل مسائل ناموسی به قتل رسیده‌اند.

به گزارش ایسنا، مجتبی برهانی، بازپرس شعبه ویژه قتل اهواز، پنجم خرداد، در تشریح علل قتل‌های صورت گرفته در اهواز تاکید کرد که در بیشتر قتل‌ها به‌ویژه قتل‌های ناموسی، قاتل به دلیل نداشتن اعتماد به قانون یا تسیلم نبودن در برابر حکم قانون به صورت خودسرانه عمل کرده است.

خودداری ازازدواج اجباری، مورد تجاوز جنسی قرار داشتن، طلاق، رابطه با جنس مخالف و زنا از دلایلی است که موجب می‌شود زنان قربانی قتل‌های ناموسی باشند.

قتل‌های ناموسی از مصادیق خشونت علیه زنان به‌شمار می‌رود و آمارهای صندوق جمعیت سازمان ملل نشان می‌دهد که سالیانه ۵ هزار زن در سطح جهان قربانی قتل‌های ناموسی می‌شوند.

۲۴٫۵درصد از قتل‌هایی که در سال ۸۸ در شهر اهواز اتفاق افتاده، ناموسی بوده که شمار آن نسبت به سال ۸۴ که میزان قتل‌های ناموسی در اهواز ۳۵ درصد بوده، کاهش یافته است.

تعداد قتل‌های رخ داده در شهر اهواز در سال ۸۸ نسبت به سال ۸۶ نیز ۲۰ درصد کاهش یافته است. درعین حال ۵۱ درصد از قتل‌های صورت گرفته در سال ۸۸ در اهواز با سلاح گرم صورت گرفته است.

مقامات قضایی در اهواز، ریشه قتل‌های ناموسی در این منطقه را مسائل فرهنگی و برخی آداب و رسوم رایج در hdsاین منطقه ارزیابی می‌کنند.

به گفته آقای برهانی، در بیشتر قتل‌هایی که در اهواز اتفاق می‌افتد، مسایل فرهنگی دخالت دارد و اگر برخی فرهنگ‌ها و آداب و رسوم تعدیل یا ممنوع شود آمار قتل‌ها نیز کاهش می‌یابد.

معضل وقوع قتل‌های ناموسی در استان خوزستان غالبا با توجه آداب و رسوم رایج در این منطقه صورت می‌گیرد.

فرمانده نیروی انتظامی خوزستان، دی ماه ۸۸ اعلام کرد که ۴۸ درصد از قتل‌های استان خوزستان به دلیل مسائل ناموسی اتفاق می‌افتد.

به گفته رئیس دادگستری استان خوزستان، وقوع قتل‌های ناموسی در این استان خوزستان به یک مشکل جدی تبدیل شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر جعفری، با تاکید بر موضوع قتل‌های ناموسی در استان خوزستان گفت: که وقوع قتل‌های ناموسی به عنوان یک مشکل جدی در این استان هنوز مهار نشده است، چرا که ریشه‌های آن در اجتماع نهادینه شده است.

با توجه به ریشه‌های فرهنگی مردم این منطقه، با وقوع یک قتل ناموسی فراد شاکی انتظار دارند قانون طبق سلیقه آنها عمل کند و حکم قصاص قاتل را صادر کند؛ در غیر اینصورت خانواده‌ شاکی خودسرانه عمل می‌کنند.

پایبندی به سنت‌هایی چون ازدواج‌های فامیلی( ازدواج اجباری دخترعمو و پسر عمو) و سوء ظن میان اقوام عشایر، در استان خوزستان علت اصلی قتل‌های ناموسی محسوب می‌شود.

با توجه به ریشه فرهنگی این قبیل سنت‌ها مقامات قضایی استان، رهنمودهای فرهنگی روسای قبایل و ائمه جماعت را در کاهش قتل‌های ناموسی موثر ارزیابی می‌کنند.

در اغلب قتل‌های صورت گرفته خانواده مقتول با توجه به عدم اعتماد کافی به قانون، احکام صادره را ناعادلانه ارزیابی کرده و خودسرانه به خون‌خواهی مقتول بر می‌خیزند.

این درحالی‌است که وزیر دادگستری دی ماه سال گذشته خواستار تصمیم قاطعانه دستگاه قضایی خوزستان در زمینه قتل‌های ناموسی اتفاق افتاده در این استان شده است.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours