کمپین «با هم در برابر اسیدپاشی»

۱ min read

رضوان مقدم-6 اردیبهشت 1394

مدرسه فمینیستی: معمولا وقتی اتفاقی ناگوار پیش می آید خیلی هیجان زده می شوند و واکنش های فوری کوتاه مدت از خود نشان می دهند. چند روزی که از ماجرا می گذرد به تدریج سرد می شوند و بعد کل ماجرا فراموش می شود. البته بی تردید فراموش کردن آنچه سبب آزار روح و روان انسان می شود یک واکنش طبیعی و مثبت است اما آنچه در این جا مورد بحث است در مورد وقایع «اجتماعی» خشونت بار است آنجایی که قضیه دیگر موضوعی صرفاَ شخصی نیست و فراموشی نه تنها سبب آرامش فرد آسیب دیده، اطرافیان او و آرامش وجدان جمعی و عمومی جامعه را به بار نمی آورد بلکه چه بسا به تکرار و بازتولید آن منجر می شود. وقایعی که دایره آن فراتر از فرد است مانند قتل های زنجیره ای که درمورد زنان در مشهد، کرمان، کرج، و تهران اتفاق افتاد، یا فاجعه سال 67 در زندان ها، و یا اسید پاشی زنجیره ای اخیر در اصفهان و نظایر این فجایع دردناک.

پرداختن مداوم به چنین وقایعی، در عمل تلنگری است به وجدان عمومی جامعه، که نسبت به اعمال خشونت، بی تفاوت نباشد. ظیعاَ کاهش واقعی خشونت در جامعه نیاز به عزم و همبستگی همگانی دارد و یکی از امکانات موجود، بسیج عمومی در مبارزه با خشونت است.

«با هم در برابر اسیدپاشی» نام کمپینی است که هدف آن علاوه بر آگاهی رسانی، کمک به قربانیان اسید پاشی است. متن زیر توصیفی مختصر و موجز از اهداف این کمپین است:

در پاییز ۱۳۹۳ درشهر اصفهان، اسید پاشی‌های زنجیره‌ای به سر و صورت چند تن از زنان این شهر توسط موتورسوار یا موتورسوارانی انجام شد که تاکنون اقدام مؤثری برای شناسایی و معرفی آن‌ها به خانواده‌های قربانیان و جامعه ایران ضوزت نگزقته است. علاوه بر اسیدپاشی زنجیره‌ای تاکنون زنان بسیاری قربانی انتقام گیری‌های شخصی توسط اسیدپاشی شده‌اند. حتا دختران خردسالی همچون رعنا بر اثر اسیدپاشی زندگی‌شان و سلامت‌شان تباه شده است. این صفحه برای زدون خشونت علیه زنان و مقابله با پدیده دهشتناک اسیدپاشی است. برای یاری رساندن به آنهایی است که قربانی خشونت اسیدپاشی شده‌اند. برای کاهش خشونت علاوه بر جنبه آگاهی‌رسانی و فرهنگ سازی، قربانیان اسیدپاشی نیز باید مورد حمیات اجتماعی قرار گیرند و فراموش نشوند.

درحال حاضر کمپین دارای وبلاگ و یک صفحه فیس بوک است و هر هفته به یکی از آسیب دیدگان اختصاص خواهد یافت که در مورد او نوشته شود تا به این وسیله، افراد فراموش نشوند. طبعاَ حمایت های مردمی واجتماعی می تواند اندکی آرامش را به آن ها برگرداند.

با پیوستن و حمایت از این کمپین می توانیم در راستای کاهش خشونت گام بر داریم. از شما هم دعوت می‌کنیم از صفحه فیسبوک «در برابر اسیدپاشی» دیدن کنید و به حامیان این کمپین بپیوندید:

https://www.facebook.com/Acidattacks

https://againstacid.wordpress.com/

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours