نظرات یکی از کارشناسان «جهان نیوز»: پیامدهای عدم رسیدگی به مطالبات زنان، ضخیم تر شدن لایه های اپوزیسیون

31 تیر 1389

جهان نیوز: به گزارش سرویس زنان جهان؛ یکی از کارشناسان حوزه زنان در مورد پیامدهای عدم رسیدگی به مطالبات زنان در گفت گو با خبرنگار ما گفت: شناخت مسائل و مشکلات زنان و نیازهای واقعی‌شان و درک صحیح و به موقع مسئولان از این امور، می‌تواند به هم‌گرایی ثمربخشی در رفع مشکلات منجر شود که در غیر اینصورت منجر به پیدایش دوگانگی در این عرصه، و نیز باعث ایجاد مشکلات سیاسی و اجتماعی فراوانی برای دولت خواهدشد.

این کارشناس حوزه زنان که نخواست نامش فاش شود، در ادامه افزود: اگر خواسته‌های زنان متفاوت از اولویت‌های ارزشی نظام باشد، ایده ناکارآمدی نظام اسلامی شکل می‌گیرد و این احساس در زنان پدید می‌آید که حاکمیت درصدد برآوردن مطالبات آنها نیست و در این میان جریان‌ها و تشکل‌های زنانه و حتی فمینیستی که خود را همسو با مطالبات زنان نشان می دهند، ائتلافی را برای جامعه زنان در مقابل حاکمیت شکل خواهد داد. به عبارت دیگر جریان‌های مخالف نظام سیاسی از پتانسیل موجود در مطالبات زنان به نفع خود سود می‌‌برند. بنابراین لایه‌های اپوزیسیون ضخیم‌تر خواهد شد.

وی در ادامه اظهار داشت: زنان با مشکلات عینی و واقعی دست به گریبانند و مطالباتی هرچند نهفته در این خصوص دارند؛ اما ممکن است نظام سیاسی کشور اولویت‌های زندگی زنان را امور دیگری بداند. که این عدم هم سو بودن اولویت ها خودش چالش های فراوانی را ایجاد می کند .

این کارشناس زنان افزود: یکی از نشانه‌های تعارض زمانی است که حاکمیت اسلامی تحت‌تأثیر خواست مجامع بین‌الملل و حتی متناسب با گزارشات، و بخشنامه‌های نهادهای بین المللی، اولویت‌های زندگی زنان دیگر نقاط جهان یا اولویت‌های تصمیم‌سازان و مدیران عرصه بین‌الملل در الگوی غربی را در صدر مطالبات زنان ایرانی قرار دهد.(هر چند که این موضوع در 8 سال اصلاحات صورت گرفت)

وی گفت: در صورت پذیرش خواست مجامع بین المللی، نیازهای کاذب یا مطالبات دسته چندم را به دغدغه‌های اصلی زنان تبدیل می‌کند. آنگاه توده‌های میلیونی زنان که با مشکلات عینی دیگر دست به گریبانند، از وضعیت موجود احساس ناخرسندی می‌کنند.

وی در ادامه اظهار داشت: هم‌گرایی میان نظام ارزشی مورد نظر حاکمیت اسلامی و زنان، منجر به تبیین اولویت‌ها و برنامه‌های نظام برای زنان می شود و تاکید بر حل مشکلات واقعی زنان به معنای رهایی از برزخ و تعارض ارزش‌های مدرنیته و اسلام و نیز همسویی عظیمی میان زنان و حاکمیت اسلامی را ایجاد می کند که این همسویی مانع به هدر رفتن سرمایه‌های ملی شده، حل مشکلات عینی و استقرار پایدار تفکر اسلامی در امر توسعه و عدالت را موجب می‌گردد.

این کارشنان در پایان افزود: مسئله زنان، مطالبات و اولویت‌های زندگی آنان، بیشتر برای مدیران زن و مدیران امور زنان دغدغه است و رجال سیاسی نسبت به این مسئله دغدغه کم‌تری دارند و حتی ممکن است احساس شود در حل مشکلات این قشر با صف‌بندی زنانه مردانه مواجه شده‌ایم.

گفتنی است مسائل زنان به مسائل خانواده و مسئله خانواده به همه مسائل اساسی کشور در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ارتباط دارد و کم توجهی مسئولان نظام به مسائل زنان آسیبی جدی به شمار می‌آید.

بنابراین لازم است مدیریت نظام اسلامی در هرم سیاسی کشور به مطالبات زنان به عنوان کنشی اجتماعی بیندیشد که می‌تواند به مسایل فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی پیوند بخورد، قطعاً چنین کنش نیرومندی به راهبری و مدیریت قوی نیازمند است.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours