سایت روزآنلاین (امید معماریان): لاله افتخاری ازنمایندگان اصول گرای مجلس هفتم درگفت وگو با روز از رویکرد فراکسیون زنان به مسائل زنان طی چهارسال گذشته سخن گفته است. افتخاری محدوده طرح ها وبرنامه های مربوط به زنان درمجلس را منحصر به مرزهای ایران نمی داند وآنها را فرامرزی می داند، به گونه ای که “زنان غیرمسلمان کشورهای دیگر نیز خواستار استفاده از طرح ها وبرنامه های مجلس هفتم درخصوص زنان شده اند”. افتخاری همچنین به روز می گوید که کمپین هایی مانند “یک میلیون امضا برای تغییر قوانین زنان” شعاری وبه قصد موج آفرینی است. این گفت وگو درزیر می آید.
وضعیت حضور زنان در جبهه متحد اصول گرایان چگونه است؟ آیا سهمیه بندی که طی روزهای گذشته از آن صحبت شده است صحت دارد؟
شش نفر از سی نفر موضوعی است که مطرح شده که یک پنجم کاندیداهاهستند که کف پیشنهادی است. ولی چون برخی از افرادی که پیشنهاد شده اند مشاغل سنگینی دارند، خودشان مایل هستند در سمت هایشان بمانند. به همین جهت امکان این است که برخی از این خانم ها استعفا بدهند و خانم های دیگری هم به این شش نفر بپیوندند. اما شش نفرقعطی است و می تواند این رقم بیشتر شود. مهم این است که خانم ها به حمدالله حضور فعال ومفیدی درمجلس هفتم داشته اند.
دلیل اختصاص این عدد به کاندیداهای زنان چیست؟
هر جا صحبت از عملکرد اصول گرایان درمجلس ارائه میشود، همه اذعان داشته اند که بعضا عملکرد خانم های اصول گرای مجلس چند برابر یک نماینده به صورت عادی فعالیت داشته اند، چه دربحث مسائل زنان وچه بحث های تخصصی.در کمیسیون ها. این است که امیدواریم خانم هایی که ولایت مدارهستند ودغدغه ارزش های ودستاوردهای انقلاب دارند وارد عرصه شوند وبا همکاری هم مجلس خوبی را درآینده برای آنها تصور کنیم. این بحث تهران است. در شهرستان ها هم خانم های دیگری کاندیداشده اند. ما ازمردم می خواهیم با دقت وهوشمندی که دارند به بررسی صلاحیت کاندیداها بپردازند واگر جایی بین خانم وآقایی شرایط مساوی برقرار بود، توجه کنند که اگر آن خانم بیاید می تواند علاوه برتخصص های دیگر درحوزه مسائل زنان هم فعالیت کند.
به نظر شما مهمترین اقدامی که زنان نماینده مجلس هفتم انجام داده اند چیست؟
در راس همه مصوبات مجلس، مصوبه ایی بودکه براساس آن ماده واحده دولت موظف می شد درخصوص مسئولیت ها وحقوق زنان با دیدگاه کاملا اسلامی عمل کند ودرعرصه های داخلی وبین المللی واردشود. این می تواند جایگاه زنان ما – حتی اگرمسلمان هم نباشند- به عنوان یک زن وکسی که درهمه جوامع حداقل پنجاه درصد جامعه را تشکیل می دهد درمعرفی وارتقای سطح توانمندی آنها درعرصه ملی وبین وبین المللی وبهره گیره بشریت ازخدمات آنها می تواند ارزشمند ومفید باشد. هرجا ما این دیدگاه را مطرح کردیم می بینیم که حتی در بین غیرمسلمانان، از طرف کسانی که امور بانوان تخصص داشتند هم با استقبال روبرو شده است. این همان طرح حقوق ومسئولیت های زنان است که سال قبل توسط شورای انقلاب فرهنگی هم مصوب شد و طرحی بسیار کلان تر از لایحه خانواده است. افزایش دوران شیردهی ودوران مرخصی مادران، الزام قضات دادگاه خانواده به بهره گیری از دومشاور زن که می تواند درتحکیم بنیان خانواده بسیار موثر باشد، اختصاص بودجه خاص برای اینکه افراد سرپرست خانوار بتوانند به سرعت تحت پوشش قراربگیرند وافزایش مستمری خانم هایی که تحت پوشش بهزیستی وکمیته حضرت امام (س) هستند از جمله طرح هایی است که با رایزنی های نمایندگان خانم مجلس وبا تلاش های دولت هشتم ونهم اینها انجام گرفته است.
چه تفاوت عمده ای بین نمایندگان خانم مجلس ششم وهفتم وجود دارد؟
ولایت مداری و دقت خانم های مجلس هفتم دراینکه هرآنچه مورد مصلحت جامعه است را درنظر بگیرند و بررسی همه مسائل ودقت اینکه با شرع مقدس و قانون اساسی مغایرت نداشته باشند که با مخالفت شورای نگهبان هم روبرو خواهد شد که چیزی نخواهد بود که برای مردم مفید باشد، نکته قابل توجهی در مقایسه زنان نماینده دردومجلس یاد شده است. دیگر آنکه نگآه آنها به جای آنکه به دست دیگران باشد به عنوان کنوانسیون وبرخی قوانینی که درکشورهای دیگر تصویب شده و برای خود آنها هم نه تنها مشکل گشا نبوده بلکه مشکل زا بوده است، به منابع ودستورات اسلامی بوده است. درواقع زنان نماینده مجلس هفتم از حقوق ومسئولیت هایی که دراسلام به صورت مترقی درمورد زنان مطرح شده استفاده کرده اند و به جای اینکه منفعل باشیم فعال برخورد کرده ایم. این دستورات است که هم برای سربلندی خانم های ما وهم برای نجات بشریت ودیگر خانم ها می تواند مفید باشد. ما این موضوعات را برای خانم های دیگر درکشورهای حتی غیرمسلمان مطرح کردیم. خانم هایی که در درکشورهای دیگردر این زمینه های کارهای زیادی کرده بودند وتوفیقاتی داشتند از ما دعوت می کردند که با این برنامه ها وطرح هایی که دارید به کمک ما بیایید. این چیزی است که آنها اعتراف داشتند.
