نامه سرگشاده «کانون شهروندی زنان» به معاونت زنان ریاست جمهوری در اعتراض به بازداشت نرگس محمدی

۱ min read

16 اردیبهشت 1394

کانون شهروندی زنان: متن زیر، نامه سرگشاده «کانون شهروندی زنان» است که خطاب به شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، به نگارش درآمده است. در این نامه کانون شهروندی زنان نسبت به دستگیری نرگس محمدی اعتراض کرده و خواهان آزادی فوری وی شده است. متن کامل این نامه سرگشاده را می توانید در زیر بخوانید:


معاونت محترم امور زنان و خانواده ریاست جمهوری

بامداد روز سه شنبه 15 اردیبهشت ماه 94، نرگس محمدی یکی از اعضای کانون شهروندی زنان و از فعالان حقوق زنان و حقوق بشر، به صورت ناگهانی و در کمال ناباوری بدون هیچ اخطاریه قبلی، بازداشت شد. این درحالی است که او دو روز قبل در دادگاه انقلاب برای برگزاری دادگاه اش حاضر بود و دستگاه قضایی می توانست با یک اخطار کتبی او را برای «اجرای حکم» یا هر نوع احضار دیگر قانونی، فراخواند. پس ابتدا باید پرسید چرا نیروهای امنیتی و قضایی امری را که می توانست با یک برگه اخطاریه عملی شود، با هجوم ده ها مأمور و ایجاد فضای وحشت، عملی کرده اند و به این ترتیب خانه و زندگی شهروندان را که باید امن باشد دچار تنش و درگیری های خشونت بار ساخته اند؟

از سویی نرگس محمدی در اردیبهشت ماه 1391 برای گذراندن حکم شش سال حبس اش به زندان رفت ولی در مردادماه همان سال با رأی و صلاحدید پزشکان برای ادامه درمان در بیرون از زندان، با وثیقه سنگین آزاد شد. بیماری اش آمبولی ریه و فلج عضلانی است و از آن زمان تاکنون نیز ایشان تحت درمان و زیر نظر پزشکان متخصص، روزانه مقدار زیادی قرص و دارو مصرف می کند و ما اعضای کانون شهروندی زنان که از نزدیک شاهد زندگی او هستیم می دانیم که وضعیت جسمانی نرگس محمدی بدون نظارت دائم پزشک، بسیار شکننده و آسیب پذیر است و اتفاقاَ به همین سبب است که پزشکان متخصص برای وی «عدم توانایی گذراندن کیفر حبس» را تجویز و به مقامات قضایی ارایه کرده اند. از این روست که ما به شدت نگران وضعیت جسمانی وی هستیم. چرا که حق حیات، ابتدایی ترین حق انسان است که با توجه به شرایط جسمانی نرگس محمدی، این حق اولیه و انسانی اش می تواند در شرایط زندان مورد مخاطره جدی قرار گیرد.

از سوی دیگر نرگس محمدی در تمامی فعالیت های خود هدفی جز ارتقای جامعه مدنی و پیگیری مسایل حقوق زنان و حقوق بشری نداشته است. کوشش های او نه تنها در تقابل با دولت نبوده بلکه تمام فعالیت هایش نمایانگر رویکرد مسئولانه و مصلحانه ی اوست، رویکردی که سبب شده او همواره در چارچوب قانون به پیگیری احقاق حقوق شهروندی زنان و جامعه بپردازد.

در این میان باید یادآور شویم که نرگس محمدی اکنون تنها سرپرست دو فرزند هشت ساله اش (کیانا و علی) است و با توجه به سن کم دوقولوهای نرگس و نیز عدم حضور پدر، اکنون در شرایط روانی شکننده ای به سر می برند و به شدت نیازمند حضور مادر خود هستند.

با توجه به مجموعه این مسایل ما در کانون شهروندی زنان، خواهان آزادی فوری نرگس محمدی هستیم چرا که بی شک تلاش برای دستیابی به برابری و عدالت در جامعه جرم نیست و زندانی کردن فعالان مدنی برابری خواه همچون نرگس محمدی ظلم آشکار و نقض صریح حقوق شهروندی است. از این رو از جنابعالی انتظار داریم که با توجه به مسئولیت تان در دولتی که «منشور حقوق شهروندی» را به نگارش درآورده، نسبت به ظلم و بی عدالتی که در حق نرگس محمدی روا شده واکنش نشان داده و از همه امکانات خود برای آزادی وی بهره ببرید.

کانون شهروندی زنان – تهران – 16 اردیبهشت 1394

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours