مهر: بنیاد اورآل و یونسکو با همکاری یکدیگر در برنامه ای با نام “زنان در علم” زنان محققی که در زمینه علوم طبیعی موفق به ارائه راه حلهایی برای رفع چالشهای جهانی شدند را معرفی کردند.
موضوعات مربوط به افزایش فناوریهای جدید و خطراتی که تنوع زیستی را تهدید میکنند از جمله چالشهایی است که جهان امروز با آن روبرو است.
یونسکو با همکاری بنیاد اورآل هر ساله با معرفی بهترین چهره های علمی زن از راه حلهای پیشنهادی و در عین حال کابردی این زنان دانشمند قدردانی کرده و همچنین جوایز نفیسی به برجستگان این برنامه اعطا میکند.
برنامه “زنان در علم” امسال نیز با حضور بیش از هزار دانشمند زن از سراسر جهان به اجرا درآمد.
در طول ۱۳ سال گذشته ۶۷ نفر از زنان برجسته توانستند در میان چهره های برتر جهان قرار بگیرند که از میان آنها دو نفر موفق به کسب جایزه نوبل سال ۲۰۰۹ شدند همچنین به ۸۶۴ نفر دانشمند زن جوان از ۹۳ کشور جهان نیز کمک هزینه ای معادل ۱۰۰ هزار دلار به منظور حمایت از پروژه های تحقیقاتی آنها اعطا شد.
این برنامه در حال حاضر به یکی از معیارهای معتبر علمی تبدیل شده که نشان دهنده سهم بزرگ زنان دانشمند در جهان علم است.
در پایان این برنامه هیئت داوران متشکل از ۱۶ شخصیت علمی برجسته و با ریاست پروفسور احمد زویل برنده جایزه نوبل شیمی سال ۱۹۹۹، در زمینه علوم طبیعی پنج محقق زن را به عنوان چهره های برتر علمی سال ۲۰۱۱ انتخاب کردند.
بر اساس گزارش پایگاه اخبار دانشگاههای جهان، این محققان توانستند راه حلهایی ساده اما در عین حال کاربردی مربوط به مسائل و مشکلات مربوط به سیاره ما را ارائه کنند.
اسامی برترین دانشمندان زن از ۵ قاره جهان
آفریقا و ایالات عربی: فائزه الخرافی – پروفسور شیمی دانشگاه کویت برای کار بر روی مبحث خوردگی که یکی از موضوعات پایه ای در اهمیت پاکسازی آب و صنعت نفت است در میان برجستگان علمی زنان قرار گرفت او که متولد کویت است، در حال حاضر نایب رئیس آکادمی علوم کشورهای در حال توسعه است.
آسیا و اقیانوسیه: ویویان وینگ-وا یام پروفسور شیمی و انرژی دانشگاه هنگ کنگ برای کار بر روی مواد ساطع کننده نور و راه حلهای ابتکاری برای استفاده از انرژی خورشیدی مورد تقدیر قرار گرفت وی که عضو انجمن آکادمی چینی علوم بوده جایزه نشان سخنران انجمن علوم شیمی انگلیس را نیز از آن خود کرد.
اروپا: آن هویلیر پروفسور فیزیک اتمی دانشگاه لوید سوئد، عضو انجمن فیزک آمریکا و آکادمی علوم سوئد برای کار بر روی ساخت سریعترین دوربینی که وقایع را در یک آتوثانیه (هر آتوثانیه معادل ۱۰ به توان منفی هجده ثانیه است) ضبط میکند، مورد قدردانی قرار گرفت.
آمریکای لاتین: سیویلیا تورس- پیمبرت پروفسور بازنشسته دانشگاه موسسه ستاره شناسی دانشگاه مکزیکوسیتی، برای کار بر روی ترکیب شیمیایی سحابی که برای فهم ما از منشاء جهان بسیار حائز اهمیت است جایزه دریافت کرد وی عضو جامعه اخترشناسان آمریکا و نایب رئیس پیشین اتحادیه بین المللی اختر شناسی نیز بوده است.
آمریکای شمالی: جیلیان بنفیلد پروفسور سیاره شناسی و زمین شناسی دانشگاه کالیفرنیای برکلی نیز برای کار بر روی رفتارهای مادی و باکتریایی تحت شرایط بسیار سخت وابسته به محیط و زمین در میان چهره های برتر قرار گرفت.
+ There are no comments
Add yours