بحث هایی توسط آنچه جنبش زنان نامیده می شود درخصوص حقوق برابر زن ومرد وتغییرات مشخص درمسائلی همچون ارث، دیه، حضانت ومواردی ازاین دست مطرح می شود. نگاه شما به عنوان یکی از نمایندگانی که مسائل زنان را پیگیری می کنید نسبت به این موضوع چیست؟
من خیلی تشکر می کنم از این سوال حضرتعالی. چرا که ما از اولین روزهای مجلس هفتم خدمت مراجع رسیدیم. چون می دانیم دین مبارک اسلام راهگشای مسائل است و برای همه موضوعات و زمان ها پاسخ دارد. خدمت مراجع رسیدیم وآنها هم فرمایشات گرانقدری داشتند. اخیرا هم خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم که ایشان هم مثل همیشه فرمایشات حکیمانه ای داشتند که درمجلس هفتم به حمدالله پیگیری شد و برای بهره گیری خانم از ارث همسرانشان که بتوانند از عرصه واعیان وهمه ماترک آنها بهره مند بشوند ویک سری مسائل دیگری که دراین زمینه ها در مجلس مطرح شده است. ما به جد پیگیر این مساله هستیم که آنچه که حق خانم های ماست ومی تواند راهگشای مشکلاتشان باشد را انجام بدهیم.
شما کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین مربوط به حوزه زنان را در کجای فعالیت های خود می بینید؟
من احساس می کنم اینها یک حرکت هایی است که نمی تواند توسط افراد دلسوز خانم ها مطرح شده باشد وبیشتر حالت شعاری دارد وبیشتر موج آفرینی هایی است که برخی می خواهند موج سواری کنند. ولی آن چیزی که بهتر از همه می تواند انجام بگیرد این است که حرکت هایی انجام بدهند که اگر چه سروصدا نمی کنند وتبلیغاتی نمی شوند اما درکنار آن دستاورد آن خدماتی برای جامعه زنان ما باشند. یعنی با نگاهی جامع نگرانه نه با نگاه هیاهویی. این است که من فکر می کنم کسانی که درفعالیت هایی مربوط به زنان حضور دارند بیایند ازنزدیک مشکلات آنها را بشنوند و راهکارهایی که گذرا ومقعطی نباشد ونه تنها برای کشورما بلکه برای کشورهای دیگر هم راهگشا باشد را ارائه دهند. اگر چنین اقداماتی انجام بدهند آنگاه می توانند ادعا کنند که برای زنان کاری انجام داده اند. اما فکر نمی کنم این سروصداها به جایی برسد جز اینکه منافع افراد خاص ومغرض پشت آن باشد که درشان خانم های کشورمانیست که تحت تاثیر حرکت های حساب شده و مدیریت شده توسط دیگران قرار بگیرند.
شما مهمترین چالش حوزه مسائل زنان را چه می دانید؟
بنده احساس می کنم که خانم های ما، حتی بخشی ازآنان که از سواد بالا برخوردار نیستند، خانم های توانمند و درحقیقت با خودباوری لازم هستند، منتها مسئولین باید تلاش کنند تا به مسائل زنان از نگاه دینی وارد شوند. چون نگاه که دینی باشد حتی برای غیرمسلمانان هم جایگاه و کرامت خاصی درنظر گرفته شده است. شاید درگذشته نگاهی که به زنان ما می شد از نگاه اروپاییان انجام می گرفت وبا قوانین آنها می خواست مسائل زنان ما را حل کنند و زنان مهجور به حساب می آمدند. اما ما معتقدیم که خانم های ما ازتوان بسیار بالایی برخوردارهستند و باید عرصه فعالیت های خانم ها به صورت شایسته فراهم شود تا آنها تاثیر گذار و فعال باشند همان طور که درتاریخ اسلامی می بینیم خانم حضرت زینت(س) فعال وتاثیر گذارو تاریخ ساز است و درتلاش های سیاسی بیش ازهمه تاثیر گذاربوده است. خانم های ماباید اینطور باشند.
علاوه برآن خانم ها فقط درمورد مسائل زنان فعال نبودند، برای مثال غیر ازهمه فعالیت هایی که درکمیسیون ها وتصویب طرح ها وبررسی لوایح داشتند می بینیم که فراکسیون های پرجمعیت توسط خانم ها اداره می شود. همکاری خوب آقایان مجلس هم دراین زمینه ستودنی است که با ما درهر کجا که فعالیتی داشته ایم همراه بوده اند ویک همکاری ودرک متقابلی وجود داشت.
+ There are no comments
Add yours