شیرین عبادی “جایزهی رواداری” آکادمی پروتستان توتسینگ” را به خود اختصاص داد. هیئت داوران این جایزه را که مبلغ آن ۱۰ هزار یوروست به دلیل “فعالیتهای جسورانه”ی شیرین عبادی، به او اعطا میکند. آکادمی پروتستان توتسینگ (Evangelische Akademie Tutzing)روز چهارشنبه، ۷ مه در ادامهی توضیح دلایل انتخاب عبادی، اعلام کرد، شیرین عبادی به عنوان “مسلمان واقعی” بر این باور است که “هیچ تناقضی میان اسلام واقعی و حقوق بشر” وجود ندارد.
این آکادمی که در سال ۱۹۴۷ تأسیس شد و در ایالت بایرن آلمان مستقر است، محل برگزاری همایشها و پژوهشهای کلیسای پروتستان لوتری است. موضوع نشستها و برنامههای سازماندهی شده توسط این آکادمی بیشتر برخاسته از حوزههای سیاست، علوم اجتماعی، دین و فرهنگ هستند. اهدای “جایزهی رواداری” یکی از فعالیتهای این مؤسسه است. شیرین عبادی روز اول اکتبر جایزه را دریافت خواهد کرد.
فعالیت در ایران، فعالیتی گره خورده با تهدید
شیرین عبادی در سال ۲۰۰۳، به عنوان اولین زن مسلمان جایزهی صلح نوبل را دریافت کرد. او اولین زنی است که در ایران به ریاست دادگاه برگزیده شده است. پس از انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۵۷، عبادی و دیگر زنان قاضی را از مقام قضاوت برکنار کردند. پس از انقلاب خانم عبادی به امر وکالت و تدریس در دانشگاه مشغول شد. در کارنامهی عبادی به عنوان وکیل، دفاع از اشخاص و پروندههای معروفی ثبت شدهاند. وکالت خانوادهی مقتولین قتلهای زنجیرهای فروهرها، نمونهای از این پروندههاست.
شیرین عبادی بارها به اتهام “اغتشاش در افکار عمومی” بازداشت شده است. نقطهی اوج مخالفت گروههای افراطی با فعالیتهای این حقوقدان، نامهی تهدید آمیزی است که در ماه آوریل به دست شیرین عبادی رسید. در این نامه خانم عبادی و دخترش به مرگ تهدید شدند. شیرین عبادی در نامهای که در آن زمان به فرماندهی نیروی انتظامی نوشت، علت این تهدیدها را مخالفت تهدیدکنندگان با افکار و عقاید خود نامید.
+ There are no comments
Add yours