منع اعزام دانشجویان دختر به حج دانشجویی همچنان پابرجاست

6 بهمن 1389

ایلنا: معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با تاکید براینکه منع سفر دختران مجرد به عربستان همچنان پابرجاست گفت:دولت عربستان هنوز از سفر دختران مجرد برای عمره دانشجویی ممانعت می‌کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا،‌ غلامرضا خواجه‌سروی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در نشست خبری خود به تشریح برنامه‌های دانشگاه‌ها در ایام دهه مبارک فجر، جزئیات اعزام دانشگاهیان به عمره دانشجویی و مواردی از برنامه‌های فرهنگی دانشگاه‌ها در ترم دوم سال تحصیلی اشاره کرد و افزود: متاسفانه تقویم آموزشی و تحصیلی کشور به گونه‌ای تنظیم شده که دو مناسبت مهم یعنی هفته دفاع مقدس و هفته مبارک دهه فجر در آن وجود ندارد و امکان بهره‌برداری تربیتی و اجتماعی مناسب از این مناسبت‌ها به دلیل تعطیلی دانشجویان فراهم نیست..
وی با بیان اینکه دولت نهم تلاش جدی برای امور فرهنگی دانشگاه‌ها انجام داد، یادآور شد: سند دانشگاه اسلامی 6 محور اساسی از جمله استاد، دانشجو، متون درسی، مدیریت دانشگاه‌ها و فضای دانشگاهی دارد که بعضا به این موارد عمل نشده است و برای تحقق کامل این سند نیاز به سرمایه‌گذاری جدی و امکانات بیشتری داریم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در پیشبرد برنامه‌های فرهنگی دانشگاه‌ها اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی شأن سیاستگذاری دارد و در پنج سال اخیر نیز فعالیت‌های مناسبی در این زمینه انجام داده است تا روند اجرای فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها تسهیل شود. در همین زمینه اختیار وضع مقررات در حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها به شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها واگذار شده است.

خواجه‌سروی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کمیسیون‌های فرهنگی و آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این زمینه نقش مهمی دارند، گفت: مردم انتظارات فرهنگی زیادی از دانشگاه‌ها دارند اما وزارت علوم در دانشگاه‌ها قانونا جزء دستگاه‌های فرهنگی محسوب نمی‌شود و بودجه لازم را در این حوزه ندارد.

وی همچنین به برنامه‌های وزارت علوم برای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: رتبه‌بندی فرهنگی دانشگاه‌ها باید انجام شود که این کار پیش از این دو بار به صورت آزمایشی نیز اجرا شده است اما در دوره جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این زمینه پیشنهاداتی ارائه داده است که با همکاری دانشگاه‌ها باید اجرایی شود.

وی همچنین به موضوع کارنامه و شناسنامه فرهنگی برای دانشجویان اشاره کرد و اظهار داشت: معاون فرهنگی دانشگاه‌ها از سال 86 خواستار صدور کارنامه فرهنگی برای دانشجویان بودند تا تمام فعالیت‌های دانشجویان به نام خودشان ثبت شود که البته این موضوع نیازمند ایجاد ساختار مجزا و اختصاص نیروی انسانی لازم به معاونت مستقل فرهنگی دانشگاه‌ها است.

خواجه‌سروی با بیان اینکه گزارش فعالیت فرهنگی سال 87 دانشگاه‌ها تکمیل شده و گزارش سال 88 نیز در حال جمع‌آوری است، اظهار داشت: امیدواریم رتبه‌بندی فرهنگی دانشگاه‌ها در سطوح مختلف دانشگاه‌های فرهنگی، موسسات غیرانتفاعی و همچنین در سطح تمام دانشگاه‌های کشور اجرایی شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سرانه فرهنگی دانشجویان کشور اشاره کرد و گفت: در فرمول بودجه‌ریزی دانشگاه‌ها در سال 85، مبلغی حدود 20 تا 25 هزار تومان برای هر دانشجوی دولتی در نظر گرفته شده بود که با توجه به عنایت دولت به دانشگاه‌ها این مبلغ اکنون به حدود 50 تا 55 هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: این مبلغ فقط به دانشجویان روزانه دانشگاه‌های دولتی اختصاص دارد و شامل دانشجویان دانشگاه‌های شبانه یا غیردولتی نمی‌شود.

خواجه‌سروی همچنین تصریح کرد: همواره پیشنهاد کرده‌ایم که مبالغی از منابع مختلف به بحث فرهنگی دانشگاه‌ها اختصاص یابد و پیگیر افزایش سرانه فرهنگی دانشگاهیان نیز هستیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه از 25 هزار نفر سهمیه عمره دانشجویان، 12 هزار نفر آنها از دانشگاه‌ها تحت پوشش وزارت علوم خواهند بود، اضافه کرد: عمره دانشجویی یک فرصت مناسب برای ارتقاء تعلقات دینی و هویتی دانشگاه‌های کشور است که در همین زمینه پیشنهاد کرده‌ایم سهمیه‌ای برای کارگزاران فرهنگی دانشگاه‌ها اختصاص یابد.

خواجه‌سروی همچنین به منع سفر دختران مجرد به عربستان اشاره کرد و گفت: این مشکل همچنان پابرجاست و دولت عربستان از سفر دختران مجرد برای عمره دانشجویی ممانعت می‌کند.
وی در ادامه سخنان خود به تشریح برخی سیاست‌های فرهنگی وزارت علوم در دانشگاه‌ها پرداخت و اظهار داشت: یکی از سیاست‌های برقراری عدالت فرهنگی و اجتماعی و همچنین اختصاص امکانات به دانشگاه‌ها است و تلاش می‌کنیم دانشگاه‌ها بر اساس میزان فعالیت و رتبه‌بندی فرهنگی از امکانات فرهنگی بهره‌مند شوند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم همچنین در فعال شدن تشکل‌های اسلامی دانشجویان تاکید کرد و افزود: اکنون تنها یک سوم از ظرفیت تشکل‌های اسلامی دانشجویان در دانشگاه‌ها فعال است که باید با برنامه‌ریزی مناسب از تمام ظرفیت این تشکل‌ها استفاده کنیم.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours