یافته پژوهشگران انگلیسی شگفتآوراست. آنها پی بردهاند که گونهای از یک ژن، کیفیت تصمیمگیری فرد هنگام سرمایهگذاری را بالا میبرد و ضریب سوددهی معاملات او را افزایش میدهد. این ژن یک مکانیسم مغزی را هدایت میکند.
برخی از انسانها معاملات پرسود را بهتر از دیگران تشخیص میدهند. این قدرت تشخیص میتواند ذاتی باشد. پژوهشگران انگلیسی که تحقیق جالبی در این مورد انجام دادند به این نتیجه رسیدند که نوع مشخصی از یک ژن، نقش تعیین کنندهای در کیفیت تصمیمگیرهای مالی افراد بازی میکند. این ژن که به طور مختصر MAOA نامگذاری شده است، گونههای مختلفی دارد و در ژنوم تمامی انسانها یافت میشود.
در تحقیقات گذشته، ارتباط مشخصی میان این ژن و نوع رفتار فرد هنگام تصمیمگیریدر امور مالی مشخص شده بود. پژوهشگران انگلیسی اکنون میگویند گونه L از ژن MAOA توانایی فرد در تشخیص ضریبخطر معاملات را بالا میبرد.
سنجش بهتر از ضریبخطر معامله
در تحقیق این پژوهشگران ۹۰ مرد داوطلب جوان شرکت کردند. از آنان خواسته شد با سرمایه اولیه اندکی که در اختیارشان قرار میگیرد در ۱۴۰ شاخه مختلف مالی سرمایهگذاری کنند.
این سرمایه اولیه ۲۵ دلار بود و هیچمحدودیتی برای دواطلبان در نظر گرفته نشد. برای پژوهشگران مهم این بود که دریابند چه نوع معاملههایی از نظر مردان شرکت کننده در این تحقیق ارزش ریسک دارد و این داوطلبان تا چه حد قادرند دادوستدهای پرسود را تشخیص دهند.
نتیجه نخست حاکی از آن است که اغلب داوطلبان معاملات پرسود را تشخیص دادند و تفاوت در شیوه تصمیمگیری آنها بود. بر اساس نتیجه این تحقیق، داوطلبانی که دارای ژن MAOA-L بودند سنجش بهتری از ضریبخطر معامله داشتند و در مجموع حدود ۷ درصد، بهتر از دیگران معامله کردند.
نقش و میزان ترکیبات شیمیایی در سلولهای مغز
پژوهشگران انگلیسی میگویند ژن MAOA نوعی آنزیم تولید میکند که کارش کنترل فعالیت یک پروسه مغزی است. در این پروسه گروهی از پیامبرهای شیمیایی مغز مانند هورمونهای “سروتونین”، “دوپامین” یا “نوراپینفرین” تجزیه میشوند. هر چقدر میزان این آنزیم بیشتر باشد پیامبرهای شیمیایی ذکر شده نیز سریعتر تجزیه میشوند.
تفاوت ژن گونه MAOA-L با انواع دیگر این ژن که زیر شاخه MAOA-H نامگذاری شدند در میزان تولید این آنزیم است. در مغز انسانهایی که داری ژن گونه MAOA-L هستند آنزیم کمتری ترشح میشود و در نتیجه، روند تجزیه پیامبرهای شیمیایی یادشده نیز آهستهتر خواهد بود.
پژوهشگران انگلیسی میگویند هنوز به طور کامل مشخص نیست که این آنزیم چطور بر کیفیت تصمیمگیری فرد تأثیر میگذارد. اما تحقیقات گذشته ثابت کردهاند که برخی از پیامبرهای شیمیایی نقش مهمی در شیوه تصمیمگیری فرد دارند.
به عنوان مثال، زمانی که مقدار “نوراپینفرین” در سلولهای مغزی بالاست، فرد تصمیمهایی میگیرد که تشویق زودهنگام را وعده میدهد. در تحقیق دیگری ثابت شده است بالا بودن میزان “دوپامین” در مغز، به سنجش بهتر موقعیت و تصمیمگیری مناسب فرد کمک شایانی میکند.
+ There are no comments
Add yours